Fabel Anmeldelse: Våre erfaringer med appen

Lydbok app

Fabel er en av mange leverandører av lydbøker på nett. Hvordan kommer Fabel ut i vår test, og hva ble våre erfaringer med tilbyderen?

Fabel Erfaringer: Kort Oppsummert

BESTE BUDSJETTVALG - Fabel

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Antall abonnementer: 4 Lyttetid: En bok / Ubegrenset Offline innhold: Ja Bindingstid: Nei Flere brukerprofiler: Ja

Lydbok-appen Fabel er levert av Lydbokforlaget AS, og tilbyr lydbøker fra flere store norske forfattere.

Fabel oppgir ikke nøyaktig hvor mange bøker man kan finne i biblioteket, men vi bemerker oss at utvalget er spesielt godt innenfor sjangrene krim, barnebøker og romaner.

Totalt kan du velge mellom 4 ulike abonnementer, med en prislapp fra 89 kr / mnd til 229 kr / mnd. Det rimeligste abonnementet (89 ,-) gir deg for øvrig kun mulighet til å lytte til én lydbok i måneden. Et godt valg for deg som ikke identifiserer deg som en klassisk bokorm!

De resterende abonnementene gir fri tilgang til de fleste av bøkene på plattformen. Forskjellen mellom abonnementene går hovedsakelig på hvor mange som kan lytte samtidig. Samtidig er det kun de 2 mest kostbare abonnementene som gir tilgang til lydbøker for barn og ungdom. Barnemodus er også kun støttet på disse 2 abonnementene.

Til gjengjeld er prisnivået hos Fabel svært fornuftig, og man får naturligvis en gratis prøveperiode.

Ulikt mange andre leverandører gir Fabel kun mulighet for at man kan lytte til bøkene. I biblioteket finner du ingen e-bøker, og dette er nok også mye av årsaken til at utvalget er litt mer begrenset. Om du ikke skulle ønske å kjøpe et abonnement nevner vi også at man kan kjøpe bøker direkte i appen. Fint for deg som kun skal lytte til en spesiell bok!

I skrivende stund har Fabel en gjennomsnittlig vurdering på 4,1 / 5,0 stjerner, basert på omtrentlig 3.000 anmeldelser via Google Play Store.

Fabel er en norsk lydbok-app som tilbyr både norske og engelske titler. Utvalget er litt mer begrenset enn hos konkurrentene, men til gjengjeld er prisnivået svært fornuftig!

Fordeler

 • Fornuftig pris.
 • Mange krim-bøker.
 • Fokus på norske forfattere.
 • God vurdering på mobilappen.
 • Bøker kan kjøpes.
 • Kan justere avspillingshastighet.
 • Offline modus.
 • Barnemodus.
 • Gratis prøveperiode.

Ulemper

 • Litt mindre utvalg enn hos konkurrentene.
 • Søkefunksjon i appen kunne vært bedre.
 • Ingen e-bøker.

4 ulike abonnementer

Vi registrerer med glede at Fabel har valgt å gjøre tjenesten tilgjengelig gjennom hele 4 ulike abonnementer. Her kan du enkelt finne det abonnementet som passer best til dine lyttevaner!

Obs: Om du ikke ønsker å tegne et abonnement kan du også kjøpe bøker direkte via Fabel.no!

1. Fabel Én Bok

Pris: 89 kr / mnd

Dette abonnementet gir deg mulighet til å lytte til én valgfri lydbok per måned. Sammenlignet med andre abonnementer er dette naturligvis langt mer begrenset, men er likevel et godt valg for deg som leser / lytter lite.

Etter å ha valgt en bok beholder du naturligvis også boken så lenge abonnementet ditt er aktivt. Dette liker vi!

Litt klønete er det jo likevel at vi må velge boken på nettsiden før den blir tilgjengelig i appen. Det er ikke greit å si hvorfor Fabel har lagt det opp på denne måten. Det mest naturlige ville jo strengt talt vært å velge boken direkte i appen, etter vår mening.

2. Fabel Basis

Pris: 149 kr / mnd

Fabel Basis minner mer om de tradisjonelle lydbok-abonnementene man ser hos andre tilbydere. Med dette abonnementet får man tilgang til samtlige av bøkene, med unntak av lydbøker for barn og ungdom. Man kan heller ikke sette opp barnemodus, og man må oppgradere til Fabel Familie om det er behov for denne funksjonen.

Med Fabel Basis er det ikke lagt til rette for at flere personer kan strømme samtidig. Her er det maksimalt 1 aktiv strømming til enhver tid.

Vi bemerker oss for øvrig at man kan sette opp 6 brukerprofiler. Fint om du ønsker å dele abonnementet med andre, men man må altså passe på at ingen lytter til lydbøkene samtidig.

3. Fabel Familie

Pris: 189 kr / mnd

Fabel Familie fremstår som et mer komplett abonnement enn de 2 ovenstående abonnementene. Som navnet tilsier passer abonnementet godt til familien. Her støttes barnemodus, og man får fri tilgang til lydbøker for barn og ungdom.

Likt som med Fabel Basis kan man også her sette opp 6 brukerprofiler. Med Familie-abonnementet har Fabel også løsnet litt opp på strømme-begrensningene. Her får man mulighet til 2 samtidige strømminger.

4. Fabel Familie Pluss

Pris: 229 kr / mnd

Fabel Familie Pluss er det største abonnementet, og støtter hele 4 samtidig strømminger. Man får i tillegg fri tilgang til samtlige av bøkene, inkludert lydbøker for barn og ungdom. Barnemodus er naturligvis også støttet på dette abonnementet.

Fabel Familie Pluss passer perfekt for den gjennomsnittlige norske familien. 2 av barna kan kose seg i barnemodus, mens de voksne kan lytte til alle lydbøkene i standard-modus.

Gratis prøveperiode

Det er mer eller mindre en bransjestandard at det tilbys en gratis prøveperiode for lydbok-apper. Heldigvis er Fabel intet unntak, og per dags dato får man en 30-dagers gratis prøveperiode. Prøveperioden er uforpliktende, og det er heller ingen bindingstid på selve abonnementet.

Merk for øvrig at du ikke bør endre abonnement i løpet av prøveperioden. Du kan naturligvis gjøre det, men prøveperioden vil da umiddelbart utgå. Vi anbefaler derfor at du registrerer deg på en av de større pakkene til å begynne med, slik at du får mest mulig ut av tjenesten i løpet av prøveperioden.

Hvor omfattende er biblioteket?

Fabel Kategorier

Som tidligere nevnt har Fabel et spesielt godt utvalg innenfor sjangrene krim, spenning og romaner. Om du hovedsakelig er ute etter bøker av norske forfattere er Fabel et godt alternativ. Vi registrerer også med glede at forfattere som Jo Nesbø og Arne Dahl er representert. I tillegg er utvalget blant barnebøker mer enn tilstrekkelig.

Sammenlignet med andre leverandører kommer likevel Fabel til litt kort. Man har noe færre bøker å velge blant enn hos eksempelvis Storytel og Nextory, og vi savner mange kjente titler. Hvor er Harry Potter og Ringenes Herre..?

Det litt begrensede utvalget lar seg også til kjenne når man skal velge sjanger. Via nettsiden er det faktisk bare 6 sjangre å velge mellom. I appen er historien en annen. Her kan man velge mellom mange sjangre, hvor man finner både fakta, romaner, krim, barnebøker og mye mer!

Mobilappen

Lydbok App

Fabel har en god og brukervennlig mobilapp. Med over 3.000 anmeldelser via Google Play Store har appen en gjennomsnittlig vurdering på 4,1 / 5,0 stjerner.

Via appen kan man også laste ned lydbøkene slik at man kan lytte i offline modus på et senere tidspunkt. Om ønskelig kan du også legge inn bokmerker, justere avspillingshastighet og aktivere søvnfunksjon. Dette liker vi!

På den negative siden mener vi likevel at søkefunksjonen kunne vært noe bedre. Et søk på «Jo Nes» returnerer ikke en eneste tittel fra Jo Nesbø, men heller titler som «Rebels Like Us» av Liz Reinhardt, og «Jo har skjedd» av Kristine Rui Slettebakken. Ikke helt enkelt å bli klok på søkefunksjonen, med andre ord.

Til gjengjeld får man heldigvis gode personlige anbefalinger. Supert om du har behov for litt ekstra inspirasjon!

Fabel Erfaringer: Oppsummert

Fabel er en norsk lydbok-app som tilbyr både norske og engelske titler. Svært fornuftig prisnivå!

Fabel.no

Lydbøker og e-bøker hos Fabel.

Avatar

Hege Vestrum

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.