BookBeat Erfaringer: Godt utvalg

BookBeat Feature

Inneholder annonsørlenker

BookBeat har nå gjort sitt inntog på det norske markedet, og føyer seg inn i rekken med tilbydere av lydbøker på nett. Hvordan kommer BookBeat ut i vår test, og hva ble våre erfaringer med tilbyderen?

BookBeat Erfaringer: Kort Oppsummert

BookBeat

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
BookBeat Logo
Antall abonnementer: 3 Lyttetid: 20 timer / 100 timer / Ubegrenset Offline innhold: Ja Bindingstid: Nei Flere brukerprofiler: Ja

BookBeat er en nykommer på det norske markedet, og tilbyr en prisvennlig abonnementstjeneste for lydbøker og e-bøker.

Hos BookBeat kan du velge mellom 3 ulike pakker, hvor hver av pakkene er tilpasset ulike bruksmønstre. Basic-pakken gir deg mulighet til å lytte inntil 20 timer i måneden, mens du med standard-kontoen kan lytte hele 100 timer per måned. Til storforbrukeren nevner vi også premium-pakken, som gir ubegrenset lytting og lesing!

Etter å ha tatt en titt på biblioteket til BookBeat er vi jevnt over fornøyde med utvalget. Her finner man mange norske favoritter, samtidig som man får tilgang til både romaner, krim, sakprosa, biografier og gode klassikere. Vi setter også pris på det brede utvalget av barnebøker!

BookBeat tilbyr naturligvis også en egen mobilapp. Med en gjennomsnittlig vurdering på 4,3 / 5 stjerner basert på over 15.000 anmeldelser kan man føle seg trygg på at dette er en god og brukervennlig app!

BookBeat har lang fartstid på det internasjonale markedet, og er nå endelig lansert i Norge. Vi i redaksjonen setter pris på det brede utvalget av lydbøker og e-bøker, og de ulike pakkene gir gode valgmuligheter!

Fordeler

  • Gratis prøveperiode.
  • Brukervennlig mobilapp.
  • Ingen bindingstid.
  • Offline innhold.
  • Inntil 5 samtidige brukere.

Ulemper

  • Begrenset innhold for enkelte sjangre.

Godt utvalg av lydbøker og e-bøker

BookBeat Kategorier
Via nettsiden og appen kan du enkelt velge ønsket sjanger og kategori.

Det første vi bemerker oss er det brede utvalget av lydbøker og e-bøker. Totalt får man tilgang til over 500.000 bøker på platformen, og det er derfor lite å utsette på selve utvalget.

Via nettsidene og appen er bøkene enkelt kategorisert etter sjanger, og vi har ingen problemer med å finne den sjangeren vi liker best. Her kan man velge blant både romaner, krim, biografier, romantikk, personlig utvikling, humor og mye mer!

Vi i redaksjonen setter også pris på at flere av sjangerene er delt inn i praktiske underkategorier. Dette gjør det enkelt å finne de bøkene man har lyst til å lese / lytte til, og alle bøkene er tilgjengelige både som lydbok og e-bok.

Som nevnt får du altså tilgang til over 500.000 bøker. Om man derimot kun ønsker norske lydbøker / e-bøker er utvalget noe mer begrenset. Innenfor sjangrene romantikk, barnebøker, romaner og krim er det norske utvalget tilfredsstillende, men vi skulle gjerne sett at utvalget for humor, science fiction og fantasy var bedre. Innenfor fantasy-sjangeren finner man riktig nok klassikeren Harry Potter, men vi savner samtidig kjente titler som Ringenes Herre og Game of Thrones.

Om du er komfortabel med engelske bøker blir for øvrig utvalget betraktelig bedre, og man får mer eller mindre et hav av ulike bøker å velge mellom.

Flere ulike pakker

Hos BookBeat kan du velge mellom 3 ulike pakker, hvor hver av pakkene er tilpasset etter hvor mye lyttetid du ønsker per måned. Uavhengig av hvilket abonnement du måtte velge får du fri tilgang til hele biblioteket av lydbøker.

Samtlige av abonnementene kan oppgrades til en familiekonto. Her kan du registrere opptil 5 brukerprofiler, hvor hver av profilene koster 49 kr / mnd.

Basic-pakken

Pris: 99 kr / mnd

Basic-pakken er abonnementet for deg som vil lytte til en begrenset mengde lydbøker i løpet av måneden. Inkludert i pakken får du 20 timer strømming av lydbøker, og prisen er i skrivende stund 99 kr / mnd.

Dette abonnementet passer altså godt for deg som ikke skal lytte spesielt mye til lydbøker. Husk at du alltids kan oppgradere abonnementet ved behov!

Standard-pakken

Pris: 149 kr / mnd

Standard-pakken er godt egnet for den gjennomsnittlige forbrukeren. Her får du 100 timer lytting per måned, og abonnementet har en pris på 149 kr / mnd.

For de aller fleste av oss er det nok med 100 timer lytting i måneden. Om du likevel skulle ha behov for et større abonnement anbefaler vi premium-pakken.

Premium-pakken

Pris: 199 kr / mnd

Premium-pakken er det største abonnementet hos BookBeat, og koster 199 kr / mnd. Med dette abonnementet får du fri tilgang til samtlige av lydbøkene, med ubegrenset lytting og lesing. Perfekt for storforbrukeren!

BookBeat Logo

BookBeat

Lydbøker og e-bøker rett på mobilen

Brukervennlig app

BookBeat App

BookBeat omtales som en av de beste lydbok-appene på markedet. En god bekreftelse på at BookBeat befinner seg i toppsjiktet ser man blant annet via Google Play Store, hvor appen har 4,3 / 5 stjerner basert på over 15.000 anmeldelser.

Appen er naturligvis ikke kun tilgjengelig for Android. BookBeat fåes selvfølgelig også på iOS, og appen støtter samtidig både Apple Watch og Chromecast!

Selve appen fremstår som oversiktlig og brukervennlig. I løpet av vår testperiode bemerket vi oss ikke noe spesielt negativt med appen – snarere tvert i mot. Det fremstår som enkelt å navigere mellom ulike sjangre og kategorier, og inspirasjonsfanen gir gode og spesialtilpassede anbefalinger. Samtidig er søkefunksjonen som forventet, og designmessig fremstår appen som minimalistisk og lettfattelig.

Via appen kan man også legge inn bokmerker, lagre bøker til senere, endre skriftstørrelse og tema, justere avspillingshastighet og mye mer.

Den beste og mest etterlengtede funksjonen er nok likevel mulighet for offline avspilling. Med denne funksjonen kan du enkelt laste ned lydbøkene på forhånd, slik at du ikke trenger å bruke av den inkluderte datamengden på mobilabonnementet når du er utenfor huset. Dette liker vi!

Prøveperiode og bindingstid

Hva er vel bedre enn det som er gratis? Hos BookBeat får man en helt uforpliktende 14-dagers prøveperiode, slik at man kan teste tjenesten før man eventuelt velger et abonnement. Man må riktig nok fylle inn kortinformasjon før man benytter seg av prøveperioden, men det vil altså ikke bli trekt noe fra kontoen din før de første 14 dagene er gått.

Vi i redaksjonen setter pris på at man kan teste tjenesten i ro og mak før man må betale for å bruke den. Samtidig bemerker vi oss at det ikke er noen bindingstid, og man kan til enhver tid si opp abonnementet.

BookBeat Erfaringer: Oppsummert

Alt i alt fremstår BookBeat som en god og gjennomført lydbok-app. Vi setter pris på den brukervennlige opplevelsen, og selve mobilappen er av de bedre på markedet.

Generelt sett tilbyr BookBeat et godt utvalg av lydbøker. Innenfor sjangrene romantikk, barnebøker, romaner og krim er det norske utvalget tilfredsstillende, men vi skulle gjerne sett at utvalget for humor, science fiction og fantasy var noe bedre.

Prisnivået har vi lite å utsette på, og de aller fleste vil kunne klare seg med standardpakken, hvor man kan lytte til lydbøker i 100 timer per måned. Med gratis prøveperiode er det lite å tape ved å prøve BookBeat. Vi anbefaler det!

BookBeat Logo

BookBeat

Lydbøker og e-bøker rett på mobilen

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.