Panetti Pizzetta Primo: Et must for pizzaelskere

Drømmer du om å diske opp med ekte italiensk pizza hjemmefra? Med en pizzaovn er du godt på vei, og siste skrik på markedet er Panetti Pizzetta Primo. Vi har testet pizzaovnen for å se om den lever opp til forventningene, og selvfølgelig prøvd oss på italiensk pizza.

Panetti Pizzetta Primo: Kort oppsummert

BEST I TEST - Panetti Pizzetta Primo

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Panetti Pizzetta Primo
Maksimal temperatur: 500°C Fyring: Elektrisk Roterende pizzastein: Ja Doble varmeelementer: Ja Høyde: 28 cm Bredde: 41 cm Dybde: 48 cm Vekt: 12 kg

Panetti Pizzetta Primo er en elektrisk pizzaovn som kan brukes både innendørs og utendørs. Pizzaovnen klarer å nå svimlende 500 °C, og den passer derfor perfekt til deg som vil lage ekte italiensk pizza hjemmefra.

Pizzaovnen er utstyrt med en roterende pizzastein og doble varmeelementer. Resultatet blir en jevn varmefordeling, noe vi også fikk erfare når vi testet ovnen. Etter kun 2 minutter var den italienske pizzaen ferdig, og resultatet ble en crispy bunn med herlig smak av Italia.

Selv om pizzaovnen tar en god del plass på kjøkkenbenken, ser den overraskende bra ut. Den matte finishen tar seg godt ut, og størrelsen passer perfekt til porsjonspizzaer. Gitt at du har plass på benken.

I pakken får du med både pizzastein og en egen pizzaspade – som mer eller mindre er et must når pizzaen skal inn og ut av ovnen. Rett og slett en komplett pakke, med alt du trenger for å diske opp gode pizzaer fra ditt eget kjøkken!

Fordeler

 • Temperatur på hele 500 °C.
 • Enkel i bruk.
 • Komplett pakke.
 • Vindu i front.
 • Lys inne i ovnen.
 • Roterende pizzastein.
 • Enkel å montere.
 • Kan brukes utendørs.
 • Stilig design.

Ulemper

 • Litt stor.
 • Gir fra seg litt støy i bruk.

Utstyr og oppsett

Panetti logo

Når du skal investere i en pizzaovn, gjelder det å finne et produkt som har de funksjonene og det utstyret du trenger. Hvilke funksjoner du trenger avhenger av hva slags pizza du skal lage, men utstyret som trengs er derimot nesten alltid det samme.

Her leverer Panetti Pizzetta Primo så det holder. I pakken får du med alt du trenger for å komme raskt i gang. Samtidig tar det ikke mer enn drøye 5 minutter før pizzaovnen er klar til bruk.

Pizzastein og -spade følger med

Panetti har lansert Pizzetta Primo som en premium pizzaovn. Noe prislappen også tilsier, for øvrig. Da må man strengt talt forvente at det man trenger av utstyr følger med i prisen. Det gjør det også.

Med i pakken får du både pizzastein og en pizzaspade. Pizzaspaden er veldig god å bruke, og mer eller mindre et must når pizzaen skal inn og ut av ovnen.

Enkel å sette opp

Panetti Pizzetta Primo på benken

Enten du har mye erfaring på kjøkkenet, eller er helt nybegynner, vil du høyst sannsynlig sette pris på hvor enkel pizzaovnen er å sette opp. Når vi testet ovnen tok det oss kun drøye 5 minutter før ovnen var ferdig satt opp og klar til bruk.

Faktisk trenger du ikke montere noe som helst. Det er bare å pakke ut pizzaovnen og utstyret, legge pizzasteinen inn i ovnen, og du er klar. Første gang ovnen brukes bør den for øvrig kjøre i 15 – 20 minutter på maksimal temperatur. Aller første gang du bruker ovnen bør du derfor påregne litt lengre tid på kjøkkenet. Tiden kan jo brukes til å lage pizzabunnen?

En liten inspeksjon av pizzaovnen

Installerer Panetti Pizzetta Primo

Før vi går videre til selve matlagingen, tar vi en aldri så liten «inspeksjon» for å bli bedre kjent med pizzaovnen.

Vindu i front

praktisk vindu i front av Panetti Pizzetta Primo

Noe av det første vi legger merke til er det lille vinduet i front av pizzaovnen. Vinduet er plassert på den avtakbare døren, og er et fint tilskudd på en ellers god pizzaovn.

Det virker jo kanskje åpenbart at en ovn bør ha et vindu, men med nyere kjøkkenapparater er faktisk ikke det alltid tilfellet. Se blant annet på ulike airfryere – mange av disse har ingen vinduer slik at man kan følge med på maten underveis.

Vel. Nok om airfryere. Panetti Pizzetta Primo har hvertfall et vindu i front, som gir god oversikt over hvordan det står til med pizzaen. Kombinert med den gode belysningen inne i ovnen er det nesten godt gjort å miste oversikten!

Praktisk og letthåndterlig dør

Dør til Panetti Pizzetta Primo

Døren i front av pizzaovnen er avtakbar. I løpet av testen la vi merke til at døren glir lett på plass, og det enkle håndtaket gjør den lett å håndtere.

Når vi lagde amerikansk pizza på omtrentlig 225 °C var det knapt varme å kjenne på håndtaket. På maksimal temperatur, 500 °C, la vi merke til at håndtaket begynte å bli litt varmt. Her er det bare å finne frem grytekluten om du er litt sensitiv mot varme.

Enkle dreiehåndtak

På fremsiden av ovnen finner du 2 praktiske dreiehåndtak. Det ene brukes for å justere temperaturen, mens det andre brukes for å sette timeren. På den høyeste temperaturen skal tross alt pizzaen kun steke i 2 minutter – da er det greit å holde oversikt over tida.

Ellers finner du også en knapp på fremsiden av pizzaovnen, som brukes til å skru på rotering av pizzasteinen.

panetti logo

Panetti Pizzetta Primo

Italiensk pizza hjemmefra

Selve testen: Vi prøver oss på italiensk pizza

Endelig går vi i gang med det morsomste, nemlig selve matlagingen. Vi måtte selvfølgelig prøve oss på det Panetti Pizzetta Primo skal gjøre aller best – nemlig italiensk pizza.

Italian style pizza: Dette frister til gjentakelse

Pizzaovnen Panetti Pizzeta Primo i bruk
Italiensk pizza in the making. Resultatet ble knallbra!

Først ut var den italienske pizzaen. Vi fyrte ovnen opp til 500 °C, og ventet tålmodig mens ovnen varmet seg opp. Det tok vel omtrentlig 10 – 15 minutter.

Mens den varmet seg opp kjente vi litt rundt på ovnen. Den ga ikke fra seg mer varme enn forventet, og vi kunne helt fint legge hånda oppe på ovnen uten å brenne oss. Ikke noe du nødvendigvis trenger å teste selv – men da er det hvertfall gjort.

Så snart ovnen var varm fikk vi pizzaen over på spaden, og videre inn i ovnen. Vi skrudde på timeren, og ventet spent. Resultatet? Etter kun 2 minutter tok vi en crispy og autentisk italiensk pizza ut av ovnen.

Smaken er det ingenting å utsette på. Ved så høye temperaturer får man en sprø og knasende skorpe på pizzaen, og vi ble rett og slett storfornøyde med resultatet.

Det er for øvrig ikke bare italiensk pizza du kan lage i ovnen. Med i pakken følger det med enkle og praktiske instruksjoner for amerikansk pizza og frossenpizza.

Kan også brukes utendørs

Pizzaovnen fra Panetti gjør det ikke bare godt på kjøkkenet. Den kan også brukes utendørs. Ovnen er nemlig IPX4-sertifisert (vanntett), og takler dermed utendørs bruk i et vanlig norsk klima. Det liker vi!

Dette var vi mest fornøyd med

Alt i alt er vi storfornøyde med pizzaovnen fra Panetti. Den lever opp til forventningene, og denne blir utvilsomt et fast innslag på kjøkkenet her i huset.

 • Temperatur på hele 500 °C.
 • Enkel i bruk.
 • Komplett pakke.
 • Vindu i front.
 • Lys inne i ovnen.
 • Roterende pizzastein.
 • Enkel å montere.
 • Kan brukes utendørs.
 • Stilig design.

Dette likte vi ikke like godt

Selv om pizzaovnen alt i alt imponerte, er det noen få negative punkter vi har bemerket oss. Hovedsakelig går det på at ovnen i seg selv er ganske så stor, samtidig som den gir fra seg litt støy når den er i bruk.

Vi nevner også at håndtaket til den avtakbare døren kan bli litt varmt når ovnen står på 500 °C.

Panetti Pizzetta Primo: Oppsummert

Samlet sett kan vi trygt anbefale Panetti Pizzetta Primo til andre pizza-elskere. Ytelsen er det ingenting å si på, og ovnen er veldig brukvennlig – både når det kommer til montering og daglig bruk.

Vår italienske pizza ble ferdig på kun 2 minutter, og resultatet var rett og slett en knallgod pizza!

panetti logo

Panetti Pizzetta Primo

Italiensk pizza hjemmefra

Avatar

Anders Olsen

Anders har bachelorgrad i fornybar energi, med tilleggsfordypning i økonomi og energimarkedet. I tillegg kan han skilte med en bachelorgrad i informatikk, hvor han også dykket dypere inn i ulike økonomifag. Han har blant annet vært en god bidragsyter til vår test av bredbåndsleverandører. Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.