Inspirasjon til lampe over spisebordet!

Pendellamper over et rundt spisebord

Spisebordet er det mest allsidige stedet i hjemmet, her samler man venner og familie til alle anledninger og det brukes hyppig til andre ting.
Derfor er god og riktig belysning viktig, og det er viktig å tenke helhetlig. Har du mulighet til å dimme lyset vil de aller fleste lamper gjøre seg over bordet, da man kan justere lyset etter behov.

Vi har samlet alle våre favoritter her, alt fra elegante pendellamper til de litt mer kreative.
Det finnes noe for enhver smak, og det viktigste når du kjøper deg en ny lampe er å velge en som passer deg og din stil.

Les videre for å få inspirasjon til en lampe over spisebordet!

Mirror Ball Gold

Tom Dixon Mirror Ball Gold

Denne designlampen fra Tom Dixon har en vakummetallisert globe i gull som gir et speilende finish som fokuserer lyset fra lyspæren.

Den kommer i 3 ulike størrelser, og vi synes det er kjempefint å kombinere de ulike størrelsene over spisebordet i ulik høyde.

Finishen i gull passer til det meste, men gjør seg veldig godt til lune og mørke farger, naturelementer og grove strukturer.
I kombinasjon med lune og mørke farger kommer denne lampen virkelig til sin rett, og den vil bli et blikkfang over spisebordet.
Den er elegant samtidig som den skiller seg ut.

Klikk her for å se gode tilbud på Mirror Ball Gold!

Oak Knuckle

Tala Oak Knuckle Pendel

Denne tidløse pendellampen fra Tala består kanskje av enkle materialer, men det er nettopp det som gjør denne helt unik og karakteristisk.

Tala som produsent er ganske unge på markedet, men vi liker visjonen dems om å skape utsøkte produkter på en bærekraftig måte.
Denne lampen er produsert i amerikansk eik og valnøtt, og ledningen er av stoff produsert av silikon som skal gjøre den mer robust for sprekker.

Lampen gjør seg godt om de står flere samlet over bordet, i par over kjøkkenbenken eller for seg selv ved et speil. Den enkle, men lekre utførelsen passer til de fleste stiler og materialer.

Klikk her for å lese mer!

Unika Taklampe

Unika Taklampe Grå

Denne delikate lampen fra Northern er håndlagd som gir hvert eksemplar sitt unike særpreg. På grunn av dette vil tykkelsen på glasset variere noe.

Vi liker den særs godt da den er enkel i utførelsen, men samtidig iøynefallende.
Grått glass og messing gir den et industrielt preg, men samtidig passer den inn i ethvert rom.

Denne lampen gjør seg best i gruppe på 2 eller 3, og det blir ekstra fint om de henger nokså lavt over bordet. Den 2,5 meter lange, svarte stoffledningen er dekorativt tvunnet sammen. Bruk gjerne dekorpærer for et enda mer personlig preg.

Klikk her for å se gode tilbud!

Fun 2 DM Pendel

Fun 2 DM Pendellampe

Tanken bak den vakre lampen fra Verpan kommer fra en strand i Malaysia, og skjellene med perlemorglans tar oss til et sted langt vekk fra det kalde nord.
Perlemorskjellene gir denne lampen et elegant men lekent uttrykk, og de skal visstnok spille en vakker melodi om de får et vindkast etter seg.

Den enkle rammen og den svarte stoffledningen lar skjellene komme til sin rett, og er virkelig et dekorativt element over spisebordet. Passer godt til en klassisk stil, men vil fint kunne gå i kontrast til en lunere, industriell stil.

Fun er en stor lampeserie med flere ulike pendelvarianter, samt bord-, gulv- og vegglamper. Kombiner gjerne flere pendelvarianter over spisebordet for et personlig og spennende uttrykk.

Klikk her for å se tilbud!

Unfold Pendel

Unfold Pendel mustard fra lampemesteren.no

Denne industrielle lampen fra Muuto er produsert i myk silikongummi som gjør den veldig anvendelig og robust.
Det vi liker med denne lampen er at den kommer i en rekke friske farger i dempede toner, som gjør den til en fargeklatt over spisebordet.
Kombiner gjerne i grupper med dine favorittfarger, eller alene om du foretrekker det.

Våre favoritter er fargene Mustard, Terracotta og Olive.

Ettersom den er i silikongummi tåler den en del, og trenger derfor ikke å begrense seg til stuen. Den er like fin i et barnerom eller på kjøkkenet.

Denne lampen passer til de aller fleste stiler, spesielt ettersom den kommer i en rekke freshe farger.

Klikk her for å lese mer!

Monkey With Rope Pendel

Monkey With Rope Pendel fra lampemesteren.no

Denne morsomme lampen fra Seletti er noe utenom det vanlige, og er litt av et blikkfang over spisebordet. Denne lampen vil uten tvil være et samtaleemne utover kvelden!

Designeren har kombinert kunst og design med dyreverdenen, som står overens med den nye trenden for 2020 der vi vil ha mer fokus på naturen rundt oss.
Nettopp derfor liker vi denne lampen så godt, i tillegg til at den gir litt humor og positivitet i hverdagen.

Passer fint alene over et mindre spisebord, men den finnes i to ulike pendellamper om du ønsker å kombinere de over et større bord.

Den finnes også som gulv- og vegglampe om du ønsker å kombinere ulike lyssettinger på en leken måte.

Klikk her for gode tilbud!

Dokka Pendel

Dokka Pendel fra hviit.no

Denne pendellampen fra Northern er en perle fra etterkrigstiden, og er den første norske designlampen som ble tildelt gullmedaljen på messen i Milano.
Den var en bestselger da den ble lansert i 1954, og etter av Northern bestemte å gjenoppta produksjonen står den like sterkt idag.

Lampen er stilren og enkelt utført med fokus på form og design. Den finnes i en rekke fine, dempede farger som passer inn i ethvert rom og stil.

Kombiner de gjerne i uike farger og høyder over spisebordet, eller bruk de over kjøkkenbenken. Disse lampene er for fine til at de skal begrenses til kun èn plassering i hjemmet.

Klikk her for å se gode tilbud!

Oppsummert

Som du kan se finnes det et hav av ulike lamper man kan ha over spisebordet. Her er det bare fantasien som setter grensene, og vi håper du har fått god inspirasjon i denne artikkelen!

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.