Farger som passer til beige: God inspirasjon

Dette er farger som passer til beige

Skal du pusse opp ett eller flere av rommene i huset? Kanskje du lurer på hvilke farger som passer til beige? Her skal du få noen gode tips!

Oppussing er noe de fleste gjør med jevne mellomrom. Enten fordi boligen trenger det, eller fordi vi bare ønsker noe nytt. Noen ganger er et strøk med maling alt som skal til for å få rommet til å virke helt nytt.

Den senere tiden har vi igjen sett at 90-tallets trend med kraftige farger har preget motebildet. Likevel er det fortsatt mange som ønsker mer nøytrale farger på veggene. De er jo tross alt enklere å kombinere med annet interiør, så du slipper å male eller tapetsere veggen bare fordi du ønsker nye farger på pynteputene.

Mange velger beige når de skal pusse opp. Uansett om det er kjøkkenet, stua, soverommet eller et annet rom som skal til pers. Enten du allerede har beige vegger, eller vurderer å male eller tapetsere med beige farger, har vi noen gode tips på veien.

Beige – en allsidig farge

Beige finnes i mange ulike nyanser. Du kan få en lunere variant hvis du velger beige som heller mot varme farger som brunt og rødt. Eller en kjøligere variant, der fargen går mot kalde farger som for eksempel blått. I dag er det mange som går for en blanding av beige og grått – kalt greige.

En ting du må tenke på når du velger beige, er at den har en tendens til å endre kald og varm nyanse, alt etter hvordan og hvor mye lys som faller på den. Dette er derfor noe du må tenke når du skal velge ut farge.

Hvordan vet jeg om beigefargen er kald eller varm?

En god tommelfingerregel er å se hvilken undertone beigefargen har. En varm beige heller mot gult, mens en kald beige vil ha en undertone som er grå, blå eller rosa. Er veggen din allerede beige, men du er usikker, kan du dra til fargehandelen og be om et fargekart. Finn fargen som er mest lik og søk den opp på nettet. Ellers kan også de i fargehandelen hjelpe deg om du er usikker på fargen du har sett deg ut.

Uansett hva du velger, er det noen farger som går ekstra godt sammen med beige. Med beige vegger kan du med fordel gå for interiør i lyse og duse nyanser. Eller du kan skape ekstra friskhet med sterkere farger. Mange velger også å gå for ulike nyanser av beige, noe som også er veldig fint.

Beige og Grå

Farger som passer til beige: Grå

Mange lurer på om man kan blande beige og grå. Det er ikke noe problem, så lenge beigenyansen ikke har for mye gul undertone. Grunnen til det er at gråfargen fort kan få den beige nyansen til å se «møkkete» ut.

Går du derimot for en kald greige eller taupe (beige med mer rød enn gul undertone), kan du mikse og matche med ulike gråtoner.

En stue med grå vegger og en greige sofa gjør rommet innbydende og koselig, samtidig som at det blir veldig stilrent. Med gardiner i samme nyanse som sofaen, vil du virkelig få en stue du kan kose deg i.

Beige og Blå

Farger som passer til beige: Blå

Beige og blått går utrolig godt sammen, og er én av våre favoritter. Har du for eksempel et hus eller en hytte ved sjøen, kan du mikse beige og marineblått og dermed få et nydelig maritimt preg innendørs.

Hvis du ser på bildet, er beige og marineblå også en svært god kombinasjon på soverommet. Ikke nok med at fargene matcher utrolig godt. De gir i tillegg en beroligende atmosfære som innbyr til den gode nattesøvnen.

Ønsker du den litt mer luksuriøse følelsen, som oser av eleganse, kan du velge en dempet petroleumsblå nyanse.

Mange pusser opp barnerommet utallige ganger under barnets oppvekst. Tapeter og farger byttes ut, alt etter hvilken fase barnet er i. Hva med å heller velge en miks av beige og pastellblå? Da får du et lekent miljø som barnet kan ha glede av i mange år.

Beige og Rosa

Farger som passer til beige: Rosa

Ønsker du et herlig, feminint preg, er en miks av beige og rosa kanskje nettopp det du skal gå for. Her får man både femininitet og romantikk, samtidig som det oser av luksus. Du kan velge mellom ulike rosanyanser, alt fra mørk rosa, som heller mot purpur, til mer svale nyanser og pastellnyanser.

En av våre favoritter sammen med beige, er en nydelig pudderrosa. Denne kombinasjonen gir en lun og varm atmosfære, som innbyr til koselige stunder.

Hvis det er stua du skal pusse opp, kan du for eksempel velge en rosafarge på veggene og ha en beigefarget sofa. Ekstra fint blir det om du i tillegg har pynteputer med samme fargetone som veggene.

Beige og Grønn

Farger som passer til beige: Grønn

Du kan nesten ikke trå feil med grønn og beige sammen. Kombinasjonen gir en følelse av å ha naturen inne i huset.

Svært mange nordmenn går for hvit kjøkkeninnredning. Hva med å bryte litt med denne «tradisjonen» og sprite opp atmosfæren litt? Beige vegger og grønn kjøkkeninnredning gir et helt herlig uttrykk, noe du kan se på bildet. Med disse fargene vil kjøkkenet innby til de gode stundene.

Både beige og grønt er naturfarger, og vi mennesker finner ofte ro når vi har disse fargene innendørs. Grønn er i tillegg én av fargene som er anbefalt på soverommet, nettopp fordi vi får assosiasjoner til skog og natur.

Beige og Gul

Farger som passer til beige: Gul

Gul er en annen farge som går godt sammen med beige. Fargen finnes i mange nyanser. Alt fra en dus sennepsgul til oppkvikkende neongul.

Du kan derfor gi rommet ulike preg, alt etter hvilken gulnyanse du går for, sammen med den beige fargen.

Velger du en dus gulfarge, vil du gi rommet et rolig preg. Ønsker du derimot å gi rommet mer liv, er solgul et flott valg.

Spesielt på sommerhytta er en kombinasjon av beige og solgult utrolig fint. Så selv om regnet skulle sprute utendørs, vil du fortsatt ha et sommerlig preg inne.

Vi synes også at beige og solgult er utrolig fint på barnerommet, som et alternativ til det tradisjonelle blå og rosa.

Gult har lenge vært sett på som umoderne, men de senere årene har den igjen fått innpass. Dette er en oppkvikkende farge som gir oss godt humør, og derfor bør vi også bruke mer gult rundt oss!

Kilder

Kristin Aksnes

Kristin Aksnes

Kristin har flere års erfaring som tekstforfatter og oversetter. I tillegg har hun lang erfaring fra både reiselivsbransjen og helsesektoren. Bak hver tekst Kristin skriver ligger det nøye research, slik at du som leser kan føle deg trygg på at du får god og riktig informasjon. Ellers har Kristin en egen evne til å finne smarte og kreative løsninger som forenkler hverdagen i hjemmet.
facebook-social instagram-social xplace-social