Nettmat Test

Matkasse Test

Matkasser som leveres hjem på døren har den siste tiden blitt mer og mer populært, og det kommer stadig nye leverandører på markedet.

For mange er det en enkel og praktisk løsning – du unngår å bruke unødig tid for å finne ut hva du skal ha til middag, og det vil for mange oppleves som mye enklere å unngå usunn ferdigmat.

De aller fleste matkassene er også spesialtilpasset, slik at du kun mottar den mengden mat du faktisk trenger – som igjen vil bidra til at du kaster mindre mat.

I vår gjennomgang av Nettmat har vi gått grundig til verks, og gitt en total vurdering basert på blant annet kvalitet på råvarer, menyutvalg, leveringstidspunkter og kundetilfredshet.

Test av Nettmat

Nettmat

4.8
Nettmat test

Beskrivelse: Nettmat er en forholdsvis ny bedrift som holder til på Forus i Stavanger-området.
De har et tydelig fokus på å levere kortreiste og sesongbetonte råvarer, og fra matfylket Rogaland kan man være sikker på at kvaliteten er god.
Teamet som lager oppskriftene består av 3 matglade kokker som ønsker å gi deg et sunt og næringsrikt måltid.
Nettmat tilbyr stor variasjon i menyene sine, og uansett hvilken kasse du velger så har du selv mulighet til å velge hvilke måltider du får levert.
Dette er et stort pluss!

Pris: 1599

Se tilbud

Fordeler

  • Man kan tilpasse egen meny uansett hvilken kasse man har
  • Høyt fokus på lokale råvarer og produsenter
  • Du avgjør selv totalsummen på matkassen din
  • Egen vegansk meny

Ulemper

  • Har ikke matkasser som er tilpasset allergier
  • Leverer kun til Oslo, Rogaland og Bergen.

Detaljert

Det erfarne kokketeamet bak oppskriftene har mange års erfaring, og dette kommer godt frem i rettene de tilbyr i sine matkasser.
De har også sin egen veganske kokk, som bidrar med mange veganske og smakfulle retter som alle kan like.

Nettmat er en relativt nyoppstartet bedrift, men vi synes at de har gjort en god jobb med å skille seg ut fra konkurrentene.

Det som gjør at Nettmat skiller seg ut er fleksibiliten du har som kunde. Uansett hvilken kasse du velger så står du fritt til å velge hvilke middagsretter du vil ha i din kasse.
Hver rett har også sin egen pris, sånn at du kan avgjøre hvor mye kassen din kommer til å koste.

Samtidig har man mulighet til å legge til en hel del ekstra produkter i kassen sin, det kan være alt fra frokostprodukter, olivenolje, kaffe, kjøkkenredskaper m.m.

Dette liker vi!

Levering

I motsetning til de større tilbyderne så leverer Nettmat kun til Oslo, Rogaland og Bergen. Alternativt kan man velge å hente kassen sin hos Nettmat på Forus.

Som standard leverer de matkasser mandag mellom 16:00 og 21:00, men i utvalgte områder (Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg) tilbyr de også levering på fredag mellom 16:00 og 21:00.

Hvis du velger å hente kassen selv kan dette gjøres hver fredag mellom 13:00 og 16:00 og mandag mellom 14:00 og 19:00.

Det er et fint alternativ å kunne hente kassen selv, da mandag og fredag ettermiddag kan være hektiske for mange.

Om du ikke er hjemme ved levering vil sjåføren sette matkassen utenfor døren din, eller på en egnet plass. Sjåføren vil også ringe eller sende deg en SMS når dette er gjort.
Sjåføren tar også med seg den forrige matkassen i retur, så slipper du opphopning av papp hjemme!

Menyen

Nettmat har totalt 5 ulike matkasser å velge mellom.
Uansett hvilken kasse du velger står du fritt til å velge mellom over 30 forskjellige middagsretter, og du kan selv velge størrelsen på hver enkelt middag. Om du ikke gjør noen endringer selv vil du få levert et ferdig menyforslag.

I tillegg kan du legge til en egen fruktkasse, eller du kan legge til diverse frokostprodukter, olivenoljer, krydder m.m.

1) FamilieMix

Dette er kassen for familien som ønsker raske og enkle oppskrifter som passer for både store og små. Rettene er allikevel ikke kjedelige, og er sammensatt for å sikre et sunt og variert kosthold.

De fleste måltidene tar ikke lenger enn 30 å tilberede, så dette er et ypperlig valg for de som ofte har en hektisk hverdag men som fortsatt ønsker å spise god og sunn mat.

Med denne menyen kan du velge inntil 5 måltider for inntil 6 personer.

2) SuperMix

SuperMix er for deg som ønsker et skikkelig sunt måltid. Her er middagene sammensatt for at du skal få overskudd og energi, og består derfor av grove fullkornsprodukter og masse frukt og grønnsaker.

Her kan oppskriftene være litt mer tidkrevende og avanserte, men til gjengjeld får du en smaksopplevelse som både inspirerer og metter. Oppskriften er allikevel veldig detaljert, så det er ingen uoverkommelig oppgave å diske frem de deiligste rettene.

Med denne menyen kan du velge inntil 5 måltider for inntil 6 personer.

3) SoloMix

Denne matkassen passer perfekt til deg som bor alene, da matkassen er tilpasset til èn person. Når man bor alene kan det være vanskelig å finne motivasjonen til å lage seg ordentlig middag, men Nettmat gjør dette veldig enkelt for deg.

Her får du spennende, varierende og smakfulle retter som ikke tar lenger enn 30 minutter å lage.

Forventer du middagsbesøk? Da kan du enkelt endre middagsrett og størrelse, sånn at du har mulighet til å servere gjestene dine også!

Med denne menyen kan du velge inntil 5 måltider for 1 person.

4) VeganMix

Om du er veganer, vegetarianer eller bare ønsker å spise mer grønt så er dette kassen for deg. VeganMix inneholder ingen animalske produkter, og middagsrettene er inspirert fra hele verden.

Her får du eksotiske smaker som er full av næring og inspirasjon.

Med denne menyen kan du velge inntil 5 måltider for inntil 4 personer.

6) MixBox

MixBox er et nytt og eget konsept der man ikke velger en spesifikk matkasse, men man velger istedet de middagsrettene man vil ha.

Her kan du velge på kryss og tvers mellom 30 nye retter hver uke, og du kan sette sammen en meny for inntil 3 uker frem i tid.

Om du ikke gjør noen endringer vil du motta ukens meny fra FamilieMix.

Her kan du velge inntil 7 måltider per uke.

Råvarer

Nettmat har et høyt fokus på å levere lokale råvarer og produkter, og kvaliteten her er svært god.

De må naturligvis også benytte seg av importvarer, da ikke alt kan dyrkes lokalt og ettersom den norske sesongen er for kort. Allikevel strekker de seg langt for å kun benytte lokalmat.

De har også en oversikt over de lokale leverandørene de bruker, noe vi finner svært positivt.

Pris

Prisnivået hos Nettmat er etter vår mening fornuftig, spesielt siden du selv kan velge totalprisen da alle retter har hver sin pris.

Vi liker også hvordan Nettmat svært ofte har rabatter på ulike måltider, slik at du kan velge de prisgunstige alternativene.

Matkassen BilligMix ble forøvrig også kåret til Norges billigste matkasse i 2020!

Oppsummert

Alt i alt er Nettmat en svært god leverandør av matkasser.

Det vi liker spesielt godt med Nettmat er fleksibiliteten – du bestemmer selv hvilke retter du vil ha og hva det skal koste, uavhengig av hvilken kasse du velger.

Nettmat har også en helt egen matkasse tilpasset for veganere, som er spesieltilpasset av Nettmats egne vegankokk!

Det som trekker ned Nettmat, er de begrensede leveringsmulighetene. Per idag leverer de kun til Oslo, Rogaland og Bergen, men dette kan selvfølgelig endre seg.

Vi savner også menyer som er tilpasset de som er cøliaki og/eller laktoseintolerante.

Vi anbefaler at du sjekker ut vår test av matkasser for å få en full oversikt over de beste matkassene på markedet!