Hedvig Forsikring: Hva ble vår erfaring?

Hedvig forsikring feature

Her hos Hjem og Hage er vi naturligvis interessert i alt som har med hus å gjøre. Det gjelder også forsikringer!

Siden oppstarten i 2017 har Hedvig Forsikring fått mange fornøyde kunder. Vi ser nærmere på produktutvalget, samt hvor fornøyde kundene egentlig er med forsikringene. Hva ble våre erfaringer?

Hedvig Forsikring: Kort Oppsummert

Hedvig Forsikring

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
hedvig logo

Hedvig Forsikring er et heldigitalt forsikringsselskap, som tilbyr totalt 5 ulike tjenester.

Blant forsikringene finner du produkter for innbo, hus, reise og ulykke. Spesielt praktisk er det jo også med studentforsikringen, som er spesielt tilpasset studenter under 31 år.

Siden oppstarten i 2017 har Hedvig fått over 100.000 kunder i Skandinavia. Basert på tilbakemeldingene via ulike forbrukerportaler ser kundene ut til å være svært fornøyde, og den gode kundeservicen løftes frem som en stor fordel.

Alt i alt er vi imponerte over produktene som tilbys hos Hedvig. Her får du god dekning til en rimelig pris!

Fordeler

 • God kundeservice.
 • Fornøyde kunder.
 • God dekning på forsikringene.
 • God mobilapp.
 • Overskudd går til bekjemping av klimaendringer.

Ulemper

 • Ikke en total-leverandør.

Hva er Hedvig Forsikring?

Hedvig er en relativt ny tilbyder av forsikringer. Selskapet er i kraftig vekst, og siden oppstarten i 2017 har de fått mer enn 100.000 kunder i Skandinavia.

Hedvig ble grunnlagt av Lucas Carlsén, Fredrik Fors og John Ardelius. Selve ideen kom fra Lucas Carlsén, som nå i dag er administrerende direktør i Hedvig.

Før oppstarten jobbet Carlsén som konsulent i McKinsey. Her fikk han et oppdrag hvor han skulle forbedre en dårlig forsikringsopplevelse hos et stort forsikringsselskap. I løpet av oppdraget bemerket Carlsén seg at forsikringsselskapet hadde en noe spesiell forretningsmodell. Forretningsmodellen var basert på at det skulle gjøres vanskelig for kunder å få innfridd sine krav, og mange av kundene fikk heller ikke den hjelpen de ble lovet.

Hedvig Forsikring ble grunnlagt som en direkte konkurrent til slike forsikringsselskaper. Målet med Hedvig Forsikring er å gi god service og kundeoppfølging, uten at det skal koste skjorta. Som Hedvig selv sier det:

«Vi vil vise bransjen at det er mulig å fjerne sjekklistene, slutte å kjempe om hvem som har rett og feil og omfavne det vi tror på, fremfor hva som kan bevises».

Hedvig Forsikring Erfaringer: Hva er kundenes dom?

Det er selvfølgelig interessant å se på hva kundene har å si om Hedvig. Kort oppsummert er kundene svært fornøyde med selskapet, og det er få som har noe negativt å komme med!

Bytt.no

Bytt.no logo

Via forbrukerportalen bytt.no ser man raskt at kundene er svært fornøyde med Hedvig Forsikring. Av 18 selskaper innen skadeforsikring er faktisk Hedvig rangert på en knallsterk 2. plass. Dette liker vi!

Totalt har Hedvig en score på 4,2 / 5,0, basert på 75 verifiserte omtaler. Hele 61 av vurderingene er rangert med 5/5 stjerner. Dette er litt av hva kundene har å si om Hedvig.

Fredrik A.: «Gikk den ekstra kilometeren for å tilfredsstille oss som kunder! Svarte innen minutter og var en fryd å samarbeide med.»

Karin P.: «Ikke no kan bli bedre! Vil anbefale Hedvig til andre. Appen var treg og jeg fikk ikke lest inn talemelding, og da som vanlig god service – de gjorde det manuelt for meg.»

Vilma: «For en person som ikke kunne noe om forsikring og merker med en 7 åring i huset at det er så mye verdt. Måtte bruke der 2 ganger og det gikk så fort,hjelpsomme og hyggelig. Veldig enkelt og begynne med app og fortsetter direkte på chat. Fortsett sånn»

Trustpilot

TrustPilot

Tilbakemeldingene via Trustpilot er heller ikke til å kimse av. Basert på 1918 anmeldelser er den gjennomsnittlige vurderingen 4,8 / 5,0 stjerner. La oss ta en titt på hva kundene har å si.

Marie: «Beste forsikringselskapet jeg har hatt. Ingen diskusjon. Fantastisk kundeservice»

Gro: «Reiseforsikringen min fungerte utmerket. De behandlet, løste og lukket saken i løpet av 2 dager.»

Andrea: «Fikk hjelp på en halvtime, super hyggelig konsulent».

Hovedforsikringene hos Hedvig

Noe av det første vi bemerker oss med Hedvig Forsikring er det gode utvalget av ulike forsikringstjenester. Til tross for at selskapet er relativt nytt, tilbyr de per dags dato 5 ulike forsikringer. 3 av forsikringene er hovedforsikringer, mens de resterende 2 er tilleggsforsikringer.

Vi presiserer at alle henvendelser hos Hedvig vil bli behandlet individuelt, og beskrivelsene under er kun en generell gjennomgang av standardavtalene hos Hedvig.

Innboforsikring

Innboforsikringen fra Hedvig er en av de mer populære forsikringene de tilbyr. Her får du god dekning for alt du har av innbo, og den inkluderte uflaksforsikringen er gull verdt ved uhell.

Alt i alt har innboforsikringen god dekning. Dette er det som dekkes av Hedvig Innboforsikring.

 • Brann. Ved en evntuell brann i boligen vil du motta erstatning for brann- og røykskader.
 • Vannskade. Innboforsikringen sikrer deg også ved en eventuell vannskade.
 • Naturskade. Forsikringen gir sikring mot naturskader, slik som eksempelvis jordskred, storm og stormflo.
 • Tyveri. Om du blir frastjålet eiendeler i boligen vil Hedvig hjelpe til med å erstatte dette.
 • Ekstra bolig. Dersom boligen skulle bli ubeboelig av ulike årsaker, vil Hedvig bidra til å dekke ekstrautgiftene som oppstår.
 • Ansvar. Inkludert i innboforsikringen får du en egent ansvarsforsikring. Denne hjelper deg om noen skulle kreve deg for erstatning for skade på en annen person eller dens eiendeler.
 • Rettshjelp. Ved behov dekker forsikringen utgifter til juridisk bistand.
 • Uflaks. Alle kan jo være uheldige i blant. Innboforsikringen fra Hedvig dekker plutselige og uforutsette hendelser i boligen.

Husforsikring

Et annet hovedprodukt hos Hedvig er husforsikringen. Her får du full dekning for både huset og tomten, og den inkluderte uflaksforsikringen dekker inntil 100.000 kroner for huset.

Dette er dekningene som inngår i husforsikringen hos Hedvig.

 • Installasjoner. Husforsikringen dekker skader på mange typer installasjoner i hjemmet. Vi nevner blant annet alarm, bredbånd, varme, vann, avløp og ventilasjon.
 • Innbrudd, tyveri og skadeverk. Om det skulle skje et innbrudd, tyveri eller skadeverk vil forsikringen dekke dette. Skadeverk i forbindelse med innbrudd dekkes med inntil 10.000 kroner.
 • Brann. Ved en eventuell brann vil Hedvig hjelpe deg med reparasjoner og dekontaminering. Om boligen skulle være totalskadd vil Hedvig erstatte deg med et tilsvarende hus.
 • Vann, gass og andre væsker. Husforsikringen vil kunne dekke skader som har oppstått i forbindelse med vann, gass eller andre væsker.
 • Glass / sanitærutstyr. Ved plutselig skade på dører, vinduer, dusjkabinett og lignende vil forsikringen dekke dette.
 • Ombygning og utvidelse. Forsikringen gjelder også for boliger som er under ombygning. Den eneste forutsetningen er at du planlegger å bo i boligen når den er ferdig.
 • Restaurering. Reparasjon og restaurering av boligen erstattes på grunnlag av hva det koster å gjenopprette / erstatte skadede bygningsdeler.
 • Naturskader. Forsikringen gir sikring mot naturskader, slik som eksempelvis jordskred, storm og stormflo.
 • Ansvar. Om du skader en annen person eller personens gjenstander vil forsikringen kunne dekke dette.
 • Rettshjelp. Ved behov dekker forsikringen utgifter til juridisk bistand.
 • Uflaks. Om du skulle være uheldig og plutselig ødelegge noe hjemme hos deg, kan forsikringen fra Hedvig dekke dette.

Studentforsikring

Siden lanseringen av Hedvig har studentforsikringen blitt en av de mest populære produktene. Forsikringen er spesielt tilpasset studenter under 31 år, og inkluderer både innbo-, reise- og  ulykkesforsikring.

Inkludert i prisen får du også den gode uflaksforsikringen fra Hedvig. Sammenlignet med de andre forsikringene hos Hedvig er studentforsikringen også priset litt mer rimelig. Perfekt for studenten som ikke har veldig mye å rutte med!

Tilleggsforsikringer hos Hedvig

Reiseforsikring

Om du velger å bestille en av hovedforsikringene hos Hedvig, kan du også velge å legge til reiseforsikringen.

Reiseforsikringen gir inntil 75 dagers dekning i hele verden, og passer perfekt til både korte helgeturer og lengre opplevelsesreiser.

Om du skulle være så uheldig at reisen blir kansellert, dekker forsikringen også kostnadene rundt dette. Uflaksforsikringen dekker samtidig også uhell på reise!

Ulykkesforsikring

Den siste av tilleggsforsikringene hos Hedvig er ulykkesforsikringen. Dette er et godt tillegg til innboforsikringen, og koster kun 49 kr / måned.

Denne forsikringen gir erstatning dersom noe skulle oppstå slik at du ikke kan bruke kroppen din som vanlig. Her dekkes blant annet tannskader, sykehusopphold, reisekostnader og terapi. Ved langvarig skade kan du få inntil 1 million kroner i støtte.

Kilder

Avatar

Anders Olsen

Anders har bachelorgrad i fornybar energi, med tilleggsfordypning i økonomi og energimarkedet. I tillegg kan han skilte med en bachelorgrad i informatikk, hvor han også dykket dypere inn i ulike økonomifag. Han har blant annet vært en god bidragsyter til vår test av bredbåndsleverandører. Anders står stødig som en av hjemoghage.no's mest pålitelige testeksperter. Med mange års erfaring, vet Anders nøyaktig hva man skal se etter i produktene. Enten han baserer seg på erfaringer fra andre forbrukere eller dykker dypt inn i egne tester, danner han seg alltid et godt bilde av produktene.