Adams Matkasse Test: Matkasser rett på døren

Matkasse Test

Matkasser som leveres hjem på døren har den siste tiden blitt mer og mer populært, og det kommer stadig nye leverandører på markedet.

For mange er det en enkel og praktisk løsning – du unngår å bruke unødig tid for å finne ut hva du skal ha til middag, og det vil for mange oppleves som mye enklere å unngå usunn ferdigmat.

De aller fleste matkassene er også spesialtilpasset, slik at du kun mottar den mengden mat du faktisk trenger – som igjen vil bidra til at du kaster mindre mat.

I vår gjennomgang av Adams Matkasse har vi gått grundig til verks, og gitt en total vurdering basert på blant annet kvalitet på råvarer, menyutvalg, leveringstidspunkter og kundetilfredshet.

Adams Matkasse Test: Kort Oppsummert

arrow-downSlik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten. Produktene som er inkludert i våre omtaler er utvalgt fra nettbutikker med affiliate-program, hvor det utbetales en viss provisjon per kjøp.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

Adams Matkasse

star-rating star-rating star-rating star-rating star-rating
star-circle star-circle star-circle star-circle star-circle
Adams Matkasse Test
Antall personer: 2 / 4 / 6 Antall måltider: 3 - 5 Antall menyer: 6 Familievennlig: Ja Vegetarvennlig: Ja

I mange år har Adams Matkasse levert ferske råvarer på døren til tusenvis av norske familier, og tilbakemeldinger fra kundene har gjennomgående vært svært positive.

Vi liker spesielt godt hvor enkelt gjengen bak Adams Matkasse har gjort det, og de nøye utvalgte kategoriene gjør at de ulike matkassene dekker de aller fleste behov.

Vi setter også stor pris på at Adams Matkasse har valgt å inkludere spesialtilpassede matkasser for både storfamilier, vegetarianere og allergikere.

Ulikt fra mange andre leverandører leverer Adams Matkasse til store deler av Norge, og i enkelte områder tilbys også formiddagslevering. Kun norsk kjøtt, fugl og fisk!

Fordeler

  • Menyen er godt sammensatt.
  • Kun norsk kjøtt, fugl og fisk.
  • Tilbyr gluten- og laktosefrie menyer.
  • Egne vegetarkasser.
  • Tilleggskasser.

Ulemper

  • Man kan ikke tilpasse egen meny.
  • Enkelte menyer har for få måltider.

Levering

En av de største fordelene med Adams Matkasse er at de leverer over store deler av landet.

På nettsidene finner vi ingen utfyllende informasjon om nøyaktig hvor det leveres, men det skal mye til for å overgå den enkle søkefunksjonen man finner på nettsiden.
Du trenger simpelthen fylle inn postnummer, og du får helt enkelt tilbakemelding om det kan leveres eller ei.

Standardtidspunktene for levering er søndag og mandag, mellom 16:00 og 22:00 – med formiddagslevering mellom 10:00 og 14:00 i enkelte områder.

Vi setter stor pris på at det leveres på søndager, da mandag gjerne oppleves som en hektisk dag for mange – spesielt barnefamiliene.

Dersom du ikke skulle være hjemme ved levering er dette forøvrig ikke et stort problem – sjåføren vil da sette igjen matkassen hos deg, og kjøle-elementene sikrer at råvarene holder riktig temperatur.

Selve emballasjen er en helt enkel pappeske, og du har muligheten til å levere denne tilbake til sjåføren ved neste anledning – og du unngår dermed at det fyller seg opp i søppelkassen i løpet av kort tid.

Menyen

Adams Matkasse Meny

Adams Matkasse har totalt 6 ulike menyer å velge mellom. I tillegg til disse 6 menyene leveres det også såkalte tilleggskasser, hvor du kan legge til litt ekstra dersom du skulle ønske det.

Ekspress

Denne menyen er bestående av enkle og familievennlige oppskrifter, med blant annet ferdigkuttede råvarer og ferdige sauser. Dette er et perfekt valg for deg som sliter med å få tiden til å gå opp, da matlagingen typisk ikke tar mer enn 15-20 minutter.

Måltidene har også fått mye skryt for å være både smakfulle og sunne, samtidig som menyen har tilstrekkelig med variasjon.

Inspirasjon

Dette er kassen for deg som virkelig liker å bruke tid på kjøkkenet! Råvarene er spesielt utvalgt slik at du kan trylle frem deilige og spennende retter, som både er sunne og smakfulle.

Sunn og lett

Det er faktisk ikke så vanskelig å spise sunn mat. Hvertfall ikke om du velger en matkasse. Med matkassen Sunn og lett fra Adams får du næringsrike matretter, som faktisk smaker godt. Ikke mer kylling og tørr ris, altså!

Vegetar

En helt egen vegetarkasse – dette liker vi!

Vegetarkassen er såkalt lakto-ovo-vegetarisk, som i praksis innebærer at den inneholder meieriprodukter og egg, men altså ikke kjøtt eller fisk. Til tross for fraværet av kjøtt og fisk, inneholder kassen mange gode proteinkilder.

De balanserte og smakfulle rettene passer perfekt for deg som ønsker å unngå kjøtt og fisk – eller eventuelt for deg som bare vil spise mer grønnsaker.

Laktosefri

Denne matkassen er spesielt utviklet for deg som er laktoseintolerant. Utover dette er kassen bestående av sunne og gjennomtenkte retter, med et gjennomgående fokus på lite salt, god smak og ferske råvarer.

Glutenfri

Adams Matkasse slår også til med en helt egen matkasse for de som ikke tåler gluten. Rettene er bestående av mye grønnsaker, og du kan føle deg helt trygg på at alle matvarene er helt frie for gluten.

Adams Matkasse Test

Adams Matkasse

Bruk koden NYKUNDE_4x20AFF, og få 20% rabatt!

Råvarer

Adams Matkasse har et gjennomgående fokus på sunne, spennende og ferske råvarer – og unngår i stor grad halvfabrikat.

Vi setter spesielt stor pris på at det kun benyttes norsk kjøtt, fugl og fisk.

I frukt- og grøntavdelingen kan du allikevel risikere å komme over importerte råvarer.
Dette har vi forøvrig forståelse for, da den norske sesongen er kort – og det ville dermed blitt vanskelig å opprettholde variasjonen i menyen.

Pris

Generelt sett er prisnivået hos Adams Matkasse gjennomsnittlig – prisene varierer fra 879 og oppover, alt ettersom hvilken matkasse du velger.

Adams Matkasse har forøvrig ofte ulike kampanjer, så her gjelder det å følge med!

Adams Matekasse Erfaringer: Oppsummert

Alt i alt synes vi at Adams Matkasse tilbyr spennende matkasser – med fokus på gode, sunne og velsmakende retter som passer for alle.

Du kan enkelt velge en annen matkasse dersom det er behov for det, noe som gir en stor grad av fleksibilitet.

Vi setter pris på at Adams Matkasse fokuserer på norske råvarer og småskalaprodusenter, da dette utvilsomt bidrar til å styrke den norske næringen.

Det jobbes også kontinuerlig med å begrense bruk av plast og emballasje, og vi bemerker oss at Adams Matkasse er medlem i Grønt Punkt Norge. Vi skulle for øvrig gjerne sett at menyene hadde flere måltider, da det i mange tilfeller ikke er nok for en hel uke.

Adams Matkasse Test

Adams Matkasse

Bruk koden NYKUNDE_4x20AFF, og få 20% rabatt!

Vi anbefaler at du sjekker ut vår test av matkasser for å få en full oversikt over de beste matkassene på markedet.

Avatar

Hege V

Hege brenner for å gi leserne god informasjon, enten det er gjennom detaljerte produktvurderinger eller ved å gi gode interiørtips. På fritiden vier Hege mye tid til plantene sine, og man kan trygt si at hun har "grønne fingre". Hege trives godt med å oppgradere hjemmet, og har fått nyttig erfaring gjennom mange spennende DYI-prosjekter. Hege er samtidig en av våre ivrige researchere for ulike produkter tilknyttet hjem og hage.