Inspirasjon til årets påskeegg

Gåsunger med påskeegg

Det nærmer seg påske, tiden man forbinder med påskeegg, påskeharen og gule detaljer, og for de aller minste – masse godteri!

Påsken er den eldste høytiden vi feirer, og for noen den viktigste. Påsken er tiden for å dekorere med gardiner, puter, duker og dekor i ordentlig påske-stil. For noen er det kanskje også nå julepynten endelig pakkes ned?

Dette var ihvertfall normen for vår del, der høytiden var preget av knallgule gardiner og duker, gule påskekyllinger spredd om, og gåsunger med fargerike fjær og egg vi hadde malt selv. Det er for mange dette som er sjarmen med påsken, og man gjenbruker ofte den pynten man har år etter år.

Påsken handler om tradisjon, og veldig mange bruker denne tiden med sine barn til å lage påskepynt på samme måte man gjorde selv. Selv om vi er godt voksne, så synes vi fortsatt det er stas å male påskeegg.

Vi har samlet noen ideer til hvordan man kan dekorere påskeeggene, enten du liker det fargerikt eller kanskje litt mer elegant.

CCHobby Logo

Kreative påskeprodukter

Sjekk ut kreative påskeprodukter hos CCHobby!

Ton-i-ton med blått

Blå påskeegg på frokostbordet

Skal man være tro mot tradisjonen, så er fargen som hører påsken til gul. Men hvorfor ikke skille seg ut og male påskeeggene blå istedet?

Det er utrolig lekkert, og elegant!
Et tips er å bruke vannmaling og male de i forskjellige nyanser og mønster, sånn at hvert egg blir unikt. Med vannmaling kan du enkelt bruke mer eller mindre vann for å få en sterkere eller dusere farge.

Bruk gjerne andre blåtoner ellers på bordet for et harmonisk uttrykk, og bruk gjerne naturelementer for å skape kontrast.

Naturlig og elegant

Naturlige påskeegg dekorasjon

For deg som ønsker et mer naturlig preg på påskeeggene så kan du bruke nøytrale egg. Bruk gjerne vaktelegg i tillegg, da disse små eggene har et naturlig og unikt mønster, og står perfekt til hvite hønseegg.

Bruk gjerne grener eller vårblomster som du danderer eggene rundt. Passer perfekt til et klassisk pyntet bord med hvite linduker, pent servise og sølvbestikk.

Naturlig og romantisk!

Søt og spiselig

Enten du bor for deg selv eller har barn i hus – hvem kan vel si nei til et frokostbord dekket med spiselige påskeegg? Vær litt gøyal og kjøp sjokoladepåskeegg, riv av papiret og dander rundt på bordet. Kjøp gjerne egg som har forskjellig størrelse og mønster. Dander sammen med gavebånd, eller nøytrale egg eller vaktelegg.

Med disse rundt frokostbordet vil alle bli fornøyde, og et pluss er at man får en liten dessert etter frokosten.

Man kan også bruke kinderegg, dette er perfekt for de aller minste når de får en liten overraskelse i tillegg.

Nam nam!

Fargerike frokostegg

Flerfargede påskeegg rundt dandert frokostbord

Hvorfor ikke sette litt farge på frokosteggene? Ved å tilsette konditorfarge i kokevannet vil eggene få en forfriskende og dus farge som er lekre å se på. Jo mer farge du bruker i vannet, jo sterkere farge vil de få.

Bruk de fargene du selv ønsker, men for å sikre at fargene setter seg er det lurt å bruke mer konsentrerte konditorfarger. Du kan også blande farger for å andre farger enn de du får kjøpt i butikken.

CCHobby Logo

Kreative påskeprodukter

Sjekk ut kreative påskeprodukter hos CCHobby!

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.