Anbefaling av trampoline: Berg Champion 430 Test

Trampolinen Champion fra Berg har mottatt gode tilbakemeldinger kunder verden over. Vi ser nærmere på hvorfor Berg Champion stadig er å se rundt om i norske hager!

Berg Champion: Kort oppsummert

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

Produktet i denne artikkelen er ikke testet i virkeligheten av vår redaksjon.

BESTE PREMIUMVALG - Berg Champion

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Berg Champion
Diameter: 4,3 meter Antall fjærer: 128 Maksimal brukervekt: 120 kg Høyde: 95 cm Høyde med sikkerhetsnett: 275 cm Kantpolstring (Bredde x Tykkelse): 38 x 3 cm Garanti på ramme: 13 år Vekt: 139 kg

Berg Champion er en av de råeste trampolinene som er å få tak i på det norske markedet. Trampolinen inngår i samme serie som Berg Favorit, men med noen betydelige oppgraderinger.

Berg Champion leveres med et sikkerhetsnett på hele 180 centimeter. Nettet er finmasket for å sikre at barna ikke setter seg fast i nettet, og den selvlukkende inngangen er svært praktisk.

Den egenutviklede AirFlow-hoppeduken sikrer 50% bedre luftgjennomstrømning, og trampolinen har derfor enda bedre sprett enn de andre modellene fra Berg.

Konstruksjonen fremstår som robust, og du får hele 13 år garanti på rammen!

Berg Champion er et knallgodt premium-valg for deg som vil ha det beste av det beste. Kvaliteten er til stede i alle ledd, og ytelsesmessig er det få som kan konkurrere med Berg Champion – men den koster!

Fordeler

  • Svært god sprett.
  • Robust ramme.
  • Gode sveiseskjøter.
  • Finmasket sikkerhetsnett.
  • Selvlukkende inngang.
  • Diagonale fjærer.
  • Tykk kantpolstring.

Ulemper

  • Maksimal brukervekt kunne vært høyere.
  • Ingen norsk bruksanvisning.

AirFlow-hoppeduk

Berg Grand Champion hoppeduk

En av de største fordelene med Berg Champion er nok selve hoppeduken. Hoppeduken er jo tross alt en ganske så viktig del av en trampoline.

Hoppeduken er produsert av slitesterke materialer, noe som gir økt holdbarhet og lang levetid. Med hele 50% bedre luftgjennomstrømming enn de andre trampolinene i samme serie, gir hoppeduken ekstra god sprett.

AirFlow-hoppeduken er konstruert for å tåle hyppig bruk over lengre tid. Utformingen sikrer jevn sprett, og skiller seg ut fra andre trampoliner på markedet med sin gode luftgjennomstrømming.

TwinSpring Gold-fjærer

berg champion fjærer

Berg Champion er utstyrt med TwinSpring Gold-fjærer som gir et jevnt oppspenn i hoppeduken. Fjærene er plassert diagonalt, og trampolinen har hele 128 fjærer. Til sammenligning er Berg Favorit og JumpMaster utstyrt med 96 fjærer.

Samtidig er fjærene plassert tett sammen, noe som gir en jevn fordeling av vekten på trampolinen. Resultatet? Lengre levetid på både hoppeduken og fjærene!

Maksimal brukervekt

Berg Champion har en maksimal brukervekt på 120 kg, noe som betyr at flere barn kan hoppe samtidig på trampolinen. Det anbefales likevel å begrense antall personer som hopper samtidig, for å redusere sjansen for skader.

I følge produsenten er den optimale brukervekten fra 20 til 100 kg. Det er altså under disse forholdene at trampolinen har aller best sprett!

Sikkerheten er på plass

berg champion sikkerhetsnett

Sikkerhet er en av de viktigste faktorene når man velger en trampoline. Heldigvis er Berg Champion utstyrt med flere funksjoner som bidrar til økt sikkerhet.

Finmasket sikkerhetsnett

Det finmaskede sikkerhetsnettet forhindrer at den som hopper på trampolinen setter fast armer eller ben i nettet. Samtidig beskytter selvfølgelig nettet mot at man kan falle av trampolinen mens man hopper.

Sikkerhetsnettet har en høyde på 180 centimeter. Dette er en standardhøyde for sikkerhetsnett til trampoliner, og er selvfølgelig å forvente fra en anerkjent leverandør som Berg!

Selvlukkende inngang

Ekstra praktisk er det jo at sikkerhetsnettet er utstyrt med selvlukkende inngang.

Dette er spesielt praktisk for foreldre med yngre barn, da barna ofte glemmer å lukke igjen inngangen etter seg. Lukkemekanismen sikrer at sikkerhetsnettet alltid er lukket når barna hopper på trampolinen.

God kantpolstring

Berg har valgt å utstyre Champion-modellen med enda tykkere kantpolstring enn forgjengeren. Tykkelsen på kantpolstringen er hele 3 centimeter.

Polstringen er dermed meget god – akkurat slik som vi forventer oss med et premium-valg som Berg Champion!

En robust ramme

Når det kommer til byggekvalitet er det så godt som umulig å ta Berg på noe som helst.

Rammen har fått skryt for å ha svært forseggjorte sveiseskjøter, og de robuste materialene fører til at trampolinen oppleves som svært stabil i bruk.

Dette reflekteres også i egenvekten til trampolinen, da den veier hele 139 kilo (med sikkerhetsnett).

Garantitiden

Vi registrerer med glede at det er god garantitid på Berg Champion.

Selve rammen har en garantitid på 13 år, gitt at du registrerer produktet hos Berg etter du har kjøpt det. Kantpolstringen og hoppeduken har 2 års garanti, mens det er 5 år garanti på fjærene.

Berg Champion: Vår konklusjon

Berg Champion er blant de beste trampolinene på det norske markedet.

Kvaliteten er til stede i alle ledd, og ytelsesmessig er det få som kan konkurrere med Berg Champion – men den koster!

Avatar

Hege V

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.