Hafslund Strøm Erfaringer: Hva mener kundene?

Hafslund Strøm Erfaringer

Hafslund er en av de mest anerkjente strømselskapene i Norge i dag, med over 100.000 nye kunder på bedrifts- og privatmarkedet. Hvilke erfaringer har de som bruker Hafslund i dag, og hva er verdt å vite om du tenker å bytte strømleverandør?

Det er helt avgjørende med en god strømavtale i dag, når en kW pris på over 2-3kr/t ikke er uvanlig. Hafslund har en av de mest transparente avtalene i strømpris-markedet, og er derfor en ettertraktet aktør for strøm til de tusen hjem. Men hva sier folket selv, og bør du skifte til Hafslund Strøm nå?

I denne artikkelen går vi gjennom hva du kan forvente deg av Hafslund Strøm, og ser samtidig på kundenes erfaringer!

Hafslund Strøm Logo

Hafslund Strøm

Sjekk gode tilbud på strømavtaler hos Hafslund Strøm!

Hafslund Strøm – Kort Oppsummert

Hafslund Strøm Logo

Hafslund Strøm ble stiftet i år 2000, og har siden den gang vokst til å bli en av landets største strømleverandører for privatmarkedet. De er deleid av Fortum, og går dermed inn i et stort internasjonalt konsern.

For strømglade nordmenn har erfaringene med Hafslund Strøm alt i alt vært gode, med maksprisgaranti og en rekke andre tilleggstjenester som kan være nyttige i disse dager. Om du velger Hafslund Strøm, er dette noen av fordelen du kan regne med:

 • Strømavtale uten bindingstid.
 • Skreddersydd strømavtale for din bolig.
 • Samme vilkår ved flytting.
 • 100% fornybar strømkilde.
 • Prisfrys mot uforutsette høye kostnader.

Ut i fra disse gode og fleksible tjenestene, så skulle man absolutt tro at kundene hos Hafslund er godt fornøyde. Vi har tatt en titt på sammenligningstjenester og forbrukerguider som Trustpilot og Bytt.no for å finne ut hva kundenes erfaringer med Hafslund Strøm faktisk er.

Hafslund Strøm Logo

Hafslund Strøm

Sjekk gode tilbud på strømavtaler hos Hafslund Strøm!

Dette er kundenes erfaringer med Hafslund Strøm

Hafslund Strøm leverer strøm til kunder over hele landet. Det gir dem en utfordring når strømprisen varierer så mye fra landsdel til landsdel. Likevel vinner strømselskapet frem når Forbrukerombudet gjør sin årlige test av strømselskaper og leverandører landet over.

Samtidig synes vi omtaler på de mest anerkjente sammenligningstjenestene betyr vel så mye. Der får man høre usladdede tilbakemeldingene direkte fra kunder. Her er noe av det vi fant ut!

Norsk Kundebarometer

Norsk Kundebarometer

Norsk Kundebarometer forteller oss svært tydelig hvilke selskaper som får de beste tilbakemeldingene innenfor hver bransje. Av strømleverandører havner Hafslund Strøm på 9. plass, dog rett bak Fortum som er samme selskap.

 • Stjerner: 1,0 / 5,0
 • Tilfredshet: 57,0 / 100
 • Lojalitet: 65,8 / 100

Rangeringen baserer seg på 4700 faste kunder som representerer et pålitelig utvalg av befolkningen. Hafslund Strøm scorer altså relativt godt på lojalitet blant kundene, men man ser likevel at kundetilfredsheten med fordel kunne vært litt bedre. Vi antar at det kan ha en sammenheng med det tøffe markedet man ser i Norge nå om dagen.

Trustpilot

TrustPilot

Med tanke på at Hafslund Strøm kun har 46 anmeldelser på Trustpilot så kan det tyde på at de aller fleste kundene til strømselskapet er godt fornøyd. Stort sett er det jo ikke de fornøyde kundene som velger å legge igjen en tilbakemelding, dessverre.

Likevel er det verdt å nevne at Hafslund bare får 1,9 stjerner av 5 mulige stjener. Noe av kritikken som kommer skyldes rett og slett de høye strømprisene. Som kjent er det dessverre lite å gjøre med strømprisene på nåværende tidspunkt. Det er vinter, det er lave reserver og vi selger mer strøm til utlandet. Dette vil jevne seg ut over tid.

Samtidig sier mange at de er godt fornøyd med Hafslund. Vi ser nærmere på noen uttalelser fra flere av de fornøyde kundene hos Hafslund.

Abdi, 5 stjerner:

Veldig fornøyd med god service. 

Steinar, 5 stjerner:

Webspot er topp!

Leif, 5 stjerner:

Smertefritt å være kunde hos Hafslund!

Hafslund Strøm Logo

Hafslund Strøm

Sjekk gode tilbud på strømavtaler hos Hafslund Strøm!

Bytt.no

Bytt.no logo

På Bytt.no er det i alt 305 omtaler av Hafslund Strøm og her oppnår de over middels tilfredshet. Likevel er det ikke bare positivt det som kommer fram. Med en topp score på 5 stjerner, får Hafslund Strøm 2,7. Hvilke erfaringer har kundene med Hafslund Strøm egentlig? La oss se videre.

Det er veldig mange som skryter av Hafslund sin oversiktlige strømavtale og rimelige pris. Disse fremhever blant annet god service, og vi kan ikke komme bort fra ordet som nevnes oftest: Forutsigbarhet. Bare hør her:

Monica

Veldig godt fornøyd med app med spotpriser og forbruk er super!

Martin S.

Enkel og bra avtale. 0 i påslag og enkel fakturering. Oversiktlig avtale og lavt månedsgebyr. Fordel at alt går på nett.

Marianne

Fakturaene som kommer er logisk forklart og det er lett å sjekke at ingen uønskede poster er tilført som betyr utgifter for meg. Statistikk over forbruk følger med fakturaen. Enkelt å forstå og følge med!

Hafslund Strøm Logo

Hafslund Strøm

Sjekk gode tilbud på strømavtaler hos Hafslund Strøm!

Epsi

EPSI Logo

Epsi utfører undersøkelser gjennom Norstat og har i denne sammenheng spurt om kundenes erfaringer med blant annet Hafslund Strøm. Det kommer klart fram at de historisk høye strømprisene driver kundetilfredsheten nedover, noe man har sett bevis på det siste året. For privatmarkedet scorer Hafslund Strøm 68%.

Og skal vi tro svarene på undersøkelsene så kommer ikke Hafslund Strøm veldig høyt opp. Det ser faktisk ut til at bedriftskundene til Hafslund Strøm er mer tilfredse med strømprisen og avtalen generelt, enn hva privatkundene er. Det kan også bety at flere vil bytte strømleverandør i den kommende tiden.

Hva taler så for å bruke Hafslund Strøm som strømleverandør, og hva taler mot?

Fordeler med Hafslund Strøm

Alt i alt synes vi Hafslund Strøm er en god strømleverandør. Dette begrunner vi med flere ulike faktorer.

 • Oversiktlig faktura med alt i ett (gjelder for de fleste regioner av landet).
 • Flott intuitiv hjemmeside med mange informative artikler.
 • Lynrask Live support med ekte person, kun 1 minutt ventetid i snitt.
 • Enkel måte å beregne strømutgiftene på.
 • Bærekraftig webspot med spotpris og 0 påslag.
 • Smartlading for elbil når strømprisen er lavest (egen app).
 • Super avtale med variabelpris.
 • Flotte tilleggstjenester som Grønt Valg og Prisfrys.
 • Maksimalprisgaranti for 39kr/måned.

Det er altså flere punkter som taler for å opprette en strømavtale med Hafslund Strøm. Noe av det aller viktigste for folk er forutsigbarhet, og det kan man velge om man ser på de forskjellige strømavtalene til selskapet. Samtidig så kan man få seg en overraskelse om man ikke leser hva som står i avtalen. Tilleggstjenestene er ikke gratis. For eksempel tjenesten Grønt Valg, som garanterer deg hundre prosent fornybar energi, koster 2 kroner per dag. Det er en liten sum for å redde miljøet.

Ulemper med Hafslund Strøm

Vi sliter med å komme med ulemper ved å bruke Hafslund Strøm sine tjenester. Likevel ser vi gjennom omtalene at ikke alt er som det skal til enhver tid.

Først og fremst har vi en mistanke om at kundene generelt sett er litt misfornøyde på grunn av de høye strømprisene vi nå ser. Som man ser hos mange andre strømleverandører kan det også være vanskelig å finne frem til den beste avtalen. Ikke alle er kjent med tjenester som Grønt Valg, Prisfrys og Webspot, og det skal ikke mye til før man går seg vill i jungelen av abonnementer og tilleggstjenester.

Oppsummert

Kundene hos Hafslund Strøm er jevnt over nokså lojale, men man ser altså at kundetilfredsheten ikke er helt på topp. Det bør påpekes at mange av undersøkelsene er gjort i et år der strømprisene er historisk høye. Kanskje høyere enn vi har sett noensinne. Det i seg selv har ført til at selskap som Hafslund Strøm også får slike tilbakemeldinger.

Totalt sett virker Hafslund Strøm som en leverandør av strøm som kan passe de fleste husholdninger, spesielt der det er ønske om forutsigbarhet og smarte tilleggstjenester. Flere og flere bruker mer strøm, men samtidig mindre fossilt brensel. Det er en virkelig god nyhet at også Hafslund Strøm legger fokus på dette gjennom Grønt Valg, som er en tjeneste som sikrer 100% fornybar energi.

Hafslund Strøm Logo

Hafslund Strøm

Sjekk gode tilbud på strømavtaler hos Hafslund Strøm!

Kilder

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli har solid teknisk innsikt omkring temaene bolig og oppussing. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, spesielt når det gjelder ulike tjenester som leveres til hjemmet. Her nevner vi både strømleverandører, boligalarmer og ulike eiendomsmeglere. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social