4 ting du helt sikkert har for mye av

Overforbruk av plastposer

Greit nok, du er sikkert ikke en hoarder som samler på enorme mengder av spesifikke ting. Men kanskje det likevel er en del ting du har for mye av?

1. Bøker

Bøker i en bokhylle

Bøker. Det høres kanskje rart ut, men mange har faktisk mye mer bøker enn det de faktisk trenger. Av en eller annen grunn er det mange som nesten blir litt overbeskyttende i forhold til bøkene sine. Kanskje gir bøkene gode minner. Eller kanskje man har planer om å lese dem igjen en gang i fremtiden.

Realiteten er nok likevel at bøkene som oftest bare blir stående og støve ned. Greit nok, en full bokhylle er fint å se på, men trenger du egentlig alle bøkene som ligger i skuffen eller i boden?

Løsningen

Sett av litt tid, og gå gjennom alle bøkene du har.

Vært litt kritisk. Er det egentlig noen sjans for at du kommer til å lese denne boken, eller eventuelt at du kommer til å lese den enda en gang?

De bøkene du ikke kommer til å lese kan du legge til side. Donér dem til det lokale biblioteket, eller selg dem for en billig penge på Finn.no!

2. Håndklær

Håndklær

Ah, håndklær. De begynner å lukte litt surt, men du lar dem likevel ligge nederst i skuffen. Du vet at de ikke bør brukes, men likevel blir de liggende der.

Om man kutter ned litt på mengden håndklær i huset kan det jo også hende at noen begynner å skjønne at man ikke bør ta et nytt håndkle hver gang man dusjer. Hint-hint.

Løsningen

Lukter de skikkelig surt? Da kan du nok kaste de.

Om de er relativt brukbare kan du kaste dem i UFF-containeren. Eller kanskje donere dem til et omplasseringshjem for hunder og katter? De elsker myke og behagelig håndklær i sengene sine!

3. Plastposer

Overforbruk av plastposer

Man må jo enkelt og greit ta med seg noen nye plastposer hver gang man handler? Man kan jo ikke risikere at posene i den dedikerte plastpose-skuffen på kjøkkenet blir ensomme?

Plastforbruket bør reduseres kraftig. De fleste av oss er klar over det. Og er det noe man enkelt kan påvirke selv er det hvor mange plastposer man tar med hjem fra butikken.

Løsningen

Skaff deg et handlenett. Om du på død og liv bare bruke plastposer kan du gjenbruke de du allerede har!

4. Klær

Klær har en tendens til å samle seg opp gjennom årene. Kanskje drømmer du om å komme inn igjen i den buksa som satt så godt for 10 år siden.

Greit nok, ingenting i veien for å spare på de klærne man liker aller best. Men trenger du egentlig hele garderoben fra du var 20 år?

Løsningen

Legg klærne i UFF-containeren, eller la de gå i arv. Om du vil tjene noen kroner kan du alternativt selge klærne til en billig penge på Finn.no!

Avatar

Hege

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.