Hvordan skjære granateple? En enkel guide!

Skjære granateple

Granateple. Den herlige frukten som er umulig å rense? Eller er det så umulig? Vi skal fortelle deg hvordan du kan skjære granateple, uten at kjøkkenet ser ut som et slakteri etterpå. 

Mange gidder nok ikke en gang å ta opp kampen, og dropper heller hele granateplet. «Det er ikke verdt all vaskingen etterpå».

Når du har lest denne artikkelen, vil du ikke lenger trenge å eliminere granateplet fra oppskriften din. Det er nemlig ikke så vanskelig, så lenge man gjør det riktig.

Fra nå av kan du nyte den søte og litt bitre smaken av herlige granateplekjerner, uten å rive av deg håret i forkant!

Frukten med de mange egenskapene

Det er mange gode grunner til å inkludere granateplet i kosten. Fruktkjøttet er stappfullt av antioksidanter, jern og vitamin A, B6, C og og E. Spiser du frøene, får du i tillegg i deg masse fiber.

Det er utrolig godt å ha granateple i müslifrokosten eller havregrøten, for å gi den en litt søtligere smak. Frukten brukes også ofte i salater og noen velger faktisk å ha den i woken.

Men hvordan skal jeg skjære granateple?

Det er nok mange som går forbi granateplet i fruktdisken, bare for å slippe og skulle hanskes med det. Ikke nok med at det kan være vanskelig å rense. Fruktkjernene har i tillegg en sterk rødfarge som kan ødelegge både skjærebrett og klær.

Heldigvis finnes det en løsning. Og prøver du vår metode neste gang du skal rense et granateple, vil du slippe unna ødelagte eiendeler og stor frustrasjon. Vi garanterer ikke en helt sprutfri opplevelse, for det er nesten umulig med granateple. Likevel blir det langt fra så ille som du kanskje har opplevd tidligere.

Vi anbefaler deg å velge de største granateplene. Disse inneholder nemlig mest fruktsaft. Pass på at granateplet har mye vekt i forhold til størrelsen. Skallet skal ha en frisk rødfarge og være hardt. Det gjør ingenting om du ser noen rustfargede flekker på skallet. Det betyr bare at frukten er skikkelig moden!

Hvordan skjære granateple: Slik gjør du det

Hvordan skjære granateple

1. Kutt av toppen

Skjær et par millimeter dypt snitt rundt stilken og vri den av. Da kommer de hvite skilleveggene mellom kjernene til syne.

2. Lag snitt

Skjær snitt parallelt med de hvite skilleveggene. Disse snittene skal også kun være et par millimeter dype.

3. Del eplet

Nå skal du dele eplet opp i båter. Dette gjør du ved å dra de forsiktig fra hverandre etter snittene.

4. Ta frem bollen med vann

Nå skal eplet renses. Dette gjøres under vann. På den måten unngår du mest mulig søl fra fruktsaften. Det er derimot ikke mulig å rense et granateple uten å få litt søl. Det handler bare om å begrense det så mye som mulig.

Hold eplet under vann og brekk kjernene fra hverandre med fingrene. Nå vil du se at de hvite skilleveggene flyter opp til overflaten, noe som gjør det enklere for deg å fjerne dem. Pass på å røre rundt, så alt det hvite flyter opp.

5. Sil av vannet

Ta frem et dørslag og hell det hele oppi. Hvis det fortsatt er noe hvitt igjen, fjernes dette nå.

Så raskt – så enkelt! Og nesten ikke noe søl.

Litt søl kommer man jo likevel ikke unna. Vi anbefaler derfor at du tar på deg noe annet enn den nye, hvite skjorten din når jobben skal gjøres!

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra både reiselivsbransjen og helsesektoren. Bak hver tekst Kristin skriver ligger det nøye research, slik at du som leser kan føle deg trygg på at du får god og riktig informasjon. Ellers har Kristin en egen evne til å finne smarte og kreative løsninger som forenkler hverdagen i hjemmet.
facebook-social instagram-social xplace-social