Miele Complete C3 Ecoline Test

Best i test støvsuger

Inneholder annonsørlenker

Med et hav av ulike støvsugere på markedet, er det ikke alltid like greit å bestemme seg for hvilket produkt man bør velge.

Prisene er svært variable, og spesifikasjonene er ikke alltid greie å forstå seg på.

Èn ting har forøvrig alle støvsugere til felles – de skal gjøre huset ditt rent, og det skal helst skje på en så behagelig og rask måte som mulig.

I vår test av Miele Complete C3 Ecoline har vi gått grundig til verks ved å sammenfatte en lang rekke tester og forbrukeromtaler, og gitt en total vurdering basert på hvor mye valuta du får for pengene.

Er Miele Complete C3 Ecoline så god som det danske forbrukerrådet skal ha det til?

Test av Miele Complete C3 Ecoline

Slik vurderer vi produktene

Når vi vurderer produkter etterstreber vi å teste dem i virkeligheten. I tilfeller hvor det ikke er praktisk eller økonomisk mulig for oss å teste produktene i virkeligheten, vil vi sette en vurdering basert på flere ulike kriterier.

Eksempler på slike kriterier er pris, spesifikasjoner, kundeanmeldelser, omtaler av nettbutikken, garantitid på produktet, generell kvalitet og eksterne tester. Vi presiserer at flere av produktene i våre omtaler ikke er testet av oss i virkeligheten.

Rangeringen i våre tester gir uttrykk for redaksjonens og skribentens personlige oppfatning av de ulike produktene.

Miele Complete C3 Ecoline

4.7
Miele Complete C3 Ecoline Test

Produktnavn: Complete C3 Ecoline
Beskrivelse: Denne populære støvsugeren fra Miele er å finne i mange norske hjem, og kan blant annet reklamere med å ha blitt kåret til best i test av det danske forbrukerrådet.
Den innebygde motoren har en effekt på kun 550W, og C3 Ecoline plasseres dermed i energiklassen A+.
Støvsugeren får skryt for å være svært letthåndterlig, og beskrives som både enkel og behagelig i bruk.
Fornuftig priset!

Fordeler

 • Meget fornuftig pris.
 • Lavt energiforbruk.
 • Letthåndterlig.
 • Rekkevidde på 12 meter.

Ulemper

 • Ikke optimal på mykt underlag.

Detaljert

Miele har lenge sverget til sitt tradisjonelle design på støvsugere, og det virker ikke som om de har tenkt til å stoppe med dette med det første.

Complete C3 Ecoline er intet unntak, og også denne modellen innehar et tradisjonelt teleskoprør – slik som de aller fleste andre Miele-støvsugerne på markedet.

Enkelte forventet muligens at støvsugere med pose skulle ha forsvunnet fra markedet innen 2020, men Miele har allikevel vært tro til konseptet, og C3 Ecoline leveres derfor også med pose.

Støvsugerposen har en størrelse på 4.5 liter, noe som matcher de andre utgavene av Miele’s Complete C3 serie.

Energiforbruk

C3 Ecoline leveres med en motor som har en total effekt på 550W, og støvsugeren plasseres derfor i energiklassen A+.

Rent økonomisk er dette absolutt et pluss, da det gjennomsnittlige årsforbruket med denne støvsugeren vil være en hel del lavere enn for mange andre støvsugere.

Ytelse

Til tross for det energieffektive strømforbruket får C3 Ecoline allikevel skryt for å ha en solid sugeevne, og støvsugeren har blant annet blitt kåret til best i test av det danske forbrukerrådet.

Det er forøvrig på hardt underlag at C3 Ecoline virkelig gjør jobben, mens enkelte har rapportert om at rengjøringsevnen på myke underlag, slik som gulvtepper, kunne vært bedre.

Selve rekkevidden for denne støvsugeren er 12 meter, og den har derfor fått mye skryt av fornøyde forbrukere som ikke konstant må finne en ny stikkontakt i løpet av rengjøringen.

Svært mange brukere har også rapportert om at C3 Ecoline er både letthåndterlig og enkel å manøvrere.

Lydnivået er forøvrig estimert til å være 76 dB, og vi i redaksjonen mener at dette med fordel kunne vært lavere.

Konklusjon

Miele Complete C3 Ecoline er kort og godt en kostnadseffektiv og brukervennlig støvsuger, som er tilgjengelig til en fornuftig pris.

Dersom du primært støvsuger på hardt underlag er dette et perfekt valg, mens ytelsen på mykere underlag altså kunne vært bedre.

Støvsugeren er letthåndterlig, men den er naturligvis ikke like enkel å manøvrere som de mer kostbare, trådløse støvsugerne.

Spesifikasjoner

 • Type: Standard støvsuger.
 • Energiklasse: A+.
 • Ytelse hardt underlag: Klasse A.
 • Ytelse mykt underlag: Klasse D.
 • Effekt: 550 W.
 • Trådløs: Nei.
 • Styrkeregulering: Ja.
 • Støvkapasitet: 4.5 liter.
 • Arbeidsradius: 12 meter.
 • Støvoppsamling: Pose.
 • Støynivå: 76 dB.
 • Vekt: 7.26 kg.

For å få en full oversikt over de beste produktene på markedet, anbefaler vi at du tar en titt på vår test av støvsugere!