Nordiske møbler med skandinavisk design

Møbler med skandinavisk stil

Skandinavisk design har sin opprinnelse fra 50-tallet. Begrepet ble brukt på datidens interiørstil med lyse toner og naturlige materialer.
Stilen er minimalistisk, men samtidig personlig med enkel møblering, funksjonelle løsninger og naturlige elementer som tre, bomull, ull og skinn.

Denne interiørstilen er helt i tråd med trendbildet for årene fremover, og det er perfekt for deg som ønsker en hjemlig atmosfære.

Her er våre møbelfavoritter med skandinavisk design!

Northern Oslo Wood Gulvlampe

Northern Oslo Wood Gulvlampe

Mange av oss som er over gjennomsnittet interessert i interiør, har nok hørt om gulvlampen Northern Oslo Wood – eller bare Oslolampen, som mange også kaller den.

Dersom du derimot ikke har hørt om denne lampen før, er det kort og godt en stilig og trendy gulvlampe, produsert av den anerkjente og populære leverandøren Northern.

Northern ble etablert i 2005, og har siden den gang hatt et gjennomgående fokus på minimalistisk og stilrent interiør.

Interiørprodusenten Northern har, som navnet også hinter om, base i Norge – noe som også gjenspeiles i Northerns stil, som er inspirert av norsk kulturarv med en moderne vri.

Gulvlampen Northern Oslo Wood er intet unntak, og med god hjelp fra den dyktige designeren Ove Rogne har Northern klart å produsere en stemningsfull og trendy lampe.

Lampen er bestående av en stabil trefot, og en skjerm som enkelt kan justeres til å lyse i ulike retninger.

Klikk her for å lese mer!

Acorn Taklampe

Acorn Taklampe fra Norther Lighting

Denne nydelige taklampen er designet av Northern Lighting som inspireres av den nordiske naturen og det naturlige lyset.

I dette tilfellet er lampen inspirert av skallet til en eikenøtt, der toppen av skjermen smalner til som gir den en naturlig form. Selv baldakinen har den samme formen.

Det følger også med knott i både valnøtt og lys bøk, sånn at du selv kan bestemme hva som passer best hos deg.
Lampen gir mye lys, og passer derfor like godt til stuebordet, arbeidsbenken eller på kjøkkenet.

Finnes i både grå, hvit og svart.

Klikk her for å lese mer!

Troll Vase

Troll Vase fra Menu

Disse vasene er designet av Anderssen & Voll for Menu, og det er Theodor Kittelsen’s Nøkken som er kilden til inspirasjonen bak.
Formen på vasene skal etterligne Nøkken som stiger opp fra det mørke vannet.

Tykkelsen på glasset er dynamisk, og går fra en tykk bunn med gradvis tynnere glass på toppen. Dette er for å vise hvordan intensiteten på fargen endres avhengig av tykkelsen.

Disse vasene passer perfekt som en borddekorasjon med snittplanter i. De kommer i 4 forskjellige størrelser, og vi synes det absolutt er finest i en gruppe med ulik størrelse.
Vasene er kjempefine i kontrast med lyst treverk.

Klikk her for å lese mer!

Fly Sofa SC3

Fly Loungestol fra Space Copenhagen

Fly serien fra %tradition er designet av Space Copenhagen, og den luftige og bueformede trerammen gjør at den passer perfekt inn i et skandinavisk hjem.

Denne loungestolen gir høy komfort samtidig som den har praktiske sidebord. Her kan du sette fra deg kaffekoppen, eller pynte med planter eller lignende.

Putene er ikke fastmontert, som gjør at du kan plassere disse som du selv ønsker.

Plasser den i lesekroken for seg selv, eller kombiner den med de andre produktene i samme serie dersom du ønsker en sittegruppe.

Klikk her for å lese mer!

Sol Puff

Denne puffen er designet av Andreas Engesvik for LK Hjelle, en norsk møbelprodusent med internasjonal anseelse.

Puffen er både tidløs og har personlighetspreg, samtidig som den er svært allsidig. Den passer godt sammen med et større møblement, eller for seg selv til både bruk og som pynt.

Den passer veldig godt til mindre rom, og man får plass til 2 personer da lengden er tilpasset dette.
Vi foretrekker utførelsen i lær, men den finnes også med trekk av ull i mange lekre farger.

Klikk her for å lese mer!

Wanda Veggklokke

Nord Veggklokke

Vi har falt for denne enkle klokken som er en del av Wanda-kolleksjonen hos Kremmerhuset. Selv om den er enkel, synes vi at den er lekker og leken!
Utførelsen er i ask/bjørk, og den passer inn i alle rom.

Om du ønsker i innføre den naturlige følelsen inn i hjemmet ditt, så vil denne detaljen kanskje være det som løfter inntrykket du ønsker å ha.

De har også mange flere artikler i samme serie som er med og komplimenterer den skandinaviske stilen.

Klikk her for å lese mer!

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.