Rengjøring av mikrobølgeovn: Enkle råd

Mikrobølgeovn

Har du gått og gremmet deg over den skitne mikrobølgeovnen i månedsvis? Matrester som har festet seg fra oppvarming av supper, barnemat og annen mat?

«Det er vel ikke så farlig med litt gamle matrester», tenker du kanskje? Det er jo ikke veldig appetittlig, men det gjør vel ingen skade?

Det trenger faktisk ikke være så veldig vanskelig å rengjøre mikrobølgeovnen. Dersom du tar i bruk tipsene i denne artikkelen, samtidig som du renser mikrobølgeovnen med jevne mellomrom, så vil du få en bedre start på måltidet, samt en mikrobølgeovn som holder i lengre tid.

Matrester kan faktisk ta fyr, fordi det over tid tømmes for all fukt og blir harde skorper som er lett antennelige. Dermed skal det lite til før en slik elektrisk kjøkkenmaskin går i stykker. Her er noen tips til hvordan du kan vaske mikrobølgeovnen. Det er enklere og raskere enn du tror!

1. Vask med en gang

Det viktigste er å vaske mikrobølgeovnen med en gang den blir tilsølt. Her kan du bruke en helt vanlig håndduk med litt såpe.

Enklere råd enn dette finner man strengt talt ikke. Likevel ser man at dette er noe de aller færreste faktisk gjør. Dessuten er det mange som har mikrobølgeovnen stående på et kjøleskap eller en benk, langt uten rekkevidde. Sett den et sted der du faktisk kommer til og kan rengjøre!

2. En sitron er nok

Sitroner har deilig duft og lukter rent. Dessuten har sitronen en rensende effekt, og det er noe du kan dra nytte av. Fyll en skål med sitronsaft fra en hel sitron. La restene av sitronen ligge i skålen og kjør nå et program på øverste nivå. Som regel er dette rundt 7-800W. Kjør programmet og la mikrobølgeovnen stå med åpen dør noen minutter. Nå er det lett å fjerne matrestene som hadde samlet seg opp!

3. Eddik gjør susen

Eddik har samme effekt som sitron, men lukter  litt strammere. Det er da avgjørende for en selv hva man velger. Det er anbefalt å bruke rundt 30 gram eddik i en middels stor skål, eller ca. 2 spiseskjeer. La mikrobølgeovnen gjøre jobben for deg mens du vasker over kjøkkenbenken, og la eddiken få arbeide seg inn i matrestene. Tørk deretter over med en lett fuktet klut.

Et lite råd på tampen. Pass på å bruke klar eddik, da fargen kan settes seg i mikroen!

4. Våt klut er effektivt

Enda enklere kan man gjøre det ved å legge en våt klut i mikrobølgeovnen. Men la ikke programmet virke for lenge og husk å bruke vaskehansker når du tar ut kluten. Vi anbefaler et middels program i ett minutt. Dampen fra vannet fungerer umiddelbart og løsner matrester, enten det er størknet ost eller tomatpure.

5. Natron

Natron har en rensende effekt på tilsmussede flater. Du må bruke et fornuftig forhold mellom vann og natronpulver. Deretter påfører du blandingen på de stedene der matrestene har fått fotfeste, før du lar blandingen virke en god stund. Tørk så av med vanlig tørkepapir, og vipps. Mikrobølgeovnen er skinnende ren!

Oppsummering

En tilgriset mikrobølgeovn er kun et irritasjonsmoment. Samtidig er det så enkelt å gjøre noe med det, selv om den er plassert langt oppe i et skap. Med helt grunnleggende midler og metoder kan du enkelt rense mikrobølgeovnen på 1-2-3!

Ikke la deg irritere over en sølete mikrobølgeovn lenger, for det kan fikses med litt vann, en sitron, litt eddik eller en del natron.

Kilder

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli har solid teknisk innsikt omkring temaene bolig og oppussing. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, spesielt når det gjelder ulike tjenester som leveres til hjemmet. Her nevner vi både strømleverandører, boligalarmer og ulike eiendomsmeglere. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social