Nextory Erfaringer: Perfekt til hele familien

Nextory Feature

Nextory har et av markedets største utvalg av lyd- og e-bøker, og for en fast månedspris får du ubegrenset lytting og lesing. Hva ble våre erfaringer med Nextory?

Nextory Erfaringer: Kort Oppsummert

BEST I TEST - Nextory

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Nextory Logo
Antall abonnementer: 3 Lyttetid: 30 timer / Ubegrenset Offline innhold: Ja Bindingstid: Nei Flere brukerprofiler: Ja

Nextory ble grunnlagt i Sverige i 2015, og har siden den gang utvidet sitt bibliotek betraktelig. Tilbyderen omtaler seg selv som en av Nordens største abonnementstjenester for lyd- og e-bøker, og vi var derfor spente før vi skulle plassere Nextory under lupen.

Med over 400.000 lydbøker og e-bøker i biblioteket kan vi raskt konkludere med at utvalget er godt. Man finner spesielt mange bøker innenfor kategoriene krim, spenning, barnebøker, romantikk, romaner og biografier.

Nextory tilbyr totalt 3 ulike abonnementstyper. Forskjellen mellom abonnementene er stort sett basert på hvor lenge du kan lese og lytte per måned, samtidig som 2 av abonnementene har visse begrensninger for hvor mange som kan bruke appen samtidig.

Appen fremstår som brukervennlig og lettfattelig, og det oppfattes som enkelt å finne den sjangeren man ønsker. Bestått!

Alt i alt er likevel Nextory en god leverandør av lydbøker, og utvalget er spesielt godt innenfor kategoriene krim, spenning, barnebøker, romantikk, romaner og biografier.

Fordeler

  • Offline innhold.
  • Lesedagbok.
  • Gratis prøveperiode.
  • Ingen bindingstid.
  • Godt utvalg.
  • Fornuftig pris.
  • Mulighet for flere brukerprofiler.

Ulemper

  • Enkelte har trøbbel med pause-funksjonen.

Flere abonnementstyper

Nextory tilbyr totalt 3 ulike abonnementstyper. Forskjellen mellom abonnementene er stort sett basert på hvor lenge du kan lese og lytte per måned, samtidig som 2 av abonnementene har visse begrensninger for hvor mange som kan bruke appen samtidig.

Sølvpakken

Pris: 139 kr / mnd

Sølvpakken koster 139 kr / mnd, og er det eneste abonnementet som ikke gir ubegrenset lytting og lesing. Med sølvpakken kan du lese / lytte i 30 timer per måned, og abonnementet passer derfor godt til deg som ikke skal lese spesielt mye.

Med sølvpakken kan du sette opp 4 ulike brukerprofiler, men den store ulempen er at kun én person kan bruke appen om gangen. Vi noterer oss samtidig at offline modus også er tilgjengelig på det rimeligste abonnementet. Dette liker vi!

Gullpakken

Pris: 189 kr / mnd

Gullpakken har en litt høyere prislapp enn sølvpakken, og er altså tilgjengelig for 189 kr / mnd. I praksis er det lite som skiller sølv- og gullpakken, med unntak av en viktig faktor. Lyttetiden!

Med gullpakken får du ubegrenset lytting og lesing, og abonnementet passer derfor godt for deg som skal lytte / lese mer enn 30 timer per måned. Begrensningen med kun én bruker av gangen gjelder for øvrig også på gullpakken.

Familiepakken

Pris: 239 – 339 kr / mnd

Som det fremkommer av navnet er dette abonnementet for deg som vil la hele familien lytte til lydbøker. For 239 kr / mnd får man ubegrenset lytte- og lesetid, akkurat som med gullpakken.

Den store forskjellen er hvor mange som kan bruke appen samtidig. Med familiepakken kan du selv angi hvor mange som skal bruke appen samtidig, fra 2 – 4 personer. For 2 personer koster abonnementet 239 kr / mnd, mens det for 3 personer koster 289 kr / mnd. Det største abonnementet gir mulighet for 4 lyttere samtidig, og har en pris på 339 kr / mnd.

Nextory Logo

Nextory

E-bøker og lydbøker hos Nextory

Stort biblioteket med lydbøker

Nextory Kategorier og Sjangre

Nextory ble grunnlagt i Sverige i 2015, og har siden den gang utvidet sitt bibliotek betraktelig. Tilbyderen omtaler seg selv som en av Nordens største abonnementstjenester for lyd- og e-bøker, og vi var derfor spente før vi skulle plassere Nextory under lupen.

Totalt tilbyr Nextory over 400.000 lydbøker / e-bøker, og man finner et bredt utvalg av kategorier og sjangre. Vi nevner blant annet spenning, krim, romaner, sanne historier, humor, barnebøker og fantasy / science fiction.

Vi i redaksjonen setter også pris på at en stor andel av bøkene er tilgjengelige både som lydbok og e-bok. Her kan man i mange tilfeller velge selv om man vil lytte eller lese, men man får altså ingen garanti for at hver eneste bok er tilgjengelig som lydbok og e-bok. Enkelte av bøkene er kun tilgjengelige som e-bok, mens andre må lyttes til.

Selve utvalget har vi likevel lite å utsette på. Innenfor krim-sjangeren finner man et bredt utvalg bøker, og vi setter pris på at hele Harry Hole-serien også er inkludert. Samtidig er utvalget spesielt godt innenfor kategoriene spenning, barnebøker, romantikk, romaner og biografier. Etter vår mening kunne for øvrig utvalget vært noe bedre innen humor og fantasy / science fiction. Vi noterer oss likevel med glede at man får tilgang til både Harry Potter, Ringenes Herre og Game of Thrones (engelsk). Dette liker vi!

Om du har planer om å la barna få lytte til lydbøker nevner vi også at utvalget for barnebøker er ekstremt godt. Her skal det godt gjøres om man ikke finner en passende bok!

God mobilapp

Nextory Lydbok App

Vi måtte naturligvis også ta en titt på selve mobilappen. Det er jo tross alt her man faktisk skal lytte til lydbøkene.

I skrivende stund har Nextory-appen en gjennomsnittlig vurdering på 4,4 / 5 stjerner via Google Play Store, basert på omtrentlig 15.000 anmeldelser.

Etter å ha lastet ned appen registrerer vi en ny bruker. Registreringsprosessen er enkel, og vi får god informasjon om priser for hvert av abonnementene.

Etter å ha registrert brukerprofilen kan vi endelig begynne å titte på biblioteket. Det oppfattes som enkelt å navigere i appen, og vi setter pris på at flere av kategoriene er delt inn i praktiske underkategorier. Her finner man blant annet koselige detektivfortellinger, politiromaner, true crime og lignende.

Om du finner gode titler du ønsker å lese senere kan du enkelt favorittmerke bøkene du kommer over, og du kan samtidig markere bøker som lest og gi en vurdering av boken. Vi i redaksjonen setter også pris på at samtlige abonnementer gir mulighet for offline innhold, slik at du kan laste ned bøkene før du reiser hjemmefra.

Etter å ha sveipet litt rundt i appen finner vi også den artige lesedagboken. Her får du et sammendrag av blant annet lesetimer og antall ferdigleste bøker. Samtidig kan du sette deg mål på hvor mange bøker du vil lese i løpet av en gitt tidsperiode. Perfekt for den som vil lese mer i hverdagen!

På den negative siden savner vi likevel mer personlige anbefalinger, og enkelte har rapportert om at pause-funksjonen ikke fungerer helt som den skal (avspillingen har en tendens til å spole litt fremover når man pauser).

Gratis prøveperiode

Likt som mange andre tilbydere av lydbok-apper gir også Nextory en gratis prøveperiode på 14 dager. På denne måten kan du enkelt teste tjenesten før du eventuelt betaler for et abonnement.

Det er heller ingen bindingstid, så du kan enkelt si opp abonnementet til enhver tid!

Nextory Erfaringer: Oppsummert

Nextory er en av Nordens største tilbydere av lydbøker på nett. Utvalget oppfattes som godt, og de ulike abonnementstypene byr på mange valgmuligheter. Samtidig er offline-modus støttet for samtlige av abonnementene.

Appen fremstår som enkel og brukervennlig, men vi savner altså litt mer personlige anbefalinger via brukergrensesnittet.

Alt i alt er likevel Nextory en god leverandør av lydbøker, og utvalget er spesielt godt innenfor kategoriene krim, spenning, barnebøker, romantikk, romaner og biografier.

Tips: Sjekk gjerne ut vår komplette gjennomgang av lydbøker

Nextory Logo

Nextory

E-bøker og lydbøker hos Nextory

Avatar

Hege V

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.