Slik integrerer du et nytt vinskap i stuen

Winandbarrels

Det er svært populært å innrede stuen med et vinskap nå til dags. Riktig lagring av edle dråper er noe som stadig flere norske huseiere blir seg bevisst. Da sier det seg selv at stadig flere av oss går til anskaffelse av praktiske vinskap.

Et slikt skap skal gjøre mer enn å sørge for riktig temperatur og luftfuktighet for våre vinflasker. De skal også aller helst ta seg godt ut og inngå som en naturlig del av innredning og møblementet ellers. I denne artikkelen ser vi litt nærmere på hensyn du bør vurdere når du skal kjøpe nytt vinskap på en måte som gjør at det integreres så sømløst som mulig i stuen.

Det finnes mange forskjellige typer vinskap

Et viktig poeng her er at det foreligger et enormt mangfold innen vinskap. Kjøper du et kvalitetsprodukt fra et anerkjent merke, er du så å si garantert å få et velfungerende skap som tar godt vare på vinen din. Utover dette er det et stort antall valgmuligheter.

Har du liten plass i stuen kan et smalt vinskap være et klokt valg. Det foreligger modeller som har bredde som passer for helt nede i to, eller selv en eneste flaske. Disse elegante skapene glir inn som en naturlig del av møblementet uten å ta opp plass nesten overhodet.

Det finnes også vinskap i full størrelse. Disse kan ha samme dimensjoner som et kjøleskap. For de som har god plass hjemme, er dette et egnet valg dersom du ønsker å bruke vinsamlingen som en del av innredningen. Hvis ikke, er det gjerne slik at vinskap i full størrelse egner seg best på kjøkkenet eller i et eget rom du setter av spesifikt for å oppbevare din vin.

Materialvalg har også en del å si. Det er mulig å kjøpe vinskap med forskjellige typer finish. De aller fleste har en dør i sotet glass, men hva gjelder resten av skapet kan det være kledt i alt fra rustfritt stål til forskjellige typer trevirke. Det er viktig å velge riktig i henhold til møblementet ellers.

Mindre vinskap kan egne seg best for bruk i stuen

For bruk i stuen, vil det normalt sett lønne seg å velge et mindre vinskap. Vi har allerede nevnt smale modeller, men det finnes også lave skap og skap som kan bygges inn i eksisterende møblement, sånn som benker.

De aller fleste ønsker å ha et vinskap i stuen som først og fremst er forbeholdt vin som skal serveres relativt snart. Har du en større samling, bør den nok oppbevares på en annen plass, sånn som egen vinkjeller eller -bod. Så overfører du flasker for snarlig bruk til skapet som står beleilig til i stuen.

Se akkurat hvordan et vinskap vil ta seg ut i din stue

Hos Wineandbarrels får du sjansen til å se ditt kommende vinskap i stuen din virtuelt før du kjøper det. Løsningen fungerer på den måten at vinskapet vil vise seg på telefonen din. Du åpner kamerafunksjonen og så ser du på skjermen akkurat hvordan ditt utvalgte vinskap vil fortone seg der du retter telefonkameraet.

På den måten kan du beregne hva slags dimensjoner som passer, og også sammenligne forskjellige materialtyper. Dette kan gjøre det ekstra enkelt å finne et skap som utfyller resten av innredningen best mulig. Du kan også eksperimentere med vidt forskjellige vinskap uten fare for å bomme.

Wineandbarrels har et stort utvalg av forskjellige vinskap fra ledende produsenter. Det er meget enkelt å bestille varer via selskapets nettbutikk, og du kan også besøke deres lokaler i Oslo!

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.