Vibb Erfaringer: Hva ble kundenes dom?

Vibb

Vibb er en fersk utfordrer på strømmarkedet. Målet er å kunne tilby deg en god og rimelig strømavtale. Men hva gjør de for å kunne tilby det, da?

Joda – de fjerner både påslag og månedsavgift, samtidig som de ikke har bindingstid.

Strøm er en nødvendighet som Vibb ikke ønsker å tjene penger på. I stedet ønsker de heller å tilby valgfrie og prisbelagte tjenester for deg som ønsker mer enn bare en strømavtale.

Men hva får du egentlig med Vibb? Og hva mener kundene? Vi ser nærmere på kundenes erfaringer!

Vibb Logo

En fornuftig strømavtale

Strøm til spotpris uten påslag fra Vibb!

Vibb Erfaringer: Kort oppsummert

Etter å ha gjennomgått erfaringene fra kundene kan vi konkludere med at Vibb har mange positive fordeler.

Orker du ikke å lese hele artikkelen? Da bør du som et minimum ta en titt på disse fordelene!

  • Ingen påslag i prisen. Vibb ønsker å gjøre strømregningen lavest mulig, og tar dermed ikke påslag på spotprisen.
  • Enkel oversikt i app. I Vibb-appen har du oversikt over kundeforhold og fakturaer. Appen er både praktisk og brukervennlig.
  • Ingen fast månedspris. Hos Vibb betaler du kun spotpris, uten verken påslag eller faste beløp. Du kan derimot velge tilleggstjenester mot betaling.
  • Ingen bindingstid. Du har ingen bindingstid hos Vibb. Du kan si opp avtalen når som helst, enten via app, chat eller e-post.
  • 3 år prisgaranti. Hos Vibb får du garanti på 0 kr i påslag og fast månedspris. Ingenting tyder på at de kommer til å endre dette i fremtiden heller.
  • Etterskuddsfakturering. Ingen liker å betale forskuddsvis, og dette slipper du heldigvis hos Vibb.
  • Valgfrie tilleggstjenester. Som kunde hos Vibb kan du legge til tjenestene Vibb+ og Oss-brikken. Du kan lese mer om dette lengre ned i artikkelen.
Vibb Logo

En fornuftig strømavtale

Strøm til spotpris uten påslag fra Vibb!

Hvem er Vibb?

Selskapet ble etablert i 2020 og eies av Oss Norge, som igjen eies av Glitre Energi og Agder Energi.

Vibb er et innovativt selskap som ønsker å tilby en enkel og transparent måte å betale for strøm på. Ved å fjerne månedlige avgifter og faste påslag sikrer de at du kun betaler for strømmen du faktisk bruker.

Slik får du som forbruker full kontroll på egen strømkostnad, og du kan spare penger ved å bruke strøm når prisen er på det laveste.

Dersom du blir kunde hos Vibb får du dessuten 3 års prisgaranti på avtalen. Dette er fint for deg som ønsker forutsigbarhet for fremtidige utgifter!

Enkel strømavtale

Noe av det vi liker best med Vibb er hvor enkel strømavtalen er. I motsetning til konkurrentene, hvor du må forholde deg til et hav av ulike prismodeller og avgifter, har Vibb kun èn eneste strømavtale.

Strømavtalen hos Vibb har 0 kroner i påslag, ingen månedlige gebyrer og heller ingen bindingstid. Her er det ikke vanskelig å holde oversikten!

Vibb Strøm er basisabonnementet, det vil si at dette er kun en strømavtale. Basisabonnementet gir ingen innsikt i strømforbruk eller strømpriser. Med Vibb Strøm vil du kun se kundeforhold og fakturaer i appen. Om du ønsker detaljert innsikt bør du oppgradere med en tilleggstjeneste.

Heldigvis tilbyr Vibb tilleggstjenester som Vibb+ og Oss-brikken for deg som ønsker mer enn bare en strømavtale. Ulempen er at du får liten ekstrakostnad for disse.

Fordelen? Tilleggstjenestene koster tross alt ganske lite, og de er helt valgfrie!

Vibb Logo

En fornuftig strømavtale

Strøm til spotpris uten påslag fra Vibb!

Praktiske tilleggstjenester

Tilleggstjenestene gir deg en detaljert innsikt i eget strømforbruk, samtidig som du får mer kontroll og forutsigbarhet.

For et fast månedsbeløp kan du velge å legge til opptil 2 tilleggstjenester. Begge tjenestene forutsetter at du har Vibb Strøm fra før..

Vibb+

Vibb App

Med Vibb+ får du detaljert innsikt i eget forbruk og nåværende strømpriser. Tjenesten koster kun 39 kroner per måned.

I appen får du mulighet til å se hvor mye strøm du bruker time for time. Informasjonen lagres i appen, slik at du over tid vil kunne sammenligne forbruket ditt uke for uke, eller måned for måned.

Du vil også kunne se hvor mye forbruket koster deg i kroner, slik at du har full kontroll på strømregningen som kommer.

Appen viser selvfølgelig også strømprisene kontinuerlig gjennom dagen, og du vil se morgendagens priser. Dermed sparer du penger ved å planlegge når du skal bruke mye strøm.

Med Vibb+ får du i tillegg smartlading av el-bilen. Ved å aktivere tjenesten i appen vil Vibb automatisk lade bilen for deg når prisen er lavest. Tjenesten er tilgjengelig for de aller fleste bilmerker, men vi anbefaler å sjekke om din bil er på denne listen.

Med Vibb+ får du dessuten tilgang til en unik innsikt i mekanismene som påvirker strømprisene. Du kan blant annet se fyllingsgrad i Norges vannmagasiner og få status på import/eksport av strøm. Dette er kanskje for de med særlige interesser, men likevel morsomt å vite.

Oss-brikken

Med Oss-brikken kan du følge forbruket ditt i sanntid rett fra mobilen. Du betaler 990 kroner for brikken i tillegg til en fast månedspris på 9 kroner. Det er en forutsetning at du allerede har Vibb+.

Oss-brikken kobles helt enkelt til strømmåleren din. Du trenger ikke en elektriker for å gjøre jobben.

Et par timer etter den er blitt koblet til vil du kunne se strømforbruket ditt ned til hvert 2. sekund. Den viser også hvor mye hver fase belastes i sanntid, og spenningsnivået på strømmen i stikkontakten.

Alt kan sjekkes fra appen, enten du er hjemme eller borte.

Tjenesten er praktisk for deg som ønsker å begrense eget strømforbruk for å få mer kontroll på utgiftene. Hjemmet er fullt av elektroniske apparater og utstyr, og det er ikke alltid godt å hvordan man kan senke forbruket. Med Oss-brikken kan du finne strømtyver du kanskje ikke visste at du hadde!

Vibb Logo

En fornuftig strømavtale

Strøm til spotpris uten påslag fra Vibb!

Vibb Erfaringer: Hva mener kundene?

Det er mange ulike strømleverandører på markedet, noe som gjør det vanskelig å velge mellom de forskjellige. Vi er derfor opptatt av å vise et reelt syn på de vi omtaler, slik at valget ditt skal bli litt enklere.

Vibb inngår ikke i Norsk Kundebarometer eller EPSI Norway sin undersøkelse, trolig fordi de fortsatt er nye på markedet.

Vi har likevel funnet flere omtaler på Bytt.no. Dette er en side som sammenligner blant annet strømleverandører, og flere kunder har delt sine erfaringer her.

Bytt.no

Bytt.no logo

Vibb har samlet sett fått en bra rangering på Bytt.no. Dette stemmer godt overens med inntrykket vi har fått av selskapet.

Majoriteten har vært godt fornøyd med leverandøren, både når det kommer til brukervennlighet og kundetilfredshet. Vi ser dog at de rangerer middels på kundeservice.

I skrivende stund har Bytt.no 126 verifiserte omtaler, og en total score på 3,5/5.

De rangerer som nummer 14 av 110 innen strømselskap, og 67% anbefaler Vibb til andre.

Dette er hva kundene sier.

Tani:

Kunde i Vibb i noen måneder til nå. Bytting-prosessen fra det forrige selskapet til Vibb gikk fort og helt uproblematisk . Man betaler BARE for strømmen, ikke noe i tillegg i det hele tatt. Jeg har ikke bestilt appen, men man kan lett se strømforbruket sitt i ELVIA-nett siden helt gratis. Gjennomsnittsprisen for hele desember-måneden var 325,80øre/KWH.

Silje:

Vi har hatt vibb uten app i 3 mnd. Uten appen betaler 0,- i månedsavgift, og 0,- i påslag. Kun strøm til innkjøpspris. Er superfornøyd.

Harald B:

Burde vært mye tydeligere opplyst at man må ha en app for å få oversikt over forbruket etc. og at denne koster kr 39. De fleste andre selskap har «din side» med slike opplysninger, uten ekstra kostnader.

Majoriteten av omtalene på Bytt.no er positive, og vi ser at de aller fleste er fornøyd med lave strømpriser og en enkel avtale.

Det er likevel ikke til å komme unna kunder som er misfornøyd. Det som går igjen som årsak er kundeservice og lang svartid. Vibb har kundeservice via chat eller e-post, men de har ikke support over telefon.

Manglende support over telefon er ikke unikt for Vibb, men det er en selvfølgelighet at kundene skal få svar innen rimelig tid på sine support-henvendelser. Det finnes dog også kunder som har vært svært fornøyd med kundeservice hos Vibb.

Kort oppsummert

Vår oppfatning er at Vibb er et konkurransedyktig selskap som tilbyr strøm til en fornuftig pris.

De er uten tvil blant de rimeligste, da de verken har fast månedspris eller påslag på prisen. Om du ønsker mer enn en enkel strømavtale, kan du oppgradere til Vibb+ eller Oss-brikken.

Vibb passer derfor for de aller fleste, uansett hva du er ute etter!

Vibb Logo

En fornuftig strømavtale

Strøm til spotpris uten påslag fra Vibb!

Avatar

Hege Vestrum

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.