Å Strøm Erfaringer: En nykommer med lang erfaring

Å Strøm

Å Strøm er resultatet av sammenslåingen av de kjente strømleverandørene LOS Strøm og Glitre Energi. Hvordan kommer Å Strøm ut i vår gjennomgang, og hva ble våre erfaringer?

I en tid hvor strømprisene er oppe på rekordhøye nivåer, er det viktig å velge en god og pålitelig strømleverandør. Vi er kanskje over den verste kneika med skyhøye strømpriser, men nøkkelordet er likevel usikkerhet. Man vet rett og slett ikke om strømprisene snart vil returnere tilbake til normalen eller ei.

For norske husholdninger kan valget av strømleverandør faktisk føre til ganske så store besparelser – eller ekstra kostnader, avhengig av om du gjør et godt valg eller ei.

I denne artikkelen ser vi nærmere på strømleverandøren Å Strøm, og hva du kan forvente som kunde. Hva ble våre erfaringer med Å Strøm?

Å strøm logo

Å Strøm

Gode strømavtaler hos Å Strøm

Som nevnt er Å Strøm resultatet av en sammenslåing mellom LOS Strøm og Glitre Energi. Å Strøm ble grunnlagt den 01. februar 2023, og er derfor å regne som en «nykommer» på markedet. Gjengen bak Å Strøm har likevel over 120 års erfaring fra strømmarkedet.

Å Strøm er heleid av energiselskapet Å Energi, hvor selskapet er det som tidligere utgjorde Glitre Energi og Agder Energi.

I tråd med den digitale utviklingen har Å Strøm en egen mobilapp (Å-appen), hvor du får god kontroll over blant strømforbruk, mulige energibesparelser og fakturainformasjon.

Å Strøm tilbyr totalt 7 ulike strømavtaler, hvorav flere er skreddersydd for spesifikke medlemsorganisasjoner. Et klart tegn på selskapets forpliktelse til å møte de varierte behovene til norske forbrukere!

 • Lang erfaring: Gjengen bak Å Strøm har over 120 års erfaring fra energimarkedet.
 • Avtale uten fastpris: Vår favorittavtale, Å Digitalspot, har ingen fast månedlig avgift.
 • Prisgaranti inntil 6 måneder: Enkelte av avtalene gir prisgaranti på hele 6 måneder.
 • Spesialtilpassede avtaler: Flere av avtalene er spesielt tilpasset for medlemmer av Coop, Huseierne og diverse boligbyggelag.
 • Egen app: Med Å-appen får du god oversikt over eget strømforbuk, direkte i appen.
 • Samlet faktura for nettleie og strøm: Med Å Strøm slipper du å motta 2 fakturaer. Med gjennomfakturering får du nettleie og strøm på en og samme faktura.
Å strøm logo

Å Strøm

Gode strømavtaler hos Å Strøm

Strømavtalene hos Å Strøm

info

Å Strøm tilbyr totalt 7 ulike strømavtaler. Våre favorittavtaler er Å Digitalspot, samt avtalene for medlemmer i Coop og Huseierne.

Som nevnt tilbyr Å Strøm 7 ulike strømavtaler. Det som skiller de ulike strømavtalene er stort sett ikke selve prismodellen. Å Strøm har i stedet valgt å fokusere på ulike medlemsorganisasjoner, hvor det er utformet egne avtaler til blant annet Coop-medlemmer og medlemmer hos Huseierne.

Samtlige av avtalene er basert på spotpris, hvor prisen justeres fra time til time. Om du ikke har medlemskap i noen organisasjon anbefaler vi Å Digitalspot, men ta gjerne en titt på både Coop- og Huseierne-avtalene. Begge gir gode vilkår!

Å Digitalspot

 • Fastbeløp: 0 kr / mnd.
 • Påslag: 4,90 øre / kWh.
 • Fakturagebyr: 0 kr for elektronisk faktura.
 • Prisgaranti: 6 måneder.

Å Digitalspot er den ene av de to standard spotpris-avtalen fra Å Strøm. Avtalen krever bruk av elektronisk faktura, og at all kommunikasjon med Å Strøm foregår digitalt.

Generelt sett anbefaler vi Å Digitalspot til fordel for Å Spotpris. Med Digitalspot-avtalen slipper du unna fastbeløpet på 49 kr / mnd, og påslaget er lavere. Samtidig er prisgarantien på hele 6 måneder!

Å strøm logo

Å Digitalspot

Vår favorittavtale fra Å Strøm

Å Spotpris

 • Fastbeløp: 49 kr / mnd.
 • Påslag: 6,90 øre / kWh.
 • Fakturagebyr: 69 kr for papirfaktura / 0 kr for elektronisk faktura.
 • Prisgaranti: 30 dager.

Å Spotpris er den andre av de to standard spotpris-avtalene man finner hos Å Strøm. Avtalen baserer seg på spotpris time for time, og har et påslag på 6,90 øre / kWh.

Prisgarantien er satt til 30 dager. Det vil si at Å Strøm vil måtte gi deg varsel minimum 30 dager før noen av prisene kan endres.

Coop strømavtale

 • Fastbeløp: 9 kr / mnd.
 • Påslag: 3,45 øre / kWh.
 • Fakturagebyr: 29 kr for papirfaktura / 0 kr for elektronisk faktura.
 • Prisgaranti: 30 dager.
 • Krav: Medlemskap hos Coop.

Dette er avtalen for deg som er medlem i Coop. Med denne avtalen fra Å Strøm får du 2% kjøpeutbytte på ditt strømforbruk, som utbetales via Coops fordelsregnskap.

Fastbeløpet for avtalen er kun 9 kr / mnd, og påslaget er lavere enn for de vanlige spotpris-avtalene. Som ny kunde får du også en velkomstbonus på 200 kroner om du velger Coop-avtalen!

Strøm til medlemspris: Huseierne

 • Fastbeløp: 12,50 kr / mnd.
 • Påslag: 2,80 øre / kWh.
 • Fakturagebyr: 69 kr for papirfaktura / 0 kr for elektronisk faktura.
 • Prisgaranti: 6 måneder.
 • Krav: Medlemskap hos Huseierne.

Som medlem hos Huseierne får du tilgang til en god strømavtale hos Å Strøm. Avtalen minner på mange måter om Å Digitalspot, hvor forskjellene er å se i fastbeløpet og påslaget.

Med medlemsskapsavtalen for Huseierne betaler du et fastbeløp på 12,50 kr / mnd. Å Digitalspot har på sin side ingen fast månedlig belastning.

Til gjengjeld har Huseierne-avtalen et lavere påslag på kun 2,80 øre / kWh. Generelt sett vil derfor Huseierne-avtalen være noe snillere mot lommeboka enn Å Digitalspot.

KBBL Strøm

 • Fastbeløp: 27 kr / mnd.
 • Påslag: 6,38 øre / kWh.
 • Fakturagebyr: 0 kr for papirfaktura / 0 kr for elektronisk faktura.
 • Prisgaranti: 30 dager.
 • Krav: Medlemskap hos KBBL.

Denne avtalen krever medlemskap hos KBBL. Fastbeløpet er på 27 kr / mnd, med et påslag på 6,38 øre / kWh.

Vi i redaksjonen ser liten grunn til å velge denne avtalen, med mindre du absolutt må ha papirfaktura. Den eneste fordelen er strengt talt at man slipper fakturagebyr på papirfakturaen.

Ellers er avtalen en god del dyrere enn Å Digitalspot, som ikke har fastpris – og den har samtidig et lavere påslag per kWh.

NBBO Webspot

 • Fastbeløp: 12,50 kr / mnd.
 • Påslag: 4,85 øre / kWh.
 • Fakturagebyr: 0 kr for papirfaktura / 0 kr for elektronisk faktura.
 • Prisgaranti: 30 dager.
 • Krav: Medlemskap hos NBBO.

Nok en tilpasset medlemsavtale fra Å Strøm. Denne avtalen krever medlemskap hos NBBO (Nedre Buskerud boligbyggelag). Fastbeløpet per måned er på 12,50 kroner, og påslaget er 4,85 øre / kWh.

Alt i alt minner avtalen svært mye om Å Digitalspot. NBBO Webspot har 5 øre lavere påslag, men til gjengjeld er det et fastbeløp på 12,50 kr / mnd.

Medlemsavtale boligbyggelag

 • Fastbeløp: 19 kr / mnd.
 • Påslag: 4,75 øre / kWh.
 • Fakturagebyr: 69 kr for papirfaktura / 0 kr for elektronisk faktura.
 • Prisgaranti: 30 dager.
 • Krav: Medlemskap i et boligbyggelag.

Den siste strømavtalen hos Å Strøm er en generell strømavtale for alle andre boligbyggelag. Fastbeløpet er satt til 19 kr / mnd, mens påslaget er 4,75 øre / kWh.

Om du velger å motta fakturaen på papir vil dette koste deg 69 kroner, mens elektronisk faktura er gratis.

Å strøm logo

Å Strøm

Gode strømavtaler hos Å Strøm

Samlet faktura for nettleie og strøm

En stor fordel som kunde hos Å Strøm er at du får nettleie og strøm på én og samme faktura. Dette er det som kalles for gjennomfakturering.

I praksis fungerer det ved at nettselskapet først fakturerer Å Strøm, før Å Strøm videreformidler fakturaen videre til deg. På denne måten får du bedre oversikt over eget forbruk, da du ser den totale kostnaden på kun én faktura.

Mange har også irritert seg litt over at man i mange tilfeller må legge ut for strømstøtten, før man får denne tilbakebetalt fra nettselskapet. Med Å Strøms løsning for gjennomfakturering slipper du dette problemet – strømstøtten er nemlig allerede trukket fra på fakturaen du mottar!

Kundene faktureres på etterskudd

Enkelte strømleverandører fakturerer kundene på forskudd. Dette gjør de ved å beregne kostnaden basert på tidligere måneders forbruk, kombinert med forventet strømpris for neste måned.

Å Strøm garanterer at de aldri vil fakturere kundene på forskudd. Dette liker vi!

Gode funksjoner i Å-appen

Å Strøm App

For noen år tilbake var det et stort pluss om strømleverandøren hadde en egen mobilapp. Nå til dags er det mer eller mindre en forventning. Vi vet ikke med deg, men vi setter hvertfall pris på å få enkel tilgang til eget forbruk og dagens strømpriser.

Her leverer Å Strøm som forventet. Via Å-appen, som kan lastes ned til både Android og iOS, får du god innsikt i eget strømforbruk. I tillegg får du naturligvis oversikt over spotprisen for inneværende time, og oversiktlige diagrammer som viser prisutviklingen gjennom døgnet.

Fra klokken 14:00 får du samtidig tilgang til morgendagens strømpriser. Om du ser at strømprisene skyter til himmels neste dag, kan det jo lønne seg å ta klesvasken litt tidligere enn planlagt!

Ellers kan du naturligvis se estimerte kostnader etter fratrukket strømstøtte, og det er samtidig lagt til rette for smart lading av elbilen.

Å strøm logo

Å Strøm

Gode strømavtaler hos Å Strøm

Å Strøm: Hva er kundenes erfaringer?

Tradisjon tro har vi naturligvis tatt en nærmere titt på hva kundene har å si om Å Strøm.

Utfordringen her er at Å Strøm er en relativt ny leverandør på markedet. I skrivende stund er det få tilbakemeldinger å melde om, men vi tar likevel en titt på de få anmeldelsene som er å finne.

Tilbakemeldinger via Bytt.no

Bytt.no logo

Via forbrukerportalen Bytt.no har Å Strøm i skrivende stund mottatt 314 omtaler. Den gjennomsnittlige vurderingen er 3,2 / 5 stjerner, per august 2023.

Dette plasserer Å Strøm som nummer 23 av totalt 110 strømselskaper. Gitt at selskapet kun har vært aktive i drøyt 6 måneder er dette så absolutt innafor. La oss se på hva noen av kundene har å si!

Torodd:

«Er svært fornøyd med Å Strøm som leverandør av elektrisk kraft. Appen deres er veldig fin for å planlegge strømforbruket. Klokken 14, kan man se hva prisen blir neste dag og kan planlegge større forbruk mens strømmen er på sitt laveste!»

Are:

«Greit valg og problemfritt, sjekket avtalen på bytt.no nå og den er gunstig for meg.»

Geir:

«Kun 1 mnd prisgaranti. Kr 3,45 i påslag og 9,- i månedsbeløp. Selv om ikke Å Strøm (håpløst navn ) er en versting når det gjelder påslag/mnd.beløp vurderer man veldig å skifte strømleverandør.»

Hva er ulempene med Å Strøm?

Ærlig talt finner vi ikke de helt store ulempene med Å Strøm. Enkelte rapporterer om problemer med appen når den skal brukes av flere personer samtidig, mens andre trekker frem den relativt korte prisgarantien på 30 dager som en ulempe.

Vi i redaksjonen bemerket oss også at prisgarantien er ganske så ulik for flere av avtalene. Med enkelte av avtalene får du prisgaranti på hele 6 måneder, mens andre gir en prisgaranti på kun 30 dager.

Medlemsavtalene er ikke nødvendigvis bedre

Etter vår gjennomgang har vi registrert at medlemsavtalene ikke nødvendigvis er bedre enn den helt vanlige spotpris-avtalen, Å Digitalspot. Avtalene for medlemmer i enten Coop eller Huseierne står likevel frem som noen av de bedre fordelsavtalene på markedet.

Om vi absolutt må trekke frem en siste ulempe må det være at det relativt store utvalget av avtaler raskt kan bli litt forvirrende. Her vil vi likevel gi Å Strøm en liten pluss i boka, da de presenterer avtalene på en enkel og oversiktlig måte i sin komplette prisliste.

Å Strøm Erfaringer: Oppsummert

Alt i alt er vi tilfredse med strømavtalene og tjenestene som tilbys av Å Strøm. De tilbyr 7 ulike strømavtaler, hvor flere av avtalene er spesielt tilpasset ulike medlemsorganisasjoner.

Via Å-appen får du enkelt oversikt over eget forbruk, med gode prognoser for morgendagens strømpriser. Vår favorittavtale, Å Digitalspot, har ingen fast månedspris – og med et påslag på 4,90 øre / kWh er prisnivået fornuftig nok!

Å strøm logo

Å Strøm

Gode strømavtaler hos Å Strøm

Kilder

Avatar

Anders

Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.