Inspirasjon: Nytt spisebord til hverdag og fest

Inspirasjon spisebord

Inneholder annonsørlenker

Det er lite som kan sammenlignes med gleden av å samles rundt et bord og nyte et måltid sammen med venner og familie. Om du trenger litt ekstra inspirasjon til et nytt spisebord har du kommet til rett sted!

Det å spise sammen er en tradisjon som har eksistert i århundrer og som fortsatt er like viktig i dag. Det er en god ide å ha et spisebord som passer til ditt behov, og det er mye å velge i på markedet. Les videre for inspirasjon!

vidaxl logo

VidaXL

Se tilbud på spisebord hos vidaXL!

Hva bør man vurdere når man kjøper nytt spisebord?

Når du skal kjøpe et nytt spisebord, bør du vurdere størrelse, materialer, design og pris.

Du bør også ta hensyn til hvor mange som regelmessig vil bruke bordet og om det er plass til flere stoler, samt hva som passer inn i ditt eksisterende interiørdesign.

Hvor stort skal bordet være?

Størrelsen på spisebordet avhenger av antall personer som ofte samles omkring bordet. Hvis du ønsker å kunne ha flere personer rundt bordet, må du sikre deg at du velger et bord med bredde og lengde som er minst fem ganger størrelsen på en stol.

For eksempel, hvis du har fire spisestuestoler som er 40 cm brede og 50 cm lange, bør bordet være minst 200 cm langt og 100 cm bredt. Et godt alternativ er et bord som kan trekkes ut når du har gjester, som gir ekstra plass ved behov, men som ikke tar opp plass i hverdagen.

Hvilket materiale er best?

Det beste materialet for spisebordet avhenger av hvordan du ønsker at bordet skal se ut, samt ditt budsjett og preferanser.

Trematerialene som ofte brukes for spisebord er furu, eik og bøk. Furu er et sterkt og lett materiale, eik er mer holdbart enn furu og bøk gir et lunere utseende til bordet.

I tillegg kan glass eller plast vise seg å være gode løsninger, da de ikke krever så mye vedlikehold som trematerialer gjør. Har du små barn har du sannsynligvis et litt annet behov enn hvis du er pensjonist, så kikk på hvordan bordet vil bli brukt før du velger.

Velg et design som passer

Et godt designet spisebord bør ha nok plass til å gi alle personer rundt bordet nok plass, ha en passende høyde og utforming som passer inn i resten av rommet. Det er også viktig at bordets stil harmoniserer med resten av møbler og dekor som er i rommet.

For eksempel, hvis du har et moderne rom, kan det være lurt å velge et moderne spisebord med rene linjer. På samme måte kan du matche spisebordet med de andre møblene du har, som for eksempel en god lenestol eller hvilestol. Det gir en behagelig ro i hele hjemmet, og fin flyt fra rom til rom.

Pris er viktig

Prisen på et spisebord kan variere betydelig avhengig av størrelse, kvalitet, materiale og stil.

Generelt sett kan et enkelt spisebord koste alt fra noen hundre kroner til flere tusen kroner, avhengig av disse faktorene. Kikk på ditt budsjett, og vurder ut fra det hva du kan få for pengene, som passer til ditt behov.

Det er mulig å finne gode tilbud hvis du tar deg tid til å sammenligne forskjellige butikker og nettsteder!