Fjordkraft Strøm Erfaringer: Kundenes dom

Fjordkraft Logo

Fjordkraft Strøm er en av de største strømleverandørene på det norske markedet. Og selv om strømprisene er skyhøye disse dager, så bedyrer Fjordkraft Strøm at kundene vil få mer for pengene!

fjordkraft Logo Transparent

Fjordkraft Strøm

Se gode tilbud hos Fjordkraft Strøm!

Fjordkraft Strøm: Kort Oppsummert

Fjordkraft Strøm ble etablert i 2001, etter en fusjon mellom BKK Kraftslag og Skagerak Energi. Selskapet hadde opprinnelig hele vestlandet som base, men etter hvert ble de et landsdekkende strømselskap for både privat -og bedriftsmarkedet. Offentlig sektor var også en stor kunde av strømleverandøren.

I dag regnes de som et større konsern, hvor man blant annet ser TrøndelagKraft som et datterselskap.

Fjordkraft Strøm er et børsnotert selskap med over 4000 aksjonærer, og i 2017 utvidet de tjenesteutvalget også til å gjelde mobiltelefoni. Med over 50.000 kunder på kort tid, bemerket Fjordkraft Mobil seg som landets største mobilaktør uten eget nett.

Fjordkraft samarbeider med Power, SAS og en rekke andre bedrifter som gir gode rabatter på utvalgte produkter og tjenester. Samtidig sponser de den norske ishockey-ligaen. Det er Folketrygdfondet som eier Fjordkraft, og det er altså et statlig eid firma.

Med dette sagt: Strømprisen er i bevegelse, og for det meste oppover. Og ja, det er nok derfor du leser om strømpriser nå for tiden.

Den nasjonale strømprisen er på historisk høyt nivå, og mange leter etter en ny strømleverandør. Regjerningens tiltak har faktisk vært å regulere prisen ved å gi prislettelser direkte på strømregninga. Det er også gode grunner for å velge Fjordkraft som strømleverandør, da de opererer med både fornøydhetsgaranti og etterskuddsvis betaling.

Fjordkraft er et framtidsrettet strømselskap som gir kundene fordeler med blant annet solstrøm, trippelgaranti og mye mer. Vi ser nærmere på noen av de mest populære produktene fra Fjordkraft, før vi går nærmere inn på erfaringene fra kundene!

fjordkraft Logo Transparent

Fjordkraft Strøm

Se gode tilbud hos Fjordkraft Strøm!

Trippelgaranti

Fjordkraft Trippelgaranti

Trippelgaranti er kanskje den mest spennende fordelen hos Fjordkraft. Og den kan vise seg å være blant de bedre tilleggsproduktene som noe strømselskap faktisk kan tilby.

Med denne avtalen kan du forvente deg blant annet:

 • Sykegaranti.
 • Arbeidsledighetsgaranti.
 • Dekker egenandel om lynet skulle slå ned.

Fjordkraft Strøm dekker utgiftene for strøm og nettleie i et halvt år, opp til 5.000 kroner, om man skulle komme ut for noen av disse tingene. Skulle lynet slå ned i huset, dekker Fjordkraft Strøm egenandel inntil 4000 kroner.

Dette er en meget god forsikring, spesielt i de vanskelige tidene vi er inne i nå. Man vet ikke hva som skjer neste måned, og da føles det godt med litt ekstra trygghet i bunn.

Spotpris

Spotprisen til Fjordkraft Strøm er blant markedets beste. Med spotpris på strømmen kan man selv velge når man vil bruke strøm, og den gir en lav pris over tid. Spotprisavtalen er også forbundet med selskapets egenutviklede app for strømstyring.

Man betaler etterskuddsvis, noe som betyr at man vet hva regningen vil bli om man følger med på AMS-måleren. Strømavtalene fra Fjordkraft Strøm omfatter også Powerspot (1.000 kr avslag hos Power), Pulsspot (gratis strømstyringsboks) og mye mer!

fjordkraft Logo Transparent

Fjordkraft Strøm

Se gode tilbud hos Fjordkraft Strøm!

Solstrøm og Elbilavtale

Solstrøm Fjordkraft
Kilde: Fjordkraft.no

Moderne tider fører til moderne strømavtaler. Fjordkraft henger ikke etter på dette feltet. Her kan man velge både mellom solkonto og elbilavtale, og avtalene passer utmerket for deg som har installert solceller eller billader på veggen.

Avtalen fungerer slik: Solstrøm fylles opp på en solkonto, og når du produserer overskudd vil Fjordkraft kjøpe energien tilbake i form av reduksjon på regningen. Dette kan man legge inn selv, slik at om strømprisen når et nytt nivå, så kan du selge strømmen og få en jevnere strømregning enn forventet.

Elbilen trekker også mye strøm. Men med lading på natten og jevnt forbruk, så kan man redusere utgiftene betraktelig. Med elbil-avtalen får man dessuten gode rabatter. Selv om det ikke er mer enn 1 øre/kW, så hjelper det i lengden.

Fjordkraft Strøm Erfaringer: Hva sier kundene?

Det er mange lovnader når man skal kjøpe strøm, men er det noe som er sikkert, så er det at mange forbrukere generelt er misfornøyde med strømprisene. Og ikke minst at strøm, som ikke kan måles på kvalitet, koster forskjellig fra landsdel til landsdel.

I denne artikkelen har vi innhentet erfaringer fra de mest anerkjente nettsidene for omtaler og tilbakemeldinger, for å finne ut hva kundene sier om Fjordkraft Strøm.

Bytt.no

Bytt.no logo

På Bytt.no scorer Fjordkraft 3 / 5 stjerner. Det er i alt 738 omtaler av Fjordkraft Strøm på denne nettsiden. Det er omtrent like mange som er fra middels til veldig godt fornøyd med Fjordkraft Strøm, som synes selskapet ikke leverer det de lover. La oss se hva de har sagt.

Positive omtaler:

 1. Kjempe fornøyd. Har ikke noe problemer med strømleverandør.
 2. God kundebehandling, kjempefin app. Viser også spotpris time for time.
 3. God pris, bra app.
 4. I tillegg til bra pris og nettside gir Fjordkraft rabatt på en rekke nettbutikker.

Slik man forstår, så kan man selv følge med på markedsprisen, få gode rabatter i utvalgte nettbutikker og generelt god service.

Negative omtaler:

 1. Elendig, elendig og alldeles for dyrt – stadige dårlige unnskyldninger for å forklare prisoppgangen.
 2. Appen fungerer ikke mtp å lese pris strøm og strømforbruk…
 3. Tredoblet pris på 3 mnd, så hvis ikke prisen går ned så vurderer jeg å bytte.

Vi kan se at mange klager over strømprisen. Denne har som kjent gått opp i løpet av den siste tiden, og i mange tilfeller er det ikke spesielt mye strømleverandøren får gjort med akkurat det.

fjordkraft Logo Transparent

Fjordkraft Strøm

Se gode tilbud hos Fjordkraft Strøm!

Norsk Kundebarometer

Norsk Kundebarometer

Norsk Kundebarometer er en bransjeoversikt utviklet av Handelshøyskolen BI. Det gir oss en god pekepinn på hvor Fjordkraft Strøm ligger i landskapet. Totalt sett ser man at Fjordkraft Strøm havner på 7. plass på kundebarometeret.

 • Stjerner: 2 / 5
 • Tilfredshet: 60,2 / 100
 • Lojalitetspoeng: 67,4 / 100

Dette er så absolutt ikke dårlig, men man ser at tilfredshets-scoren med fordel kunne vært litt høyere. Kundene hos Fjordkraft Strøm ser likevel ut til å være lojale ovenfor strømleverandøren. Dette liker vi!

Trustpilot

TrustPilot

Etter å ha tatt en titt på Trustpilot ser vi at det ikke er veldig mange registrerte kundevurderinger av Fjordkraft Strøm. Det er kun 61 omtaler av selskapet her, noe som betyr at relativt få har noe å si om selskapet. Det kan igjen bety at kundene generelt er godt fornøyd. Det er som regel de som er veldig fornøyd eller misfornøyde som uttaler seg. Av de 61 omtalene, er det 16% eller 10 stk. som har uttalt seg svært positivt. Her er noen utdrag.

Kunde 1: Alltid hyggelige og løsningsorienterte kundemedarbeidere. Veldig fornøyd strømkunde her….

Kunde 2: Enkel og oversiktlig. Supert med oversikt over mobilabonnement i samme app.

Kunde 3: Ble kontaktet av en kjempehyggelig selger som ga meg en super pris på fast 70 øre per kwht!:) Helt nydelig å få låst prisen til under 1kr når strømmen er så IMMARI DYR!!!

Alle de positive omtalene kommer fra perioden 2019, 2020 og 2021.

Noen av de mindre positive omtalene handlet faktisk om Fjordkraft Mobil. En annen ting de klagde på var appen. En omtale var slik:

Kunde 4: Etter mange år som kunde fant jeg ut hvor DYRT strøm jeg hadde kontra andre strøm leverandører. Enda hadde jeg fjordkraft(billigst strøm avtale).

På de 61 omtalene får Fjordkraft Strøm 1,8 / 5 stjerner, noe som i praksis betyr under middels tilfredshet.

Epsi

EPSI Logo

Epsi Norge er et analyseverktøy som bruker undersøkelser, bransjestudier og skreddersydd forskning for å gi kunder en relevant oversikt og hjelpe bedriftene å øke deres renomme. Hos EPSI scorer Fjordkraft 58,9 / 100 poeng. Denne scoren er regnet som under middels hos Epsi Norge

Generelt ser det ut som at Fjordkraft Strøm havner midt på treet når man ser på de 3 aktørene samlet (Trustpilot, Bytt.no og Epsi). Det kan også se ut som de langvarige kundene er generelt fornøyd, mens de som har begynt å benytte seg av Fjordkraft Mobil har en annen oppfatning.

Oppsummering

Det kan se ut som Fjordkraft Strøm har gjort noen feil når de har utvidet deres tjenester og målgrupper. De har mottatt noen negative tilbakemeldinger, og flere nevner at mobil-appen har forbedringspotensiale. Totalt ser det likevel ut til at Fjordkraft Strøm har flere fornøyde kunder enn de har misfornøyde.

Det er dessuten fint å lese at kunder har fått hjelp med å låse strømprisen når den har vært unaturlig høy, og at mange er glade for tilleggstjenester som Solstrøm og Elbilavtale. Fjordkraft Strøm tilbyr også en Trippelgaranti som er noe utenom det vanlige. Den forsikrer deg dersom du skulle bli syk eller miste jobben. At lynet skal slå ned er vel heller relativt usannsynlig, men det følger også med en forsikring på slike tilfeller.

Det er en god sjanse for at man som kunde hos Fjordkraft Strøm vil bli en fornøyd strømkunde, med gode og brukervennlige løsninger. Men om man tror man skal få billig strøm i disse dager, så må man våkne opp til realitetene. Vi trekker opp for deres transparente åpenhet og oversiktlige strømprisavtaler.

fjordkraft Logo Transparent

Fjordkraft Strøm

Se gode tilbud hos Fjordkraft Strøm!

Kilder

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli har solid teknisk innsikt omkring temaene bolig og oppussing. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, spesielt når det gjelder ulike tjenester som leveres til hjemmet. Her nevner vi både strømleverandører, boligalarmer og ulike eiendomsmeglere. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social