Santander Consumer Bank Logo
Gå til søknad Annonsørlenke

Santander Forbrukslån: Erfaringer & Anmeldelse

Santander Forbrukslån

Inneholder annonsørlenker

Lurer du på hva slags erfaringer kundene og ekspertene har med forbrukslån fra Santander? I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på Santander Consumer Bank, deres tilbud og tjenester, samt kundenes og ekspertenes erfaringer.

info

Denne artikkelen inngår i vår serie om beste forbrukslån til oppussing. Det stilles for øvrig ingen krav til hva lånet skal brukes til hos Santander. Du står derfor fritt til å bruke midlene på andre prosjekter!

Santander Erfaringer: Nøkkelinformasjon

Santander Consumer Bank Logo

Nøkkelinformasjon om Santander

Effektiv rente 10,36 %, kr 130 073, over 5 år, kostnad kr 35 010, totalt kr 165 083

Søk her Annonsørlenke
Beløp 30000 - 400000 NOK
Eff. rente 3.90 - 24.78%
Aldersgrense 23 år
Nedbetalingstid 12 - 60 mnd

Renter og gebyrer

 • Beløp: 30000 - 400000 NOK
 • Rente: 3.90 - 24.78%
 • Effektiv rente: 3.90 - 24.78%
 • Nedbetalingstid: 12 - 60 mnd
 • Etableringskostnad: 10500 NOK
 • Administrasjonsavgift: 70 NOK
 • Rentefritt for nye kunder: Nei

Fordeler

 • Grei låneramme.
 • Låneforsikring.
 • Fornuftig nedre rentesats.
 • Godt etablert selskap.
 • Tilbyr refinansiering.

Betingelser

 • Aldersgrense: 23 år
 • Inntektskrav: 200000 NOK
 • Godtar betalingsanmerkninger: Nei
 • Krever norsk statsborgerskap: Ja
Søk her Annonsørlenke

Santander Forbrukslån Erfaringer: Kort oppsummert

 • OK låneramme. Du kan låne fra 30000 til 400000 kroner hos Santander.
 • Tilbyr låneforsikring. Med SAFE låneforsikring vil avdragene dekkes av forsikringen om din inntekt skulle frafalle.
 • Fornuftig nedre rentesats. Den nedre rentesatsen er 3.90%.
 • Godt etablert på markedet. Santander har lang fartstid på markedet, og tilbyr mange finansielle tjenester til sine kunder.
 • Tilbyr refinansiering. Ved behov kan du refinansiere dyr gjeld hos Santander.

Lånekalkulator for Santander Forbrukslån

Lurer du på hva et forbrukslån vil komme til å koste deg i måneden? Med vår lånekalkulator får du et godt estimat!

Santander Forbrukslån: Lånekalkulator

kr
30000 kr 400000 kr
mnd
12 mnd 60 mnd
%
3.90% 24.78%

Verdiene i kalkulatoren kan avvike fra ditt lånetilbud.

Etableringskostnad
10500 kroner
Administrasjonsavgift
70 kroner
Du må betale
Total lånekostnad blir
Gå til søknad Annonsørlenke

Effektiv rente 10,36 %, kr 130 073, over 5 år, kostnad kr 35 010, totalt kr 165 083

Hva er Santander?

info

Santander Consumer Bank har over 1200 ansatte i Norden, og er en del av det globale konsernet Banco. Santander tilbyr både forbrukslån, kredittkort, refinansiering, billån og andre finansieringstjenester. Den tilgjengelige lånerammen er per dags dato 30000 – 400000 NOK for forbrukslånene.

Santander er en nordisk bank, og er en del av det globale bankkonsernet Banco. Med over 1200 ansatte i Norge, Sverige, Danmark og Finland, tilbyr Santander en rekke finansieringsløsninger som passer kundenes behov. Per dags dato har de hatt mer enn 1,5 millioner kunder i Norden, og de tilbyr løsninger for både forbrukslån, kredittkort, billån og sparing, samt refinansiering.

Forbrukslånene hos Santander starter på 30000 kroner og går opp til 400000 kroner, med en nedbetalingstid på 12 til 60 måneder.

En moderne bank

Santander har som mål å være en moderne bank med tjenester som dekker brukernes behov. De var blant annet en av de første i Norge som integrerte Apple Pay inn i sine tjenester. I tillegg har de nylig lansert en bilabonnementsordning, SHFT, som gir kundene muligheten til å lease bil på en fornuftig og økonomisk måte.

Santander opplyser selv at de er opptatt av å være en ansvarlig bank som gir tilbake til samfunnet. Vi nevner blant annet Santanders samarbeid med Chooose, som bidrar til å redusere klimautslipp fra virksomheten. Banco Santander er samtidig anerkjent som verdens mest bærekraftige bank i henhold til Dow Jones Sustainability Index for 2019.

For å unngå at du som forbruker havner i en ustabil økonomisk situasjon, opplyser Santander at de fører en ansvarlig utlånspolicy. I praksis innebærer det at det stilles visse krav som må oppfylles før din lånesøknad blir akseptert.

Kan forbrukslån hos Santander brukes til oppussing?

Om du får innvilget et forbrukslån hos Santander kan midlene disponeres fritt. Du kan derfor helt fint velge å bruke pengene på oppussing eller andre prosjekter i hjemmet.

Fordeler med Santander Forbrukslån

info

Santander tilbyr en relativt bred låneramme på sine forbrukslån, med beløp fra 30000 – 400000 kroner. Med låneforsikringen står du litt tryggere om inntekten skulle frafalle en periode, og den nedre effektive renten er 3.90%.

Vi tar nå en nærmere titt på noen av fordelene med et forbrukslån fra Santander, før vi i neste avsnitt tar for oss ulempene.

God låneramme

Santander tilbyr forbrukslån fra 30000 til 400000 kroner, noe som vil kunne dekke også større prosjekter i hjemmet.

En av fordelene med Santander som tilbyder av forbrukslån er at de har en ansvarlig utlånspolicy. Dette betyr at de tar nøye hensyn til din økonomiske situasjon før de gir deg et lån. For som vi alle vet, men som kan være litt for enkelt å glemme – et lån skal alltid tilbakebetales. 

Uavhengig av hvor ansvarlige utlånerne måtte være, anbefaler vi selvfølgelig at du vurderer din økonomiske situasjon godt før du tar opp et forbrukslån.

Potensielt lav rente

Når det kommer til renten hos Santander, vil den variere fra søknad til søknad.

Per dags dato tilbyr Santander en effektiv rente fra 3.90% til 24.78%. Den nedre rentesatsen er fornuftig nok, men igjen – nøyaktig rente vil variere for hver av søknadene.

Lån uten sikkerhet

En annen fordel hos Santander er at du kan ta opp lån uten å stille sikkerhet i boligen din. Dette gjør lånetilbudet mer tilgjengelig for deg som ikke eier bolig, men merk likevel at lån uten sikkerhet ofte har en betydelig høyere rente enn lån med sikkerhet.

Hos Santander tilbys også refinansiering til de som trenger det. På denne måten kan du samle smålån og kredittkortgjeld i ett større lån, som ofte vil kunne ha litt lavere rente – og samtidig gi deg bedre oversikt over økonomien.

Santander tilbyr ikke bare forbrukslån. Du finner også løsninger for blant annet kredittkort, sparing og forsikring hos selskapet. Her er det altså mulighet for å samle flere finansielle tjenester hos en og samme leverandør.

Låneforsikring

Til sist nevner vi SAFE Låneforsikring fra Santander. Denne forsikringen bidrar til å dekke avdrag og renter på lånet ditt dersom du mister inntekten din i en periode på grunn av arbeidsløshet, sykdom eller ulykke.

Med forsikringen kan du føle deg litt tryggere på at avdragene dekkes på kort sikt om inntekten skulle frafalle. Du kan lese mer om forsikringen og vilkårene her!

Hva er ulempene med forbrukslånet hos Santander?

info

Den effektive renten kan potensielt bli så høy som 24.78%. Etableringsgebyret for et nytt lån er 10500 kroner, og vil utgjøre en stor andel av de mindre lånebeløpene.

Du må naturligvis tenke deg godt om før du tar opp et nytt forbrukslån. Selv om det kan være fristende å motta et større beløp inn på konto, må du alltid huske på at lånet skal tilbakebetales – med renter.

Potensielt høy rente

Det er viktig å være oppmerksom på at den effektive renten for et forbrukslån hos Santander kan bli høy. Renten kan faktisk bli så høy som 24.78%, avhengig av din økonomiske situasjon og lånebeløp.

Med lang nedbetalingstid vil rentekostnadene potensielt kunne bli veldig høye. Historisk sett har lån uten sikkerhet også en god del høyere rente enn lånene med sikkerhet. Derfor bør du vurdere nøye om et forbrukslån er den beste løsningen for deg før du tar en beslutning.

Etableringsgebyret

Santander har per dags dato et relativt høyt etableringsgebyr på lånene. De oppgir selv et etableringsgebyr på 10500 kroner.

Om du skal ta et opp relativt lite lån, vil etableringsgebyret utgjøre en stor prosentandel av selve lånet. Kombinert med en mulig høy rente vil du måtte betale tilbake mye mer enn det du lånte i utgangspunktet.

Litt høye krav

Santander setter et relativt høyt krav til årlig inntekt for å få et forbrukslån. De krever en minimum årlig inntekt på 200000.

Dette er imidlertid en del av selskapets ansvarlige utlånspolicy. Det burde ikke være i noens interesse å låne ut penger til personer som ikke har økonomisk evne til å betjene lånet – spesielt ikke for lånemottakeren.

Våre erfaringer med Santander Forbrukslån

info

Via Bytt.no har Santander mottatt gode tilbakemeldinger. Per mars 2023 er vurderingen 3,9 / 5,0 stjerner. Via Trustpilot er vurderingen kun 1,8 / 5,0 stjerner. Ekspertene hos Dinero plasserer forbrukslånet fra Santander midt på treet, med terningkast 3 av 6.

For å danne oss et godt bilde av tjenestene som tilbys av Santander, har vi tatt en nærmere titt på både kundenes og ekspertenes erfaringer.

Kundenes erfaringer

Obs: Rangeringen via Trustpilot og Bytt.no er for Santanders tjenester i sin helhet, og ikke bare for forbrukslånene hos Santander. 

Via forbrukerportalen Bytt.no har selskapet mottatt en score på 3,9 av 5,0 stjerner, basert på 376 anmeldelser (mars 2023). Dette plasserer Santander som nummer 2 innenfor kategorien kredittbank.

Hos Trustpilot er historien en annen. Basert på 259 anmeldelser er selskapet rangert med en vurdering på 1,8 / 5,0 stjerner. La oss se på noen av tilbakemeldingene fra forbrukerne via Bytt.no og Trustpilot.

John:

«Enkel, grei og hyggelig kundeservice og full oversikt på nettsiden og app på tlf»

Lisa:

«Tilbakebetaler ikke når du betaler inn for mye på et lån som er oppgjort. Styr unna!!»

Lena:

«Veldig kjekke/hyggelige folk som jobber der. Bra kundeservice.»

Forbrukslånet fra Santander har i tillegg fått 3,6 av 5,0 stjerner basert på 37 anmeldelser via Nettavisens låneportal.

Ekspertenes erfaringer

Vi har naturligvis også tatt en titt på ekspertenes vurdering av forbrukslånene fra Santander. Dinero.no skiller seg ut som en av de mer seriøse testerne av forbrukslån, og vi har derfor fokusert på deres vurdering.

Hos Dinero.no gis Santander terningkast 3 av 6, hvor betalingsforsikringen nevnes som en fordel. Ulempene som trekkes frem er lånerammen og det høye etableringsgebyret.

Hvordan får man forbrukslån hos Santander?

info

For å få forbrukslån hos Santander må du være minst 23 år, og ha en fast årlig inntekt på 200000 kroner. Du kan ikke ha betalingsanmerkninger, og må være norsk statsborger.

Sett i forhold til andre tilbydere av forbrukslån, setter Santander relativt høye krav til lånetakerne.

Dette er kravene

For å få innvilget et forbrukslån hos Santander er det noen absolutte krav som stilles.

 • Aldersgrense: Du må være minst 23 år gammel.
 • Inntektskrav: Du må ha en årlig inntekt på minst 200000 NOK.
 • Betalingsanmerkninger: Santander godtar ikke søkere med betalingsanmerkninger.
 • Aktive inkassosaker: Du kan ikke ha noen aktive inkassosaker mot deg.
 • Statsborgerskap: Du må være norsk statsborger.

Hvordan skal man søke?

Det første du må gjøre er å gå til nettsiden til Santander. Her finner du en lånekalkulator, hvor du taster inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid. Deretter vil du bli bedt om å fylle ut en søknad med informasjon om din økonomi og andre personlige opplysninger.

Etter at lånesøknaden er sendt inn vil det bli utført en kredittsjekk av deg. Dette gjøres for å sikre at du har tilstrekkelig inntekt, og for å hente ut informasjon om annen gjeld du eventuelt har.

Om søknaden blir innvilget vil du motta et lånetilbud med oversikt over renter, gebyrer og andre vilkår knyttet til lånet. Det er viktig å lese gjennom tilbudet nøye før du signerer avtalen.

Dersom du er fornøyd med vilkårene, signeres avtalen elektronisk med bankID.

Er Santander svindel?

Nei, Santander er ikke svindel.

Selskapet er godt etablert i Norden, og vil håndtere din søknad konfidensielt og profesjonelt.

Santander Forbrukslån FAQ: Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Santander?

Santander er en tilbyder av finansprodukter på det norske markedet. De tilbyr blant annet forbrukslån, billån og refinansiering.

Kan man ta lån til oppussing hos Santander?

Ja. Med et forbrukslån fra Santander kan du fritt disponere midlene slik du selv ønsker.

Hvor mye kan man låne hos Santander?

Hos Santander kan du låne fra 30000 til 400000 kroner.

Kontaktinformasjon til Santander

Juridisk navnSantander Consumer Bank AS
Org. nummer983 521 592
BesøksadresseStrandveien 18, 1325 Lysaker
PostadresseStrandveien 18, 1325 Lysaker
Telefon21 08 30 00
E-postpost@santanderconsumer.no

Kilder