Våre 4 hotteste interiør-tips akkurat nå!

Grønn vegg

Ikke vær redd for å innrede hjemmet i ditt bilde, selv om det både er dristig og eksentrisk. Sjekk ut disse tipsene!

Puter med boho-stil i sofaen

Puter med boho-stil

Boho kommer nå for fullt tilbake i interiørverden. Stilen benytter tekstuell eklektisme, altså at du kan blander ulike former og inntrykk. Dette betyr puter med livlige farger, intrikate detaljer og spennende utsmykning.

Du hadde kanskje trodd at puter i samme stil var det som gjaldt, men forsøk heller å matche mønster, tekstur og påskrifter. Da vil du bryte med stereotypen og skape en uimotståelig tiltrekning i stedet.

Trikset med mange puter er at det skal føles helt naturlig å dandere en sofa med dem. En regel er å holde seg til et ujevnt antall, fordi det ligger bedre til øyet. Det har rett og slett en mer innbydende effekt. Det kan være 3 puter for en liten sofa, og rundt 5 til 7 puter for en stor sofa.

Samtidig er det veldig viktig at sofaen ikke virker overlesset. Da kan 4 ulike puter være nok. Ikke overdriv, og husk at sofaen er et funksjonelt møbel du skal trives i. Sørg for at putene ikke havner utover på gulvet.

En vakkert prydet sofa har alltid en støttepute eller to. Finn det riktige uttrykket ved å plassere dem på armlener og sofarygg, det gir en behagelig atmosfære i rommet!

Pryd stuen med spennende tepper

Stort teppe på gulvet

Kalde kvelder byr på deilige stunder i sofaen. Med en god bok og noe godt i glasset, så er sofakroken det foretrukne hjørne for mange. Når du skal velge tepper til stua, så bør du ta hensyn til rommets proporsjoner.

Store stuer krever store tepper, men det er ikke alt. Teppet skal plasseres ved sofaen der den balanserer elementene i rommet. Er stua et avlangt rom så bør man plassere teppet i lengderetningen.

Viktige retningslinjer med hensyn på proporsjonalitet:

  • Teppet bør være rundt 30 cm bredere enn sofaen
  • Sjekk om det passer til gruppen av møbler
  • Ta mål før du går i butikken for å handle

Men hvor bør teppet egentlig plasseres? Her har du noen gode tips!

Under alle beina

Med dette visuelle uttrykket, signaliserer man en samling av rommets viktigste elementer. Enten det er et åpent konsept eller frittstående sofagruppe, vil sofaen stå tydeligere frem i rommet med denne plasseringen.

Under forbeina

Dette gir en allsidig mulighet, spesielt når sofaen står inntil veggen. Det skaper harmoni ikke bare til sofahjørnet. Det gir hele rommet identitet. Det er ulike grunner til å plassere møbler inntil veggen, og da kan tepper være lekkert.

Til små sofagrupper

Er dette plassen hvor man drikker sin te og leser fra en bok, så er det et mål om å skape dynamisk bevegelighet. Lek med konsepter som positive og negative soner, og gjør romfølelsen bedre med tepper tilpasset bordet. Form kan følge møblene eller bryte opp litt for å vekke sinnsstemningen.

Grønne vegger for sjelefred

Grønn vegg

Grønt gir et stille og revitaliserende uttrykk. De grønne veggene flommer over med deilig varme som skaper et beroligende og lunt inntrykk. Det fins mange nyanser, som vi forbinder med skogens grønne tretopper, limefrukt og klassisk salvie – det fins noe for enhver smak.

La stua di være en grønn hage uten å skape for mye dramatikk. Velg dekor og tilbehør med kløkt, for å skape en tiltalende sone for refleksjon og velvære. La sofaen være forankringspunktet med sine grønne detaljer av plysjfløyels sofatrekk.

Plant en plante og la den spire

Planter er grønne vekster som tilfører mye til et rom. Planter forfrisker ikke bare inneluften, men de skaper en følelse av renhet og naturlig ro. Ta deg tid til å stelle med plantene som vil trives bedre med øm forpleining.

Man kan bruke litt tid på å bygge seg opp en samling av vakre planter som står godt til rommet. Det kan bære preg av norsk natur eller tropiske drømmer.

Her er noen utvalgte favoritter som du også kan teste!

Monstera Deliciosa

Monstera Deliciosa, også kalt Adams Ribbein, er en innendørs plantevekst som scorer høyt på sosiale medier. De frodige bladene med tagger skaper et veltalende uttrykk i stuerommet. Planten har en naturlig evne til å fylle rommet.

Gullranke

Denne planten trenger lite væske og har blitt spesielt populær under den pågående pandemien. Man kan ta avstikkere fra den og plante dem i glass og sette dem i vinduskarmen for ekstra vekstvilkår.

Kilder

Inspirasjon til denne artikkelen er hentet fra G&H.

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli har solid teknisk innsikt omkring temaene bolig og oppussing. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, spesielt når det gjelder ulike tjenester som leveres til hjemmet. Her nevner vi både strømleverandører, boligalarmer og ulike eiendomsmeglere. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social