Tett sluk i dusjen? 5 enkle steg!

Rensing av tett dusjsluk

Merker du at vannet står litt lenger på flisene når du dusjer? Da kan det hende at sluket begynner å bli tett!

Tett sluk i dusjen er ikke noe særlig gøy. Det betyr enkelt og greit at du må foreta deg noe for å unngå at sluket går fullstendig tett.

Grunnen til at sluk blir tette er som regel hår -og hudrester man vasker av seg, og andre ting som fett fra såpe, plakk og andre rester. Mange tenker kanskje at det ikke er så farlig om vannet renner litt tregere unna, men til slutt kan det bli helt tett. Det kan igjen føre til vannskader, og det vil du vel unngå?

Slik renser du dusjsluket

Vi anbefaler deg å ta på engangshansker og ha en bøtte med varmt vann og en klut før du starter. Så er det bare å sette i gang. Dette er tips du kan gjøre med jevne mellomrom, slik at selve oppgaven går mer knirkefritt!

1. Se ned i sluket

Det første man bør gjøre når dusjsluket skal rengjøres, er å ta opp risten. Slik får du oversikt over hvordan det står til nede i sluket.

Er det helt tett finner du garantert årsaken her. Noen sluk har en kopp som skal samle opp det meste av hår-rester og lignende, mens andre sluk ikke har det. Sjekk gjerne om koppen må tømmes!

2. Begynn å vaske

Nå er det bare å sette i gang å vaske. Er det lenge siden dusjsluket ble vasket? Da kan det være mye grums!

Her må man være nøye og bruke litt tid på å få det rent. Vask og skrubb så sluket ser flunkende rent ut.

Det kan være greit å vaske sluket med jevne mellomrom. Dette er en god strategi for å unngå tett sluk, og du sparer deg for mye jobb senere!

3. Skrubbe

Det er en viktig grunn til at du skal skrubbe sluket. Restene som har samlet seg opp her er i en råtningsprosess. Dette vil igjen avgi lukt, noe som ikke er spesielt behagelig.

Skrubbingen kan gjøres med en svamp eller en gammel oppvaskbørste. Plakk kan faktisk forkalke seg og gjøre at sluket tettes fortere, så dette er du godt tjent med.

4. Skyll og rens

Ja, nå skulle alt se bra ut. Skitt og smuss er fjernet fra sluket, og vannet går nå mye lettere ned i rørene. Skyll grundig med varmt vann, og ta en liten inspeksjon av sluket.

5. Sett tilbake risten

Det siste du må gjøre er å plassere risten over sluket igjen. Den følger gjerne et spor som den passer inn i, eller skyves på plass slik at kantene går i ett med ringen.

Nå mangler du kun et klapp på skulderen. Du er ferdig!

Andre tips til hvordan du holder dusjsluket rent

Enkelte rør er gamle og trenger kanskje og skiftes. Men før man går til en slik vurdering, så fins det andre måter å holde sluket rent og fritt for skittent belegg. Avløpsåpner er en fin ting som hjelper deg å holde sluket rent.

Det mest anbefalte produktet er Mudin, en flytende avløpsrens for mindre eller større fortetninger av sluk og avløp.

Det er lurt å følge instruksjonen på flasken, men i prinsippet skal man la væsken virke over natten. Da vil man merke at den skånsomme rensen har gjort godt arbeid med å løse opp skitt og plakk. Husk å skylle med varmt vann etter du har brukt Mudin!

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli har solid teknisk innsikt omkring temaene bolig og oppussing. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, spesielt når det gjelder ulike tjenester som leveres til hjemmet. Her nevner vi både strømleverandører, boligalarmer og ulike eiendomsmeglere. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social