Thorn Logo
Gå til søknad Annonsørlenke

Thorn Forbrukslån: Hva ble våre erfaringer?

Thorn Forbrukslån

Inneholder annonsørlenker

Er du på jakt etter et godt forbrukslån og lurer på om Thorn Privat Finans kan være et godt valg? Vi har tatt jobben med å sjekke ut denne banken. I denne artikkelen får du oversikt over forbrukslånene fra Thorn, og vi ser nærmere på både fordeler og ulemper. Hva ble våre erfaringer?

info

Denne artikkelen inngår i vår serie om beste forbrukslån til oppussing. Det stilles for øvrig ingen krav til hva lånet skal brukes til hos Thorn. Du står derfor fritt til å bruke midlene på andre prosjekter!

Thorn Erfaringer: Nøkkelinformasjon

Thorn Logo

Nøkkelinformasjon om Thorn

Eksempel: Thorn Privatlån Pluss / TryggLån Representativt eksempel: eff. rente 26,0%, 25.000,-, o/5 år, kostnad 17.588,-, totalt 42.588,-. Thorn Samlelån Representativt eksempel: eff. rente 14,42%, 120.000,-, o/8 år, kostnad 77.204,-, totalt 197.204,-.

Søk her Annonsørlenke
Beløp 20000 - 250000 NOK
Eff. rente 11.71 - 30.44%
Aldersgrense 21 år
Nedbetalingstid 24 - 120 mnd

Renter og gebyrer

 • Beløp: 20000 - 250000 NOK
 • Rente: 9.48 - 23.4%
 • Effektiv rente: 11.71 - 30.44%
 • Nedbetalingstid: 24 - 120 mnd
 • Etableringskostnad: 695 NOK
 • Administrasjonsavgift: 0 NOK
 • Rentefritt for nye kunder: Nei

Fordeler

 • Fleksibel nedbetalingstid.
 • Ingen krav til sikkerhet.
 • Fast årlig rente.
 • Lånet kan disponeres som du ønsker.
 • Tilbyr betalingsforsikring.

Betingelser

 • Aldersgrense: 21 år
 • Inntektskrav: 120000 NOK
 • Godtar betalingsanmerkninger: Nei
 • Krever norsk statsborgerskap: Ja
Søk her Annonsørlenke

Thorn Forbrukslån: Dette er fordelene

 • Fleksibel nedbetalingstid. Hos Thorn får du en fleksibel nedbetalingstid på lånet.
 • Ingen krav til sikkerhet. Det stilles ingen krav til sikkerhet på lånene hos Thorn.
 • Midlene disponeres fritt. Du kan fritt disponere midlene slik du selv ønsker.
 • Tilbyr betalingsforsikring. Med TryggLån fra Thorn tilbys det betalingsforsikring som dekker tap av inntekt grunnet arbeidsløshet.

Thorn Forbrukslån: Lånekalkulator

Lurer du på hva et forbrukslån / refinansieringslån vil komme til å koste deg i måneden hos Thorn? Med vår lånekalkulator kan du prøve deg frem med ulike beløp, renter og nedbetalingstid!

Thorn Privat Finans: Lånekalkulator forbrukslån / refinansiering

kr
20000 kr 250000 kr
mnd
24 mnd 120 mnd
%
9.48% 23.4%

Verdiene i kalkulatoren kan avvike fra ditt lånetilbud.

Etableringskostnad
695 kroner
Administrasjonsavgift
0 kroner
Du må betale
Total lånekostnad blir
Gå til søknad Annonsørlenke

Eksempel: Thorn Privatlån Pluss / TryggLån Representativt eksempel: eff. rente 26,0%, 25.000,-, o/5 år, kostnad 17.588,-, totalt 42.588,-. Thorn Samlelån Representativt eksempel: eff. rente 14,42%, 120.000,-, o/8 år, kostnad 77.204,-, totalt 197.204,-.

Hva er Thorn Privat Finans?

info

Thorn Privat Finans er en del av Thorn Norge Finans og tilbyr forbruksfinansiering, samt kjøp og finansiering av hjemmeelektronikk. Banken tilbyr forbrukslån med en låneramme på mellom 10.000 og 70.000 kroner til en fast årlige rente. Ved refinansiering kan du låne inntil 250.000 kroner. De har sitt hovedkontor i Oslo.

Thorn Privat Finans så dagens lys i 1970. Hvis du er godt voksen, husker du sikkert at de drev med utleie av hvitevarer og hjemmeelektronikk. Denne delen la de ned i 2008, og i dag tilbyr Thorn Privat Finans kjøp og finansiering av hjemmeelektronikk fra sin nettbutikk, i tillegg til forbruksfinansiering.

Tilbyr forbrukslån og refinansieringslån

Hos Thorn Privat Finans kan du søke om forbrukslån og refinansieringslån. Det er derimot ulik låneramme for de to ulike lånene. For forbrukslån kan du låne mellom 10.000 og 70.000 kroner. Skal du refinansiere kan du låne fra 100.000 til 250000 kroner.

Den forholdsvis lave lånerammen gir deg som lånetaker relativt liten fleksibilitet. Trenger du ikke å låne så mye, kan det likevel hende at Thorn Privat Finans har det du er ute etter.

Fleksibel nedbetalingstid

Hos Thorn Privat Finans kan du velge nedbetalingstid på 24 til 60 måneder for forbrukslån og mellom 24 og 120 måneder for refinansieringslån. Dette vil vi si er ganske fleksibelt for deg som lånetaker. Det er bare viktig at du husker at en lengre nedbetalingstid også betyr høyere rentekostnader over tid. Dermed vil jo et lån med lang nedbetalingstid totalt sett bli dyrere.

Det stilles ingen krav til sikkerhet for lånet. Dette kan naturligvis være positivt, men på den andre siden vil et usikret lån være en del dyrere enn et sikret lån, for eksempel et boliglån.

Selv om det ikke stilles krav til sikkerhet, betyr ikke det at det ikke stilles krav til deg som søker. Mer om dette senere i artikkelen!

Kan jeg bruke forbrukslån fra Thorn Privat Finans til oppussing?

Thorn Privat Finans stiller ingen krav til hvordan du disponerer pengene. Planlegger du å pusse opp hjemme, er det ingenting i veien for å bruke pengene til det.

På den annen side er det begrenset hvor mye du får pusset opp for 70.000, men er det bare enkel oppgradering kan det likevel hende det holder for deg.

Hva er fordelene med Thorn Privat Finans?

info

Thorn Privat Finans tilbyr forbrukslån opptil 70.000, til fast årlig rente. Det kreves ingen sikkerhet, og du står fritt til å disponere pengene slik du ønsker. Lån opptil 50.000 kroner kan fås med inkludert betalingsforsikring ved arbeidsløshet.

Hos Thorn Privat Finans kan du låne fra 10.000 til 70.000 kroner til fast årlig rente. Dette gir deg litt mer forutsigbarhet. Med et forbrukslån hos Thorn Privat Finans stilles det ingen krav til sikkerhet, og du kan bruke pengene på akkurat det du ønsker, for eksempel oppussing.

De tilbyr også noe de kaller TryggLån, der du kan låne inntil 50.000 kroner og få med betalingsforsikring som dekker kostnadene dersom du skulle bli arbeidsløs. Skulle du plutselig stå uten jobb, vil avdragene dine bli dekket i inntil 12 måneder.

Velger du Thorn Privat Finans som din låneleverandør, har du mulighet til å velge en fleksibel nedbetalingstid. Tar du opp et forbrukslån på inntil 70.000 kroner, kan du velge å betale ned lånet i en periode på mellom 24 og 60 måneder. For refinansieringslån opptil 250000 kroner, er tidsrammen på mellom 24 og 120 måneder.

Til slutt er det verdt å nevne at Thorn Privat Finans ikke har noen administrasjonsgebyr på sine lån.

Hva er ulempene med Thorn Privat Finans?

info

Thorn Privat Finans opererer med en relativt høy effektiv rente fra 11.71% opptil hele  30.44%. Etableringsgebyret på 695 kroner er også noe høyt sammenlignet med mange andre lånetilbydere.

Vi har naturligvis også sett på ulempene ved å ta opp et lån hos Thorn Privat Finans.

Én av ulempene vi vil trekke frem, er den høye effektive renten, som strekker seg fra 11.71% og helt opp til 30.44%. Renten settes individuelt, og beror på flere faktorer, som alder og økonomi, samt hvilken nedbetalingstid du velger.

Selv om du får en fast årlig rente, kan du altså risikere en skyhøy rente på lånet ditt. Spesielt hvis du velger en lang nedbetalingstid, kan lånet vise seg å ha kostet deg mye den dagen du er ferdig med å betale det ned.

Thorn Privat Finans tilbyr dessuten forbrukslån på minimum 10.000 kroner og maksimum 70.000 kroner. Den lave makssummen setter begrensninger for mange. Spesielt om du for eksempel ønsker å finansiere en oppussing av badet ditt. Derfor vil dette lånet passe best til deg som kun trenger et mindre beløp.

Vi synes også det faste etableringsgebyret på 695 kroner er ganske høyt, spesielt ved lavere lånesummer.

Hva er våre erfaringer med Thorn Privat Finans?

info

Vi fant få kundeanmeldelser for Thorn Privat Finans. Hos forbrukerportalen Bytt.no har de fått et gjennomsnitt på 2,7/5 stjerner, men det var kun fire anmeldelser. Ekspertene hos Dinero.no gir Thorn Privat Finans terningkast 1 av 6.

Når vi skal vurdere en lånetilbyder, er det også viktig at vi ser på hva både kunder og eksperter mener.

Kundenes erfaringer

Vi tok en titt på TrustPilot og Nettavisen, men der fant vi ingen kundeanmeldelser for Thorn Privat Finans.

På forbrukerportalen Bytt.no, hadde de fått en gjennomsnittskarakter på 2,7/5 stjerner. Derimot dreier dette seg om kun fire omtaler, og er dermed alt for lite til å danne seg et helhetlig bilde.

Ekspertenes erfaringer

Ekspertene hos Dinero.no har gjort sin vurdering av Thorn Privat Finans, og endte opp med terningkast 1 av 6.

De søkte om et forbrukslån hos dem og noe av det de trekker frem, er en lite smidig søknadsprosess. De nevner blant annet at de etter å ha sendt inn søknad, ble kontaktet av en kundebehandler som ba om alle opplysningene fra den digitale søknaden på nytt.

Videre kunne de ikke få et konkret lånetilbud før de eventuelt takket ja til lånet. De ville først få de faktiske avtalevilkårene når lånetilbudet ble signert, noe de da naturligvis takket nei til.

Hvordan få lån hos Thorn Privat Finans?

info

For å få innvilget lån hos Thorn Privat Finans, må du ha fylt 21 år og være norsk statsborger. Du må ha en årsinntekt på minimum 120000 kroner og du kan ikke ha betalingsanmerkninger.

Som hos alle andre lånetilbydere, stiller også Thorn Privat Finans visse krav til de som søker lån hos dem.

Det er påkrevd at du har fylt 21 år og du må være norsk statsborger. For å få lån må du i tillegg ha en årsinntekt på minimum 120000 kroner. Du vil ikke få innvilget lån om du står med noen former for betalingsanmerkninger eller har inkassosaker mot deg.

Vi anbefaler at du alltid setter deg ned og tenker nøye gjennom situasjonen før du tar opp et forbrukslån. Det er aldri lurt å ta opp et lån helt spontant.

Vær sikker på at du har mulighet til å betale ned på lånet, også om inntekten din skulle bli redusert. Å ta opp et lån kan føles som en kjapp og god løsning, men husk at du muligens vil måtte betale ned på det i mange år fremover.

Hvordan søker man om lån hos Thorn Privat Finans?

Når du skal søke om et lån hos Thorn Privat Finans, må du først gå til nettsiden deres. Der vil du finne søknadsskjema. Før du søker er det lurt å ha all nødvendig dokumentasjon lett tilgjengelig. Dette kan for eksempel være lønnsslipper, skattemelding, oversikt over gjeld, kredittkort og lignende.

En stund etter at søknaden er sendt inn, vil Thorn Privat Finans kontakte deg og bekrefte søknaden din. Hvis du ønsker å gå for lånet, vil dere sammen avtale den videre gangen. Pengene vil bli utbetalt til kontoen din etter avtale med Thorn Privat Finans.

Er Thorn Privat Finans svindel?

Det er ingen grunn til å betvile seriøsiteten til Thorn Privat Finans. De driver under Finanstilsynets gjeldende retningslinjer. All informasjonen du sender inn vil bli behandlet på en trygg måte.

Thorn Privat Finans: Ofte stilte spørsmål

Hvem er Thorn Privat Finans?

Thorn Privat Finans er en lånetilbyder for forbrukslån og refinansieringslån. I tillegg driver de med salg og finansiering av hjemmeelektronikk.

Kan jeg ta opp lån til oppussing hos Thorn Privat Finans?

Når du tar opp et lån hos Thorn Privat Finans, kan du disponere pengene som du selv ønsker. Du kan derfor helt fint låne penger til oppussing hos Thorn.

Kontaktinformasjon til Thorn

Juridisk navnThorn Privat Finans (Thorn Norge AS)
Org. nummer928150402
BesøksadresseInnspurten 13A, 0663 OSLO
PostadresseInnspurten 13A, 0663 OSLO
Telefon21 61 00 00
E-postinfo@thorn.no