Sonos One Gen. 2 Test: Les våre erfaringer

I løpet av de siste årene har smarthøyttaleren Sonos One (Gen. 2) blitt en av de mest populære på markedet. Hva ble våre erfaringer med Sonos One Gen 2, og hva ble resultatet i vår test?

Sonos One Gen. 2: Kort Oppsummert

BEST I TEST - Sonos One (Gen. 2)

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
badge
Sonos One Gen 2
WiFi: Ja Bluetooth: Nei Taleassistent: Google Assistant, Amazon Alexa Batteridrevet: Nei Multiroom-system: Ja Veggmonterbar: Nei Størrelse ( H x B x D): 16,1 x 12 x 12 cm Vekt: 1,9 kg

Sonos viderefører sin populære One-serie, og er nå endelig tilgjengelig i en ny og oppgradert versjon.

Vi i redaksjonen er imponerte over lydkvaliteten, og Sonos-appen er som alltid enkel å bruke. Lydbildet omtales som bredt og naturlig – noe vi også har fått bekreftet gjennom våre test av Sonos One Gen 2.

Selv om dette er en relativt liten høyttaler, er bassen overraskende god. Sonos One Gen 2 sparker godt fra seg, og leveres med en kraftig bass sammenlignet med andre høyttalere i samme prisklasse.

Funksjonsmessig har vi også lite å utsette på Sonos One Gen 2. Om du ikke vil bruke den originale Sonos-appen kan du koble deg til høyttaleren direkte via Spotify Connect. Mest praktisk er det nok likevel å bruke Sonos-appen, siden den i praksis samler alle abonnementene dine på ett sted. Enkelt!

Sonos One Gen 2 er en svært god smarthøyttaler, som passer perfekt for deg som vil ha god musikk i hjemmet. Uten at det koster skjorta!

Fordeler

  • Fornuftig pris.
  • God lydkvalitet.
  • Gode tilkoblingsmuligheter.
  • Brukervennlig app.
  • Stemmestyring.
  • Støtter mange strømmetjenester.
  • Spotify Connect.
  • TruePlay.

Ulemper

  • Ingen Bluetooth.
  • TruePlay kun tilgjengelig for iOS.

Imponerende lydkvalitet

Sonos One Gen 2 Smarthøyttaler
Til tross for at Sonos One Gen. 2 ikke er spesielt stor, gir den fra seg overraskende god lyd.

Sonos One Gen. 2 er en oppgradering av den svært populære forgjengeren, Sonos One (Gen 1). Høyttaleren tar ikke spesielt stor plass, men lydkvaliteten er likevel i toppklassen i dette prissjiktet. Det er tross alt ikke uten grunn at Sonos One Gen. 2 er blitt kåret til best i test her hos oss.

Til tross for den relativt beskjedne størrelsen, klarer Sonos One å gi fra seg ganske så høy lyd. Volumet kan naturligvis ikke måle seg med store høyttalere med en prislapp på godt over 10.000 kroner, men det er vel strengt talt heller ikke å forvente. Sonos One passer likevel perfekt til litt behagelig musikk i hjemmet, og bassen er faktisk overraskende god.

Sonos One Gen. 2 leveres med en såkalt midwoofer, til fordel for en vanlig subwoofer. Man kan derfor lett trekke konklusjonen om at Sonos One har relativt dårlig bass. Slik er det for øvrig ikke, og selv med kun en midwoofer oppleves bassen som ganske så dyp og kraftig. Samtidig er lydbildet klart, og dialogen kommer tydelig frem i podcaster og lignende.

Sammenlignet med andre smarthøyttalere på markedet er rett og slett Sonos One Gen. 2 i en klasse for seg selv. Godt egnet til både hverdags og fest!

Samtidig er TruePlay-funksjonen et godt tilskudd til høyttaleren. Med TruePlay vil høyttaleren automatisk tilpasse lydbildet etter omgivelsene, og kalibreringen tar ikke stort mer enn 1 – 2 minutter. Den store ulempen er dessverre at TruePlay-funksjonen kun er støttet for iOS-enheter.

Inngår i Sonos’ egne multiroom-system

Tradisjon tro kan naturligvis Sonos One Gen. 2 integreres opp mot Sonos’ egne multiroom-system. Dette passer perfekt når du vil løfte stemningen i hjemmet, og samtidig få en sømløs lytteopplevelse når du beveger deg mellom rommene.

En stor fordel er at Sonos One kan kobles opp i samme system som Sonos Play:1, som ofte ansees som forgjengeren til Sonos One-serien. Designmessig er også høyttalerne nokså like, slik at man får en helhetlig look på høyttalersystemet i hjemmet.

Selve oppkoblingen er lekende lett, og gjøres via den brukervennlige Sonos-appen. Om du har flere Sonos-høyttalere tipser vi også om at de kan settes opp som bakhøyttalere med lydplanker fra Sonos. Praktisk!

Stilig og minimalistisk design

Sonos Logo
Tradisjon tro leveres også Sonos One Gen. 2 med et stilrent og minimalistisk design.

Ved første øyekast kan Sonos One Gen. 2 raskt forveksles med Play:1. Størrelsen er så godt som helt lik, og begge høyttalerne har samme avrundede design. Metallgrillen på fremsiden av høyttalerne er også helt identisk.

Sonos One Gen. 2 er tilgjengelig i 2 ulike farger – hvit og svart. Vi i redaksjonen liker best den sorte og matte finishen, men avskriver samtidig ikke den hvite varianten. Her blir det opp til deg å velge hvilken variant du liker best.

Uavhengig av om du velger den sorte eller hvite utgaven, fører det stilrene og minimalistiske designet til at høyttaleren tar seg godt ut i så godt som alle norske hjem!

Enkel betjening

Sammenligning av Sonos One og Sonos Play
Sammenlignet med Sonos Play:1 har betjeningspanelet fått et betydelig løft (Sonos One til høyre).

Som nevnt kan Sonos One enkelt styres via den tilhørende mobilappen. Om du ikke skulle ha mobilen for hånden kan du også styre enheten direkte fra kontrollpanelet på oversiden av høyttaleren.

Sammenlignet med Play:1 har betjeningspanelet fått et betydelig løft. Touch-knappene er enkle å treffe, og man trenger ikke nødvendigvis se panelet for å treffe riktig. Dette liker vi!

Den eneste ulempen at det lett setter seg fingermerker på panelet. Det har lite å si i det store bildet, men kan likevel være greit å nevne.

Brukervennlig app

Sonos-appen fremstår som både brukervennlig og oversiktlig. Vi har ingen problemer med å navigere rundt om i appen, og som nevnt er selve tilkoblingsprosessen overraskende enkel.

Som en av få støtter samtidig Sonos-appen innhold fra andre strømmetjenester direkte i appen. Her kan du altså enkelt samle flere strømmetjenester på ett og samme sted.

De støttede strømmetjenestene er mange. Vi nevner blant annet Spotify, Youtube Music og SoundCloud. Totalt støttes over 100 eksterne strømmetjenester!

Om du ikke vil bytte over til Sonos-appen, nevner vi også at høyttaleren støtter Spotify Connect. I praksis kan du altså koble deg direkte til Sonos One fra Spotify. Mest praktisk er det nok likevel å bruke Sonos-appen, siden den i praksis samler alle abonnementene dine på ett sted.

Innebygd stemmestyring

Stemmestyring. Vi i redaksjonen er ingen store tilhengere, men vet samtidig at mange setter pris på slike løsninger.

Sonos One er kompatibel med både Google Assistant og Amazon Alexa. I praksis fungerer stemmestyringen greit nok. Samtidig må du nok belage deg på å snakke relativt tydelig for at enheten skal forstå hva du faktisk mener.

Dette er for øvrig ikke unikt for Sonos-enhetene, og er noe man ser med så godt som alle stemmestyrte smartprodukter.

Tilkobling via WiFi

Sonos One Gen 2 Tilkoblinger
Om ønskelig kan du koble til med vanlig nettverkskabel. WiFi er for øvrig det enkleste!

For å koble opp Sonos One Gen. 2 kreves det at du er tilkoblet et WiFi-nettverk. I de fleste tilfeller er ikke det et problem, da Sonos One tross alt er ment som en høyttaler til hjemmet. Om ønskelig kan du også koble til via en vanlig nettverkskabel.

Ulikt mange andre smarthøyttalere har Sonos One for øvrig ikke støtte for Bluetooth. Om du er på utkikk etter en reisehøyttaler anbefaler vi heller at du tar en titt på Sonos Roam – som er testet av vår søsterside GetFitness.no.

Enkelte vil nok også legge merke til at det ikke er noen AUX-inngang på Sonos One. Her her det kun WiFi som gjelder, eller eventuelt en kablet tilkobling.

For hjemmebruk er dette helt OK, men vi merker likevel at Bluetooth-tilkoblingen er et lite savn.

Gode tilbud på Sonos One Gen 2

Les også: Smarthøyttaler Test: Toppliste Oppdatert

Avatar

Anders O

Anders har bachelorgrad i fornybar energi, med tilleggsfordypning i økonomi og energimarkedet. I tillegg kan han skilte med en bachelorgrad i informatikk, hvor han også dykket dypere inn i ulike økonomifag. Han har blant annet vært en god bidragsyter til vår test av bredbåndsleverandører. Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.