Allente Erfaringer: Full oversikt i vår anmeldelse

Allente Logo

Allente leverer både streaming, TV og Internett til over 1 million kunder i Norden. Hva ble våre erfaringer med Allente, og hva sier kundene om leverandøren?

Allente.no Logo

Allente.no

Se tilbud hos Allente!

Allente: Kort Oppsummert

Allente

Allente.no Logo

Allente ble grunnlagt i 2020, og er derfor en relativt ny leverandør på det nordiske markedet. I realiteten er Allente et resultat av sammenslåingen av Canal Digital og Viasat, og selskapet er eid av Telenor Group og NENT Group. Her er det med andre ord samlet mye erfaring og kompetanse på ett sted.

Allente tar sikte på å bli størst på underholdning på det nordiske markedet. Som kunde kan du velge å bestille kun TV-abonnement, eller eventuelt kun et bredbåndsabonnement om du trives best med streaming. Om du ønsker en komplett løsning kan du naturligvis også bestille kombinert TV- og bredbåndsabonnement.

Internett-abonnementene er basert på 4G og 5G, mens TV-abonnementene tilbys via parabol. Vi i redaksjonen setter også pris på at flere av pakkene inkluderer ulike strømmetjenester.

På den negative siden rapporteres det gjennom flere kanaler at det er vanskelig å si opp abonnementet hos Allente. Her er det forbedringspotensiale!

Fordeler

 • 4G og 5G.
 • Ingen behov for nedgraving av fiberkabler.
 • Samlerabatt.
 • Opptil 500 Mbps.
 • Godt utvalg av strømmetjenester.
 • Totalleverandør av TV, Internett og strømmetjenester.

Ulemper

 • Netflix inngår ikke.
 • En del dårlige kundevurderinger.
 • Flere sliter med å avslutte abonnementet.

Mange ulike pakker

Allente tilbyr et bredt utvalg av ulike abonnementer og tjenester. Som kunde hos Allente kan du selv velge om du ønsker kun TV, kun bredbånd, TV & bredbånd samt TV & streaming. Vi tar nå en nærmere titt på pakkene som tilbys av Allente!

Kun TV

For deg som primært kun vil se vanlig TV, kan de rene TV-abonnementene være en god løsning. Samtlige av TV-pakkene leveres via Parabol, hvor du totalt kan velge mellom 4 pakker. Enkelte av pakkene leveres også med et utvalg strømmetjenester.

Uavhengig av hvilken pakke du skulle velge er både antenne, dekoder, installasjon og app alltid inkludert i prisen. Dette liker vi!

Obs: Du får de 2 første månedene helt gratis for samtlige av TV-abonnemtene (forutsetter 12 mnd avtaletid).

Basic

Basic-pakken er et enkelt og prisvennlig alternativ for deg som vil ha de vanligste norske TV-kanalene. Kanalene som tilbys er blant annet:

 • NRK.
 • TV 2.
 • TV Norge.
 • 7 ulike nyhetskanaler.

I tillegg til direkte-TV får du også tilgang til et eget ukesarkiv som går 7 dager tilbake i tid. Arkivet er tilgjengelig via TV-boksen og Allente-appen. Perfekt når du har gått glipp av noe du ville få med deg!

Med Basic-abonnementet kan du streame på inntil 4 skjermer samtidig via Allente-appen. Dette liker vi!

Allente.no Logo

Allente.no

Se tilbud på Basic-pakken her!

Standard

Med standard-pakken får du tilgang til et bredt utvalg kanaler. Med dette abonnementet får du tilgang til 7 nordiske kanaler og flere ulike barnekanaler. I tillegg til basiskanalene kan du også kose deg med dokumentar-, natur- og faktakanaler.

Likt som med Basic-abonnementet kan man også her streame på inntil 4 skjermer samtidig via Allente-appen.

Den største fordelen med dette abonnementet er nok likevel de inkluderte strømmetjenestene. Med Standard-pakken får du nemlig tilgang til både Viaplay Film & Serier, Paramount+ og TV 2 Play Film og Serier. TV 2 Play er for øvrig kun tilgjengelig med reklame, men til denne prisen er det så absolutt overkommelig med litt reklame!

Allente.no Logo

Allente.no

Se tilbud på Standard-pakken fra Allente.

Large

Large-pakken er et godt alternativ for deg som har både store og små i huset. Her får man en god blanding av både underholdning, sport, nyheter, fakta, barnekanaler og strømmetjenester.

Likt som med Standard-pakken er også Viasat Film & Serier, Paramount+ og TV 2 Play Film og Serier inkludert i dette abonnementet. Ukesarkivet er naturligvis også inkludert i Large-pakken, og man kan streame på inntil 4 skjermer samtidig.

Allente.no Logo

Allente.no

Se tilbud på Large-pakken hos Allente.

Premium

Premium-abonnementet er den mest komplette TV-pakken hos Allente. Her får man full tilgang til både sport, underholdning, nyheter, dokumentarer, strømmetjenester og mye mer.

Akkurat som med Standard- og Large-pakken gis det også tilgang til Paramount+, Viaplay Film & Serier og TV 2 Play Film og serier. I tillegg får man også tilgang til sportspakken hos Viaplay, og man får hele 12 V Sport- og V series & film-kanaler!

Ellers er naturligvis ukesarkivet tilgjengelig, og man kan streame på inntil 4 enheter samtidig.

Allente.no Logo

Allente.no

Se tilbud på Premium-pakken hos Allente.

Kun Bredbånd

Samtlige av bredbåndsabonnementene kan bestilles selv om du ikke har TV-abonnement hos Allente. Abonnementene basert på trådløst bredbånd, og det er hovedsakelig hastigheten som avgjør hvilken pris du får på abonnementet.

Prisnivået for abonnementene strekker seg fra 599 kr / mnd til 1249 kr / mnd (uten TV-pakke). De 3 rimeligste abonnementene er basert på 4G-nettet, mens de resterende 4 abonnementene gir tilgang til 5G-nettet (der hvor det er utbygd).

Hastighetene strekker seg fra 10 Mbps til svimlende 500 Mbps. Her er det mye å velge i!

Allente.no Logo

Allente.no

Trådløst bredbånd uten TV-pakke.

TV & Bredbånd

Om ønskelig kan du også velge å bestille et kombinert TV- og bredbåndsabonnement. Her er det de samme TV-pakkene og internettabonnementene som er tilgjengelig. Den eneste forskjellen er altså at TV og bredbånd inngår i ett og samme abonnement.

Fordelen med denne løsningen er at man får redusert pris på bredbåndsabonnementet. Samtidig trenger man kun å forholde seg til en eneste leverandør for både TV og internett. Lettvindt!

Allente.no Logo

Allente.no

TV & Bredbånd hos Allente.

TV & Streaming

Til sist nevner vi også TV & Streaming-abonnementene fra Allente. Disse pakkene er spesielt tilpasset for deg som vil streame en del, i tillegg til å se på vanlig TV.

Stream Basic

Med Basic-abonnementet får du tilgang til de vanligste norske TV-kanalene. I tillegg inngår TV 2 Play Film og Serier i abonnementet.

Som med TV-pakkene gis det også her tilgang til ukesarkivet, hvor man kan se sendinger 7 dager etter de gikk på TV.

Stream Standard

Med Stream Standard får man tilgang til en lang rekke kanaler innenfor både sport, fakta, nyheter og underholdning. Samtidig inngår også TV 2 Play Film og Serier i dette abonnementet.

I tillegg er abonnementet oppgradert med enda flere strømmetjenester enn Basic-pakken. Her får man tilgang til både Paramount+, Nordisk Film+ og Viaplay Film & Serier!

Stream Premium

Stream Premium er det mest komplette strømmeabonnementet hos Allente.

Likt som Standard-pakken får man tilgang til både Paramount+, Nordisk Film+ og Viaplay Film & Serier. I tillegg inngår Viaplay Total, som i praksis gir full tilgang til alt innhold hos Viaplay. Dette liker vi!

Allente.no Logo

Allente.no

Se tilbud på streaming-pakker hos Allente.

Hva er Allente?

Allente er resultatet av en sammenslåing mellom Canal Digital og Viasat. Selskapet ble grunnlagt den 05. mai 2020, og selskapet ledes per dags dato av Jonas Gustafsson.

Til tross for at Allente er en relativt ny leverandør har altså aktørene bak selskapet lang fartstid i markedet. I praksis er selskapet eid 50/50 av Telenor Group og Nent Group.

Allentes visjon er «å samle mennesker gjennom kvalitetsunderholdning» ved hjelp av komplette løsninger for både TV, internett og strømmetjenester.

Per dags dato er leverandøren å finne både på det norske, svenske, danske og finske markedet.

Allente Erfaringer: Hva sier kundene?

Det første vi bemerker oss er at den norske versjonen av Allente har over 90.000 likerklikk på Facebook. I første omgang vitner dette om at det i det minste er stor interesse for hva leverandøren har å tilby.

Men hva sier kundene via populære nettsteder for omtaler, slik som Bytt.no og Trustpilot? Og hvordan kommer Allente ut i en av de største kundeundersøkelsene i Norge?

Epsi

EPSI Logo

Epsi Norway gjennomførte i 2022 sin årlige undersøkelse av kundetilfredshet i TV- og streamingbransjen. I undersøkelsen deltok det 1334 personer, som skal stå for et representativt utvalg i befolkningen.

Den maksimale teoretiske poengsummen man kan oppnå er 100 poeng. Snittet i bransjen generelt er 60,8 / 100 poeng.

Allente ligger rett over dette snittet. Med 61,2 / 100 poeng rangeres Allente på en 3. plass av 5 konkrete leverandører. Rangeringen i undersøkelsen er følgende:

Bytt.no

Bytt.no logo

Innenfor kategorien bredbånd har Allente per dags dato en gjennomsnittlig vurdering på 2,7 / 5 stjerner. Dette plasserer Allente Bredbånd som nummer 66 av 80 bredbåndsleverandører hos Bytt.no. Allente Bredbånd har for øvrig kun 16 vurderinger hos Bytt.no, noe som naturligvis ikke gir et spesielt godt bilde.

Allente TV har derimot langt flere vurderinger (755 i skrivende stund). Mange av kundene har også kommentert kvaliteten på bredbåndet via denne kanalen.

Den gjennomsnittlige vurderingen er dessverre ikke spesielt høy. Basert på 755 omtaler får Allente en vurdering på 1,5 / 5 stjerner. Mange av kundene gir tilbakemeldinger om at bredbåndet oppfattes som både ustabilt og tregt, og flere rapporterer også om i overkant pågående selgere. Kundeservicen generelt får heller ikke spesielt høy vurdering.

Så kan man jo spørre seg. Er det kun de misfornøyde kundene som velger å gi en tilbakemelding? Eller er faktisk tjenestene som leveres av Allente så dårlige at de kun fortjener 1,5 / 5 stjerner?

Vi kan naturligvis ikke gi et fasitsvar på det, men ofte ser man at det er de mest misfornøyde kundene som faktisk velger å gi en omtale. Greit å ha i bakhodet, hvertfall.

Oppdatert: I disse dager meldes det også fra flere hold om at det er problematisk å avslutte abonnementet hos Allente. Vi har ingen innsikt i årsaken til dette, men forbedringer må åpenbart til.

Trustpilot

TrustPilot

Siden oppstarten har Allente også fått vurderinger via Trustpilot. I skrivende stund er det registrert 1762 anmeldelser via nettstedet.

24% av tilbakemeldingene er rangert med 1 / 5 stjerner, mens 28% av anmeldelsene er rangert som enestående. I praksis gir dette en gjennomsnittlig vurdering på 3,2 / 5 stjerner.

Her ser man altså en litt bedre trend enn hos Bytt.no. Rangeringen er mer eller mindre dobbelt så god hos Trustpilot. Trustpilot selv rangerer Allente som «middels».

Allente Anmeldelse: Konklusjon

Allente er en ny leverandør på det nordiske markedet, og er eid av Telenor Group og Nent Group. Vi i redaksjonen er positive til det brede utvalget av ulike tjenester. Her finner man abonnementer for både TV, bredbånd og strømmetjenester.

Etter å ha tatt en titt på diverse omtaler på nett ser det likevel ikke ut til at kundene er like imponerte. Det rapporteres om ustabil tilkobling på bredbåndet, og flere klager over pågående selgere. Flere melder også om problemer med å avslutte abonnementet.

Hvorvidt det kun er de misfornøyde kundene som har valgt å legge igjen en omtale er ikke greit å si. Et visst forbedringspotensial er det utvilsomt!

Allente.no Logo

Allente.no

Se tilbud hos Allente!

Kilder

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.