Pastellfarger gir et rolig og harmonisk uttrykk og er en av sommersesongens heteste trender. Miks pastellfarger med lyst treverk eller hvite møbler. Bruk pastellfargene både på tekstiler og  ellers i interiøret som vaser, potteskjulere og lysestaker.  Kombiner gjerne sammen med kobber eller sølv.
Fargene syrin og rosa virker avslappende.  En duk eller gardin i blomstermønster gir en romantisk følelse og passer godt til et landlig interiør.

Maritimt  

Ved sjøen er det fint å gjenspeile naturens egne farger, nemlig blått og beige. Forskjellige blåfarger skaper dybde i interiøret. Kombiner gjerne med striper, stjerner og ruter. Detaljene i interiøret stammer fra båt- og strandlivet. Skjell og lyse stener fra stranden gjør den maritime stilen komplett. Tauverk og lanterner forsterker følelsen av sjø og båtliv.
I den maritime stilen kan man også gjerne ha innslag av rødt, som en rød pute eller et rødt pledd.

Knalle farger

Gult, korall og mintgrønn er sommerens trendfarger. Kombiner med jordfarger. Trendfargene vil skape kontraster og blikkfang i interiøret.  Kombiner for eksempel sterk gul med en lysere, roligere gulfarge for å mykne opp utrykket og la fargene fremheve hverandre. Fargesterke detaljer gir energi og glede.

Nostalgisk

Rustikk treverk av gamle møbler er stilig å kombinere med myke tekstiler og duse farger. Myke, delikate tekstiler sammen med gammelt treverk og gamle ting er utrolig stilig.  Bruk for eksempel en eplekasse til å oppbevare puter og pledd i.
Sink og metall er fine materialer å kombinere sammen med rustikk treverk. En nostalgisk stil er mer råere og ubehandlet enn interiørstilen shabby-chic som mange kjenner til. Et nostalgisk interiør er tøffere og mindre sukkersøtt.

Style sommerbordet

Dekk på til sommerfesten med fargerikt servise, glass, servietter og annen borddekorasjon.Bær, frukt, is i forskjellige farger gir fine fargepaletter til sommerbordet. Et godt tips til både sommerinteriøret og sommerbordet er å ikke mikse for mange fargetoner på en gang- Hold deg til 2-3 farger så det blir en rød tråd og en fargemessig sammenheng.

Jørn Siri Haust, Foto: Siri Haust.

OM SIRI HAUST

  • Født: 27 år
  • Yrke: Boligstylist og
  • interiørkonsulent
  • Utdanning: Interiørdesigner og administrasjonskoordinator
  • Stilling: Innehaver og daglig leder av DinBoligStylist, startet juni 2012.