Sambla Logo
Gå til søknad Annonsørlenke

Sambla Forbrukslån: Kundenes erfaringer

Sambla Erfaringer

Inneholder annonsørlenker

Sambla ble etablert på det norske markedet i 2014,  og har siden den gang opparbeidet seg et godt rykte som en profesjonell aktør for sammenligning av forbrukslån og refinansiering. 

Hos Sambla kan du legge inn én lånesøknad, så vil den bli sendt videre til et utvalg av deres samarbeidende lånetilbydere. På den måten kan du enkelt finne det beste lånetilbudet. Og hele prosessen er helt kostnadsfri og uforpliktende. 

info

Denne artikkelen inngår i vår serie om beste forbrukslån til oppussing. Det stilles for øvrig ingen krav til hva lånet skal brukes til hos Sambla. Du står derfor fritt til å bruke midlene på andre prosjekter!

Låneagent

Sambla Erfaringer: Nøkkelinformasjon

Sambla Logo

Nøkkelinformasjon om Sambla

Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 200 200 kr eller 3 337 kr/måned (60 bet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Eff.rente: 5.17%-48,76%.

Søk her Annonsørlenke
Beløp 10000 - 600000 NOK
Eff. rente 6.82 - 49.86%
Aldersgrense 20 år
Nedbetalingstid 12 - 180 mnd

Renter og gebyrer

 • Beløp: 10000 - 600000 NOK
 • Rente: 5.95 - 24.9%
 • Effektiv rente: 6.82 - 49.86%
 • Nedbetalingstid: 12 - 180 mnd
 • Etableringskostnad: 495 NOK
 • Administrasjonsavgift: 0 NOK
 • Rentefritt for nye kunder: Nei

Fordeler

 • Flere lånetilbud på en gang.
 • Profesjonell låneagent.
 • Personlig service.
 • Fornuftig rente.
 • Fleksibel nedbetalingstid.
 • Høy vurdering fra kundene.

Betingelser

 • Aldersgrense: 20 år
 • Inntektskrav: 120000 NOK
 • Godtar betalingsanmerkninger: Nei
 • Krever norsk statsborgerskap: Ja
Søk her Annonsørlenke

Sambla Erfaring: Kort oppsummert

 • Flere lånetilbud på en gang. Med Sambla sendes din lånesøknad til hele 22 ulike banker.
 • Profesjonell låneagent. Sambla har vært aktive på markedet siden 2014, og har behandlet mange lånesøknader fra nordmenn.
 • Personlig service. Etter innsendt søknad får du god oppfølging fra ekspertene hos Sambla.
 • Fornuftig rente. Når din lånesøknad sendes til flere banker vil du kunne få lavere rente på ditt lån.
 • Fleksibel nedbetalingstid. Med mange lånetilbydere på laget er det god fleksibilitet for nedbetalingstiden.
 • Høy vurdering fra kundene. Sambla har mottatt svært gode tilbakemeldinger fra forbrukerne.

Lånekalkulator for Sambla

Lurer du på hva et forbrukslån vil koste deg per måned? Test vår lånekalkulator og få et godt estimat!

Sambla: Lånekalkulator forbrukslån og refinansiering

kr
10000 kr 600000 kr
mnd
12 mnd 180 mnd
%
5.95% 24.9%

Verdiene i kalkulatoren kan avvike fra ditt lånetilbud.

Etableringskostnad
495 kroner
Administrasjonsavgift
0 kroner
Du må betale
Total lånekostnad blir
Gå til søknad Annonsørlenke

Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 12%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 12.68%. Totalkostnad: 200 200 kr eller 3 337 kr/måned (60 bet.). Nedbet.tid 1-15 år, 5 år dersom du ikke skal refinansiere. Eff.rente: 5.17%-48,76%.

Hvem er Sambla?

info

Sambla så dagens lys i 2014 og har siden den gang hjulpet kunder med å finne det beste forbrukslånet eller refinansieringslånet. Du kan søke om lån mellom 10000 og 600000 kroner med en fleksibel nedbetalingstid på mellom 12 og 180 måneder (60 mnd for forbrukslån).

Sambla har sitt kontor i Oslo, samt i Stockholm og Lund i Sverige. Siden oppstarten i 2014 har de hjulpet mer enn 390.000 kunder med å finne et gunstig lån med gode vilkår.

Det er viktig å påpeke at Sambla ikke er en bank, men det vi kaller en låneagent. Enkelt forklart sender du inn én lånesøknad gjennom nettsiden til Sambla, så vil de videresende den til opptil 22 banker og långivere som de samarbeider med. Deretter vil du bli kontaktet direkte av bankene, der de vil komme med sine tilbud til deg.

Fordelene med denne typen sammenligningstjenester, er at du som kunde kun trenger å fylle inn ett søknadsskjema, og ikke ett for hver eneste bank.

Det fine med en sånn tjeneste er at den er helt gratis og uforpliktende for deg som kunde. Det er nemlig bankene som betaler en provisjon til Sambla, og på den måten tjener de sine penger.

Er Sambla svindel?

Det finnes absolutt ingen farer forbundet med å benytte seg av Sambla sine tjenester.

De ivaretar de personlige opplysningene dine i henhold til gjeldende personvernforordning (GDPR) og den nasjonale lovgivningen.

En effektiv og god sammenligningstjeneste

Det kan være svært tidkrevende å søke om forbrukslån eller refinansiering, men det trenger ikke å være det. Du kan faktisk nå opptil 22 lånetilbydere med kun én søknad ved å legge inn søknadsskjema på nettsidene til Sambla.

Når du har lagt inn alt av opplysninger og sendt inn søknaden, vil Sambla videreformidle den til aktuelle banker i sin portefølje. Deretter vil du motta lånetilbud fra de ulike bankene, og du kan enkelt sammenligne og finne ut om du vil gå for et av tilbudene. Som nevnt, er tjenesten helt gratis for deg!

På nettsidene til Sambla kan vi se at de både tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, samt refinansiering av lån både med og uten sikkerhet i bolig. Har du flere smålån, kan du altså samle disse til ett enkelt lån. På den måten kan du både oppnå lavere rente og du vil slippe å betale de ulike gebyrene mer enn én gang.

Kan et forbrukslån gjennom Sambla brukes til oppussing?

Et forbrukslån kommer ikke med krav til hvordan du skal disponere pengene. Du står dermed fritt til å bruke hele eller deler av lånet til oppussing av boligen eller hytta di. Blir det noe til overs, kan du bruke pengene der du ønsker eller kanskje til og med betale tilbake deler av lånet.

Hvorfor velge Sambla?

info

Sambla videreformidler søknaden din til opptil 22 ulike lånetilbydere. Deretter vil du få aktuelle lånetilbud fra disse, som du kan sammenligne og velge om du ønsker å takke ja til ett av dem. Du kan låne alt fra 10000 til 600000 kroner med en fleksibel nedbetalingstid på 12 – 180 måneder (60 mnd for forbrukslån).

Sambla har vokst seg opp til å bli en kjent aktør innen sammenligning av forbrukslån. Mye av grunnen er deres profesjonalitet. De ønsker at kundene skal føle seg trygge og tilbyr personlig oppfølging. Skulle du ha behov for hjelp under søknadsprosessen, kan du ta direkte kontakt med Sambla for videre veiledning.

Er du på jakt etter et lån, til for eksempel oppussing, eller ønsker å refinansiere eksisterende smålån, kan Sambla være et lurt sted å starte.

Brukervennlig og informativ nettside

Noe vi bet oss merke i hos Sambla, er den utrolig brukervennlige og informative nettsiden deres. Det er lett å finne den informasjonen man trenger hos Sambla.

I tillegg har de en egen seksjon der de forklarer ulike økonomiske temaer, være seg renter, lånetyper, lønn og mye mye mer.

Samarbeider med 22 banker

Sambla samarbeider med hele 22 banker. Blant disse finner vi blant annet Bank Norwegian, Nordea, Svea Finans, Ikano Bank og Thorn Privat Finans.

Når du sender inn en søknad via Sambla sine nettsider, vil denne altså gå videre til opptil 22 banker og långivere. Det betyr at du kan få et godt utvalg med lånetilbud som du i ro og fred kan se nøye gjennom, for deretter vurdere om du ønsker å gå for ett av de.

En fordel med denne type sammenligningstjenester, er at bankene er fullstendig klar over at de ikke er den eneste som får en lånesøknad fra deg. De må derfor strekke seg til det ytterste om de skal kunne vinne deg som kunde. På den andre siden er det jo utrolig behagelig å slippe unna med én lånesøknad, i motsetning til å skulle sende én til hver av disse 22 bankene.

Det er likevel viktig å påpeke at du ikke kan forvente 22 svar. De sender nemlig kun søknaden til de av bankene som tilbyr det lånet du søker om.

Tilbyr refinansiering

Hvis du sitter med flere dyre smålån og kredittkortgjeld, kan det være svært lurt å refinansiere disse. Refinansiering betyr rett og slett at du samler flere lån inn i ett enkelt lån. Smålån og kredittkortgjeld har ofte skyhøy rente, i tillegg til at du månedlig betaler ulike gebyrer, alt etter hvilken bank det dreier seg om.

Gjennom Sambla kan du søke om å refinansiere lånene dine. Når du gjør dette vil du med all sannsynlighet oppnå en langt bedre rente, og du kommer unna med å betale gebyrer for kun det ene lånet. Det er mulig å spare flere tusen kroner på denne løsningen, og er noe vi absolutt anbefaler å sjekke ut.

Fleksibelt lån til det du trenger

Hos Sambla kan du låne alt fra 10000 til 600000 kroner, så det er fullt mulig å låne et beløp som er tilpasset din økonomiske situasjon. De stiller ingen krav til hva du skal bruke pengene til, så om det er oppussing som står på plakaten, kan du gjerne bruke pengene på det. Eller om det er drømmeferien som har kommet på tilbud, og du ennå venter på feriepengene.

Sambla fremstår som en ansvarlig aktør. De ønsker ikke å sette noen i en økonomisk krise, og er derfor restriktive med videreformidling av din søknad. Du vil få personlig oppfølging og de dedikerte medarbeiderne vil veilede deg om det er noe du lurer på.

Får du avslag på lånet, er det ikke fordi bankene ønsker å være vanskelig. De gjør det kun for din egen sikkerhet, da de ikke ønsker at du skal komme i en økonomisk krise grunnet altfor høye gjeldsutgifter.

For å oppnå enda bedre vilkår og større sannsynlighet for å få innvilget lånet, kan det være lurt med en medlåntaker. En ektefelle eller samboer kan for eksempel stå som medlåntaker, og er noe flere banker faktisk anbefaler.

Fornuftig rentesats

Et usikret forbrukslån kommer ofte med en skyhøy rente, sammenlignet med et sikret lån, som for eksempel et boliglån. Derfor er det jo spesielt lurt å benytte seg av en låneagent som videreformidler søknaden. Via Sambla kan du få en effektiv rente på mellom 6.82% og 49.86%, noe som er langt fra verstingene på markedet.

Hva gjelder nedbetalingstid, er denne også relativt fleksibel. Du kan velge mellom 12 og 180 måneder til å betale ned lånet / refinansieringen (60 mnd for forbrukslån). Husk bare at jo lenger nedbetalingstid, jo høyere vil renten gjerne bli.

Det er også viktig å huske at de ulike bankene kan ha et etableringsgebyr av ulik størrelse, og det kan være store variasjoner fra bank til bank. Banken vil oppgi hvilket etableringsgebyr de har i lånetilbudet sitt.

Hvilke banker samarbeider Sambla med?

Per dags dato (mars 2023) samarbeider Sambla med følgende lånetilbydere:

 • TFBank.
 • Komplett Bank.
 • Nordax Bank.
 • Nordea.
 • Bank Norwegian.
 • Nystartslånet.
 • Lea Bank.
 • Avida.
 • Collector Bank.
 • Ferratum Money.
 • Easybank.
 • Ikano Bank.
 • Kraft Bank.
 • Remember.
 • Instabank.
 • yA Resurs.
 • Thorn PrivatFinans.
 • Mybank.
 • Resurs.
 • Svea.
 • Aprila.
 • Bluestep.

Hva er ulempene med Sambla?

info

Når du søker om et lån gjennom Sambla, vil søknaden din nå ut til mange lånetilbydere. Likevel er det også flere lånetilbydere som ikke mottar søknaden din.

Vi må være ærlige og si at det ikke er mye negativt vi har å si om Sambla. I bunn og grunn er de en solid låneagent som gjør jobben sin.

Likevel blir det noen begrensninger for deg som søker, siden søknaden din kun går ut til et begrenset utvalg av landets mange lånetilbydere. Skal du være sikret det aller beste tilbudet, vil derfor ikke jobben din være over etter at du har sendt inn en søknad via Sambla.

Vi anbefaler at du ikke stopper der, men også sender søknader direkte til bankene som ikke står på listen til Sambla.

Skulle du likevel gå for et lån gjennom Sambla, kan du være trygg på at de følger deg opp hele veien, så du finner det lånet som passer deg. Vurderer du et forbrukslån til oppussing, er det derfor ingenting som taler i mot å bruke Sambla som din låneagent.

Erfaringer med Sambla: Hva sier kundene?

info

Nærmere 6.000 kunder har lagt igjen en tilbakemelding om Sambla på Trustpilot. I gjennomsnitt har disse gitt 4,9 av 5 stjerner, så her er dommen klar!

Som du har sett, sitter vi igjen med et svært godt inntrykk av Sambla. Det er vel så viktig å se hva kundene sier om denne låneagenten!

Kundenes erfaringer

Vi tok en nærmere titt på ulike nettsider for kundeanmeldelser, og det er liten tvil om at kundene er av samme oppfatning som oss.

Trustpilot er en svært god nettside å gå til når man vil finne kundeanmeldelser på nett. Her har nærmere 6.000 kunder vært inne og gitt en gjennomsnittlig vurdering av Sambla på 4,9 av 5 stjerner. Nærmere perfekt kommer man jo nesten ikke!

Her er noen av tilbakemeldingene vi fant:

Bjørn Harald: 

«Rask tilbakemelding, fantastisk hyggelig og profesjonell. Ordnet alt på under en halv time. Anbefales på det sterkeste.»

Kolbjørn: 

«Det de annonserte, var det de kunne utføre! Jeg fikk den beste løsningen jeg kunne tenke meg. De fulgte også opp med tilbakemeldinger og spørsmål slik at alt ble greit.»

Åse: 

«Fantastisk service, god anbefaling på hvilke tilbud som var det mest lønnsomme å takke ja til. Kan anbefales til alle som ønsker å søke lån eller refinansiere»

Inger Lise

«Jeg hadde en fin opplevelse hyggelig kundeveileder som heter Erik. og han ga god service.jeg sparte en del på og refinansiere hos dere.»

Hos Nettavisen var det kun 41 anmeldelser av Sambla, med et gjennomsnitt på 4,6 av 5 stjerner.

Vi sjekket også Bytt.no, men der var det kun lagt inn én kundeanmeldelse, og det er derfor ikke nok til å gi et relevant resultat.

Hvordan søker man om lån?

Søknad om forbrukslån fylles ut og sendes inn via nettsiden til Sambla.

Du starter med å legge inn persondataene dine. Deretter skal du fylle inn all nødvendig informasjon, blant annet inntekt og eksisterende lån og gjeld. Dette vil også gjelde for en eventuell medlåntaker.

Når du er klar, sender du inn søknaden til Sambla. Etter at de har mottatt den, vil de videreformidle den til de av bankene som kan tilby det lånet du søker om. Du vil ikke få lånetilbudene tilsendt fra Sambla, men direkte fra de ulike bankene. Når du har mottatt alle, kan du gå over de ulike tilbudene og sammenligne renter og vilkår, før du eventuelt bestemmer deg for å gå for ett av lånetilbudene.

Hvis du aksepterer et av tilbudene, vil pengene bli utbetalt til kontonummeret du oppga. Hvor lang tid alt tar, avhenger av flere ting. Banken ønsker å gi deg et lån som passer til deg og den økonomiske situasjonen din, og vil også kunne ta kontakt med deg for ytterligere opplysninger.

Hvilke krav stilles hos Sambla?

For at din søknaden skal bli behandlet må du som et minimum ha fylt 20 år, og du må ha en årlig inntekt på 120000 kroner.

Du kan heller ikke ha betalingsanmerkninger, og du må være registrert som norsk statsborger.

Sambla Erfaringer: Ofte stilte spørsmål

Hva er Sambla?

Sambla er en sammenligningstjeneste for forbrukslån. De samarbeider med ulike lånetilbydere. Du kan dermed sende inn en lånesøknad på nettsiden til Sambla, så vil de videreformidle den til sine samarbeidende lånetilbydere.

Koster det noe å bruke Sambla?

Det er helt gratis og uforpliktende for deg å sende inn en lånesøknad via Sambla, da de får provisjon av bankene de samarbeider med.

Hvilke krav stilles det for å søke lån gjennom Sambla?

For å søke lån gjennom Sambla må du ha fylt 20 år og være norsk statsborger. I tillegg må du ha en årsinntekt på minimum 120000 kroner, og ikke ha betalingsanmerkninger.

Hvor mye kan jeg låne gjennom Sambla?

Gjennom Sambla kan du søke om lån på mellom 10000 og 600000 kroner.

Kontaktinformasjon til Sambla

Juridisk navnSambla AS
Org. nummer917454000
BesøksadresseArbins gate 2, 0252 Oslo
PostadresseArbins gate 2, 0253 Oslo
Telefon33 22 29 70
E-postkundeservice@sambla.no

Kilder