Elkompis Erfaringer: Hva er kundenes dom?

Elkompis

Elkompis er et relativt nyetablert selskap med et mål om å forenkle forbrukernes strømhverdag. Vi vet at strømprisen er viktig for folk, spesielt i lys av dagens tilværelse. Derfor har vi nøye gjennomgått hva fordelene, og ulempene med Elkompis er.

Er Elkompis din gode venn som alltid gir deg best strømpris? Les videre for å finne ut hva vår erfaring ble!

Fordelene med Elkompis: Kort oppsummert

Etter å ha tatt en titt på tjenestene som tilbys av Elkompis, er det noen helt tydelige fordeler som står seg ut. Noe av det vi liker best er hvor ryddig Elkompis er som strømleverandør.

  • Brukvennlig og enkelt. Elkompis tilbyr kun én eneste strømavtale. Her slipper du å velge mellom et hav av kompliserte og uforståelige strømavtaler!
  • Lavt påslag. Påslaget hos Elkompis er kun 1 øre / kWh. Dette er helt i toppsjiktet sammenlignet med konkurrentene.
  • Ingen binding. Hos Elkompis er det ingen bindingstid. Du kan si opp avtalen når som helst.
  • Ingen forskuddsbetaling. Hos Elkompis slipper du å forhåndsbetale for strømmen. Dette er en god løsning, da mange har behov for ekstra forutsigbarhet.
  • Egen app. I appen får du full oversikt over dagens strømpriser, og anslag for morgendagens priser.
  • Smartlading. Appen har funksjoner for smart lading av el-bilen. Her kan man spare strøm på ladingen.
  • Fornøyde kunder. I løpet av kort tid har Elkompis fått mange fornøyde kunder, og rangeres høyt på kundeportalen Bytt.no.

Hvem er Elkompis?

Elkompis ble etablert i 2020, og menneskene bak selskapet har lang erfaring innenfor bransjen. Kollegaer og rivaler har slått seg sammen for å kunne tilby en ukomplisert strømavtale som skal gjøre hverdagen din enklere. Selskapet holder til i Kristiansand, og er heleid av SkandiaGreenPower som er et norsk børsnotert selskap.

Samtidig som at Elkompis ønsker å gjøre det enklest mulig for deg, ønsker de også å bidra til at du skal få et smartere strømforbruk.

Det viktigste for Elkompis er å gjøre det enkelt og billig for alle, uten behov for ekstra installasjoner i hjemmet ditt. Man kan med enkelhet få oversikt over dagens strømpris i appen deres, samtidig som man kan få prognoser for fremtiden.

Ved hjelp av prognoser kan du planlegge og forberede deg på fremtidige endringer i prisene. Når man kan ta bevisste valg over eget strømforbruk, kan man spare penger og redusere sin egen økonomiske risiko.

Elkompis sin app inneholder en rekke smarte løsninger som hjelper deg i hverdagen. Blant annet tilbyr de smartlading av el-bil, slik at du kan lade bilen når det er billigst!

Smart spotprisavtale

Som nevnt er Elkompis opptatt av å gjøre det enkelt og billig for deg som forbruker. Derfor tilbyr de kun èn strømavtale.

Strømavtalen har en fastpris på 34 kroner per måned. I tillegg betaler du for spotprisen + 1 øre/kWh som dekker Elkompis sitt elsertifikat og innkjøpskostnad. Dette er en av markedets billigste strømavtaler.

Spotpris er en betegnelse på den aktuelle prisen for ulike varer og tjenester. I dette tilfellet prisen for strøm. Prisen kan variere fra dag til dag avhengig av tilbud og etterspørsel. I Elkompis sin app beregner de spotprisen time for time.

Elkompis har verken forskuddsbetaling eller bindingsavtale. Dette gjør at avtalen blir mer forutsigbar, og du slipper å betale for strøm du kanskje ikke kommer til å bruke.

Når du i tillegg ikke har bindingstid så har du som kunde større fleksibilitet og valgfrihet til å velge egen strømavtale. Mangel på bindingstid kan samtidig bidra til økt konkurranse og lavere priser på markedet, noe som gjør det enda mer gunstig for deg som kunde.

Oversiktlig app

Elkompis mobilapp

Med Elkompis sin app er det enkelt å følge med på eget forbruk og strømpriser. Via appen kan man også estimere hva du bruker mest strøm på. Dermed kan du gjøre smartere valg når det gjelder egne strømvaner, slik at du sparer mest mulig penger.

I tillegg kan appen blant annet tilby:

  • Forventet forbruk og kostnader frem i tid
  • Sammenligne eget forbruk med andre hjem
  • Smarte råd om hvordan du kan bruke mindre strøm

Som vi nevnte tidligere i artikkelen har appen en funksjon for smart el-billading. Her har du mange alternativer for når og hvordan du vil lade bilen. Smartlading er tilgjengelig for en rekke kjente bilmerker som eksempelvis Audi, Ford, Tesla, Volvo med flere.

Via appen kan du velge tidspunktet for når bilen skal være ferdig ladet. Alternativt kan du velge å starte lading når strømprisen er lavest. Her er det mulig å spare en god del penger, spesielt om du bruker denne funksjonen hver gang.

Ved jevnlig bruk vil du kunne se hvor mye du har ladet bilen, og hvor mye dette har kostet per time, døgn og måned. Du kan også følge med på bilens batteristatus.

Elkompis: Hva er kundenes erfaringer?

Vi er selvfølgelig interessert i å vite hva kundenes erfaringer med Elkompis er.

Dessverre inngår ikke Elkompis i verken Norsk Kundebarometer eller EPSI Norway sin undersøkelse. Dette beror hovedsakelig på at Elkompis er en relativt ny aktør på markedet.

Vi har likevel klart å finne noen omtaler på nettet, samt kundeanmeldelser på nettsiden til Elkompis.

Bytt.no

Bytt.no logo

Vi har fått et veldig godt førsteinntrykk av strømselskapet Elkompis, og gledes over at dette også gjenspeiles i omtalene.

I skrivende stund har Bytt.no 58 verifiserte omtaler som har gitt en totalscore på 4,2 / 5,0. Elkompis scorer høyt både på kundetilfredshet, kundeservice og brukervennlighet.

Av totalt 110 strømselskap rangeres Elkompis som nummer 4, og hele 91% anbefaler selskapet til andre.

Her er noe av det kundene har å si.

Eivind N:

«Fremoverlent selskap i vinden!! Utmerket support. Sømløs, innovativ applikasjon som gir full oversikt og forutsigbarhet. Fleksibilitet og muligheter!! Blant de billigste! Well done, ElKompis.»

Wilhelm:

«Vi byttet fra Tibber til elKompis og er så fornøyd. Appen gir oss utrolig god innsikt som gjør at vi får planlagt alle gjøremål når strømmen er billigst. De har også elbil og smartlading funksjonalitet som fungerer veldig bra. Kundeservicen er også veldig bra. Raskt svar og god oppfølging i forbindelse med overgangen.»

Iselin L:

«Med appen til elkompis er det enkelt å følge med på strømpriser og strømforbruk. Er stort pluss at man kan se estimert pris på faktura.»

Tine:

«Utrolig fornøyd med elkompis. Appen gjør det enkelt å ha kontroll på når strømmen er billigst. Det gjør at vi får ned strømforbruk og dermed utgiftene. Kan også se historisk forbruk, selv fra tiden hos forrige strømleverandør.»

Dette er et utdrag av flere positive omtaler på Bytt.no. Vi ser at de fleste er veldig fornøyd med en brukervennlig og oversiktlig app, samt god kundeservice og billig strøm.

Det er selvfølgelig ikke alle som er like fornøyd, og vi mener det er viktig å trekke frem disse også.

De negative omtalene trekker ikke Elkompis direkte ned, men påpeker heller at det finnes andre strømselskap som ikke har påslag i prisen. Med påslag menes månedsbeløpet på 34 kr + 1 øre / kWh.

Oppsummert

Vi har gjort en vurdering av strømselskapet Elkompis, og vår erfaring er at dette er et konkurransedyktig og billig strømselskap som mange er fornøyd med.

Elkompis har èn enkel strømavtale som gir deg som kunde forutsigbarhet uten at det blir for komplisert. De har i tillegg en veldig oversiktlig app som lar deg styre eget strømforbruk ut fra egen økonomi.

Appen har flere funksjoner som gir innsikt og gode råd for hvordan du kan spare mest mulig strøm.

Kilder

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.