NorgesEnergi Erfaringer: Les vår gjennomgang

Enda en strømleverandør har blitt gjennomgått av vår redaksjon, og denne gangen er det NorgesEnergi som er under lupen. For strøm og priser er et hett tema som opptar de fleste. NorgesEnergi er en av de aktuelle strømselskapene som vi har evaluert for å gi dere som kunder innsikt som kan bety noe for deres valg nå eller i fremtiden.

NorgesEnergi: Kort Oppsummert

NorgesEnergi Logo

NorgesEnergi er en strømleverandør med hovedkontor i Kristiansand. Selskapet ble opprettet i 1999, og er i dag en del av Fortum, som er et finsk kraftselskap. NorgesEnergi leverer billig strøm til både private og bedrifter, og med sine over 100 ansatte har NorgesEnergi blitt synonymt med strøm til hele landet.

NorgesEnergi ser det som en kamp å kutte strømprisene, og her er det tydelig 2 strømavtaler som gjelder. En av dem er også anbefalt og best i test fra Energibarometeret. Her snakker vi om spotprisavtalen uten påslag i pris.

NorgesEnergi tar ansvar for levelige strømpriser for folk flest, spesielt i en tid med økende strømpriser. Med 2 unike strømavtaler så kan kundene velge mellom spotpris med prisgaranti for 12 måneder, samt en sesongpris-avtale.

NorgesEnergi har også en enkel kalkulator som viser hva strømprisen er for gitte områder eller postnummer, og ut fra størrelse på bolig kan man beregne hva den neste strømregningen vil ligge på.

I tillegg oppfordrer NorgesEnergi oss til å tenke på et fornuftig strømforbruk og opplyser oss om flere måter å spare strøm på. Dessuten har selskapet noen interessante løsninger for å sikre kundene en forutsigbar og enkel strømregning.

NorgesEnergi Logo

NorgesEnergi

Se tilbud hos NorgesEnergi

Strømavtalene

NorgesEnergi satser på ren energi fra vannkraft og vindkraft. For privatkunder er det to avtaler som stikker seg fram, nemlig spotpris og sesongpris.

Spotpris

Spotprisavtalen til NorgesEnergi følger markedsprisen fra time til time. Dette gjør at man betaler en pris som er tilnærmet denne. Spotprisavtalen har ingen påslag på strømprisen i forhold til forbruk, men i stedet et fast månedstillegg på 49 kroner.

Man blir lovet en prisgaranti for denne strømavtalen, og det høres umiddelbart veldig bra ut. Prisgarantier sier at dersom noen andre lover lavere pris, så skal også kundene få denne prisen. Eller det kan bety at prisen ikke kan økes innenfor en gitt periode, i dette eksempelet 12 måneder. Men prisgarantien gjelder ikke strømprisen, men abonnementsprisen. Likevel er spotprisen til NorgesEnergi en av Norges beste og kåret til Best-i-test av Itera & Thema Consulting for 3.utgave i 2021.

Sesongpris

Sesongpris er en avtale som skal gjøre at strømprisene blir mer stabile. Det gjør at det er enklere å budsjettere strømutgifter for husholdningene. Den gir samtidig kundene de laveste prisene på sommeren, og en variabel pris resten av året.

For å vurdere sesongpris-avtalen, så kan man se på den som blanding av spotpris og fastpris. Det er fordi sesongpris-avtalen holdes fast i 14 dager, i motsetning til spotprisen som endres hver time. Man kan fort bli litt ør av disse begrepene, men variabel pris er å regne som en fastpris. Skal man forstå det i en større sammenheng, så kan det hende at man med en variabel strømpris betaler overpris dersom plutselig prisene skulle synke.

NorgesEnergi Logo

NorgesEnergi

Se tilbud hos NorgesEnergi

Spareløsningene

Det er mye å spare på å digitalisere strømavtalen. Det legges nemlig på et gebyr på 59 kr/mnd dersom man vil ha regningen i papirform. Fra det ene sparetipset til det andre – NorgesEnergi har også flere måter man både kan spare penger og strøm på!

Prismatch

Prismatch er en gunstig løsning. Derfor er det også viktig at du tar jobben med å lete etter bedre avtaler. Det gjør du ved å etterspørre konkrete avtaler hos andre strømleverandører. Får du et bedre tilbud på spotprisavtale, så matcher NorgesEnergi avtalen direkte. Prismatch gis i rabatt på kommende regning.

Prissikring

Denne løsningen hjelper deg å holde oversikt. Man kan få bundet strømprisen dersom de stiger uventet mye i en periode. Et godt valg for dem som har behov for forutsigbarhet. Prissikring kan også vise seg å bli billigere dersom strømprisen skulle gå enda høyere!

Tilleggstjenester

Vi føler det er riktig å ta med noen tilleggstjenester som forklarer deg mer hva NorgesEnergi kan tilby. Her er noen av dem.

  • Bonustimen – få en time strøm spandert for hver dag du er kunde.
  • Kundefordeler – gir rabatt på en rekke butikker og varer.
  • Vervegave – 500 kroner for hver husholdning du verver.
  • Strømforsikring – ved sykdom eller permittering.
NorgesEnergi Logo

NorgesEnergi

Se tilbud hos NorgesEnergi

NorgesEnergi Erfaringer: Hva sier kundene?

Du er ikke alene om å si at strømprisene er noe for seg selv. Strøm har blitt et tema som stadig tas opp oftere og oftere. Det kan være smart å sjekke alle mulighetene før man bestemmer seg for strømavtale, samtidig som det kan være lurt å rådføre seg med strømleverandøren man har i dag. Kanskje har du muligheten til å få et bedre tilbud?

For at denne artikkelen skal være til hjelp for deg kan det samtidig være nyttig å se på hva folk har skrevet om NorgesEnergi. Er de så bra som de selv hevder på nettstedet sitt, og hva sier sertifiseringen? Vi har gått gjennom flere sammenlignings-tjenester og omtale-nettsider for å finne et svar. Her er hva vi fant!

Bytt.no

Bytt.no logo

Bytt.no gir oss mange svar. Og mange har valgt å gi tilbakemeldinger om NorgesEnergi, i alt 1234 personer. Meningene er delte, og enten er de veldig fornøyde eller så er de misfornøyde. Omtalene gjelder kun strømavtalene, og i alt har 544 omtalt NorgesEnergi bra eller utmerket. De sier ting som:

Stef: Meget hyggelig konsulent! Kunnskapsrik og ærlig.

Jan: Hyggelig og rask tilbakemelding, vennlig og relevant veiledning.

Tom: Effektiv og ryddig i kommunikasjon og med oppfølging av avtaler.

Irene: Flott kundebehandling, service, pris, tilgjengelighet.

Andre har dog en annen mening. Vi har saumfart omtalene for å se om vi finner årsaker som går igjen. Det viser seg blant annet å være problemer med å få tak i kundeservice. Dette er noe selskapet opplyser om på hjemmesidene sine, og forklarer det med den store pågangen den siste tiden grunnet de økte strømprisene. En annen ting som går igjen er noen avtaler som de ikke lenger opererer med. Alt i alt scorer selskapet 3,3 / 5 hos Bytt.no.

Norsk Kundebarometer

Norsk Kundebarometer

NorgesEnergi kommer på en 9.plass over strømselskap i 2021. Det gir dem en topplassering blant de mange selskapene som leverer strøm i dag. Scoren fordeler seg slik.

  • Stjerner: 2 / 5
  • Tilfredshet: 63,4 / 100
  • Lojalitet: 66,3 / 100

NorgesEnergi havner på en 147. plass totalt på tvers av alle bransjer.

Det er ikke så lett å få noe ut av dette, bortsett fra at strømselskapene generelt scorer dårligere enn andre selskaper på disse listene. Resultatet er ned 8 plasseringer fra 2020, men da med lavere score på tilfredshet og lojalitet. Scoren ser likevel ut til å være realistisk, for dersom man går tilbake i tid, så ligger NorgesEnergi stabilt med relativt høy lojalitet og tilfredshet hos kundene.

Epsi

EPSI Logo

Epsi har over 30 års erfaring med kunderelaterte undersøkelser. Det er et grundig analyseverktøy for å klassifisere kundetilfredshet.

Ser man på den siste rapporten fra 2020, så ligger NorgesEnergi på en 44. plass med 64,6 / 100 poeng. Det er under 20 poeng bak Sbanken som leder hele kåringen (på tvers av alle bransjer). P

oengsummen er tilnærmet gjennomsnittet av alle strømselskapene i kåringen. I forhold til andre strømleverandører klarer NorgesEnergi seg ganske bra, og havner på en 6. plass for bransjen.

Trustpilot.com

TrustPilot

Det blir mindre nyttig å vurdere omtalene på Trustpilot. Her har bare 61 stykker gitt tilbakemelding, noe som ikke gir et godt nok grunnlag.

Omtalene er generelt negative, hele 94% gir NorgesEnergi det glatte lag. Noe av kritikken gjelder ikke NorgesEnergi, men andre aktører som selger produkter rimeligere ved å skrive avtale med NorgesEnergi. Her er hva Christian V skrev:

Styr unna 🙂 Selgerne hos Elkjøp er trent i å selge strømavtale uten å opplyse priser eller vilkår. Disse står dessverre på de små nettbrettene man signerer på, men man har ingen sjans til å få med seg disse siden selgeren pusher og man bare ønsker å betale og komme seg ut av butikken. Dårlig praksis.

Mange av omtalene deler frustrasjonen om selgere. La oss håpe NorgesEnergi har fått orden på dette!

Oppsummering

Vi kan alle være enige om at strømprisene har skutt i været. Heldigvis har vi strømleverandører som NorgesEnergi som både tilrettelegger og informerer slik at du som kunde skal kunne begrense regningen din mest mulig. Likevel ser vi at strømprisene er høye, og da kommer den totale opplevelsen av dem frem som et viktig tema.

Vi ser at NorgesEnergi i likhet med mange andre selskaper forsøker å gi kundene det lille ekstra. Med app, kundefordeler og prisgaranti er det mange kunder som faktisk er veldig godt fornøyd. Det er likevel usikkert om du vil anse kundeservicen som viktig, når prisene på strøm fyker i været. Det er likevel viktig å se på strøm som en helhetlig pakke, og da må man ta flere variabler med i beregningen.

Det er tydelig at NorgesEnergi har begrenset utvalget av strømavtaler for å møte kundenes oppfordringer, noe som virker positivt på denne omtalen. Enkelt å finne riktig avtale, rett og slett!

NorgesEnergi Logo

NorgesEnergi

Se tilbud hos NorgesEnergi

Kilder

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli har solid teknisk innsikt omkring temaene bolig og oppussing. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, spesielt når det gjelder ulike tjenester som leveres til hjemmet. Her nevner vi både strømleverandører, boligalarmer og ulike eiendomsmeglere. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social