Lendo logo
Gå til søknad Annonsørlenke

Lendo Forbrukslån: Erfaringer & kalkulator

Lendo erfaring

Inneholder annonsørlenker

Lendo er en låneagent som hjelper deg å finne det beste tilbudet på forbrukslån og refinansieringslån. Ved å kun sende inn én søknad, vil du få svar fra opptil 24 ulike banker og långivere, uten at det koster deg noe.

Lendo er godt etablert på det norske markedet og er kjent for å være en ansvarlig aktør som vil det beste for kunden. Les videre for å se våre erfaringer med Lendo!

info

Denne artikkelen inngår i vår serie om beste forbrukslån til oppussing. Det stilles for øvrig ingen krav til hva lånet skal brukes til hos Lendo. Du står derfor fritt til å bruke midlene på andre prosjekter!

Låneagent

Lendo Erfaringer: Nøkkelinformasjon

Lendo logo

Nøkkelinformasjon om Lendo

Eksempelrente: Eff. rente 10,64%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 33.290, totalt kr 153.290

Søk her Annonsørlenke
Beløp 10000 - 500000 NOK
Eff. rente 5.33 - 49.92%
Aldersgrense 20 år
Nedbetalingstid 12 - 180 mnd

Renter og gebyrer

 • Beløp: 10000 - 500000 NOK
 • Rente: 4.9 - 23.44%
 • Effektiv rente: 5.33 - 49.92%
 • Nedbetalingstid: 12 - 180 mnd
 • Etableringskostnad: 900 NOK
 • Administrasjonsavgift: 45 NOK
 • Rentefritt for nye kunder: Nei

Fordeler

 • Svært fornøyde kunder.
 • Videreformidler søknaden til 24 banker.
 • Gode muligheter for å finne den beste renten.
 • Gratis og uforpliktende søknad.
 • Lang erfaring på det norske markedet.
 • Potensielt lav rente.

Betingelser

 • Aldersgrense: 20 år
 • Inntektskrav: 120000 NOK
 • Godtar betalingsanmerkninger: Nei
 • Krever norsk statsborgerskap: Ja
Søk her Annonsørlenke

Lendo Erfaringer: En kort oppsummering av fordelene

 • Svært fornøyde kunder. Lendo har mottatt svært gode tilbakemeldinger via både Trustpilot, Nettavisen og Bytt.no.
 • Videreformidler søknaden til 24 banker. Lendo vil videreformidle din søknad til 24 ulike banker. På denne måten kan du sammenligne tilbud fra flere banker, og velge det lånet som passer deg best.
 • Gode muligheter for å finne den beste renten. Bankene vil måtte gi deg så god rente som overhodet mulig for å konkurrere med de andre bankene som har mottatt din søknad.
 • Gratis og uforpliktende søknad. Det koster ingenting å sende inn en søknad via Lendo, og søknaden er helt uforpliktende.
 • Lang erfaring på det norske markedet. Lendo er eid av Schibsted AS, og har vært på markedet helt siden 2007.
 • Potensielt lav rente. Med tilbud fra mange lånetilbydere kan du få en lavere rente på ditt lån.

Lendo: Forbrukslån Kalkulator

Lurer du på hva et forbrukslån via Lendo vil koste deg per måned? Med vår lånekalkulator får du et godt estimat!

Lendo: Lånekalkulator forbrukslån

kr
10000 kr 500000 kr
mnd
12 mnd 180 mnd
%
4.9% 23.44%

Verdiene i kalkulatoren kan avvike fra ditt lånetilbud.

Etableringskostnad
900 kroner
Administrasjonsavgift
45 kroner
Du må betale
Total lånekostnad blir
Gå til søknad Annonsørlenke

Eksempelrente: Eff. rente 10,64%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 33.290, totalt kr 153.290

Hva er Lendo?

info

Lendo er en sammenligningstjeneste for forbrukslån og refinansiering, som har vært på markedet siden 2007. Når du sender inn en søknad, vil den bli sendt til opptil 24 banker. På den måten kan du få det lånet som har best vilkår. Søknadsprosessen er gratis og helt uforpliktende!

Lendo ble grunnlagt tilbake i 2007 og eies i dag av Schibsted, som er et av Nordens største mediekonsern. Schibsted eier blant annet Aftenposten, Finn.no, VG, Dine Penger, Prisjakt og Mitt Anbud. I tillegg til det norske markedet, er Lendo også etablert i Sverige og Danmark.

Lendo har blitt en av de ledende finansagentene for banker i Norge, og samarbeider i dag med 24 ulike banker og långivere. Med så mange konkurrerende aktører i porteføljen, vil bankene gjøre sitt aller ytterste for å gi deg de beste vilkårene.

Er Lendo trygt?

Det er ingen fare forbundet med å benytte tjenestene til Lendo, da de er regulert i henhold til Finanstilsynets retningslinjer.

All data sendes kryptert (https) for å sikre at informasjonen ikke kommer på avveie og forblir konfidensiell. Informasjonen du har oppgitt i din søknad vil kun bli delt med bankene Lendo samarbeider med.

En gratis og god sammenligningstjeneste

Når du skal søke om forbrukslån eller refinansieringslån, er det lurt at du ikke bare går for det første og beste du finner. Samtidig er det svært tidkrevende å skulle sende inn mange forskjellige søknader til ulike banker. Derfor er det fint å vite at det finnes sammenligningstjenester for forbrukslån, slik som Lendo.

Når du legger inn en søknad hos Lendo, vil den ene søknaden gå videre til flere av de 24 bankene og långiverne som de samarbeider med. Etter en stund vil du få tilbud fra de bankene som kan tilby deg lån. På den måten kan du sette deg ned og sammenligne de ulike tilbudene, og dermed velge det tilbudet som passer deg best og har de beste vilkårene.

Det koster ingenting å bruke sammenligningstjenesten til Lendo. Det er nemlig bankene som betaler provisjon til Lendo, og derfor kan de gjøre denne tjenesten gratis for sine kunder. Dette liker vi!

Kan forbrukslån via Lendo brukes til oppussing?

Når du tar opp et forbrukslån via Lendo, er det valgfritt hvordan du bruker pengene. Det er derfor ingenting i veien for å benytte dem til oppussing av boligen din.

Kanskje det endelig er på tide å gjøre noe med det nedslitte badet? Eller kanskje kjøkkenet trenger en overhaling?

Hvorfor velge Lendo?

info

Hos Lendo kan du enkelt sammenligne lånetilbud fra opptil 24 banker og långivere, kun ved hjelp av én søknad. Det er mulig å låne alt fra 10000 til 500000 kroner. Den laveste effektive renten er på 5.33%, og er blant de laveste på markedet.

Uansett om du trenger et lån til oppussing, ferie eller noe helt annet, kan det være lurt å sjekke ut sammenligningstjenesten for forbrukslån hos Lendo.

God laveste rente og fleksibel nedbetaling

Et forbrukslån har ofte en høy rente, men det er likevel store forskjeller hos de ulike aktørene. Med et lån via Lendo ligger den laveste effektive renten på 5.33%, som jo er et fornuftig nivå.

Derimot er den høyeste effektive renten på 49.92%. Vi vet ikke om det er én eller flere av bankene som har satt en så høy rente, men her ser du viktigheten av å sjekke de ulike tilbudene nøye.

Det er også gledelig å se at de tilbyr en relativt god fleksibilitet når det kommer til nedbetalingstid, der du kan velge mellom 12 og 60 måneder. Ved refinansiering kan du få opptil 180 måneders nedbetalingstid.

Én søknad – mange lånetilbud

Det vi liker spesielt godt med sammenligningstjenester som Lendo, er at det gjør det svært enkelt for oss forbrukere å finne det aller beste tilbudet på forbrukslån og refinansiering. Det kan være tidkrevende å skulle legge inn én søknad per bank, og det er fort gjort at man går for det første og beste tilbudet.

Søker du via Lendo, trenger du kun å fylle ut én eneste søknad. Deretter vil de formidle denne videre til bankene de samarbeider med, som per i dag er 24 stykker. Dette er altså et godt utvalg banker, så sjansen er stor for at du vil få et godt tilbud!

La bankene konkurrere om deg

En annen fordel med å benytte Lendo, er at bankene vil knive om deg. De vet at den som gir det beste tilbudet, med god rente og gode vilkår, også er den banken du med all sannsynlighet vil velge.

Det kan derfor hende du vil kunne oppnå bedre vilkår ved å søke gjennom Lendo, enn du ville gjort om du gikk direkte til banken. Og du vil jo ikke betale mer for lånet enn høyst nødvendig!

Et lån med fleksibilitet

Når du tar opp et forbrukslån via Lendo, vil det ikke være et bestemt formål lånebeløpet låses til. Du kan altså bruke det til hva du ønsker, slik som eksempelvis oppussing. Skulle det bli penger til overs, kan du bruke det resterende beløpet slik du ønsker. Eller du kan velge å betale ned på lånet.

Lendo lar deg låne alt fra 10000 til 500000 kroner, og den brede lånerammen ser vi på som en stor fordel. Det er altså gode muligheter til å låne det du trenger, eller det den økonomiske situasjonen din kan klare å håndtere.

Samarbeider med 24 tilbydere

Når du søker om lån via Lendo, er det altså ikke Lendo som låner deg pengene. De videreformidler søknaden din til sine samarbeidspartnere, som per i dag består av hele 24 banker. Blant disse finner du kjente navn som DNB Bank, Komplett Bank, Eika Kredittbank og Nordea Direct Bank.

Av ulike tilbydere av sammenligningstjenester, er Lendo blant de med flest samarbeidende banker. Det betyr at du kan få mange lånetilbud, og at disse må strekke seg enda lenger for å vinne deg som kunde, foran de 23 andre bankene.

Via Lendo kan du ta opp lån både med og uten sikkerhet i boligen din. Et sikret lån gir gjerne bedre betingelser for deg, og kan i den andre enden gjøre lånet langt billigere.

Skal du kjøpe bil, kan du søke om billån via Lendo, både med og uten sikkerhet i bilen du kjøper. Også her vil det være bedre betingelser om du lar banken ta sikkerhet i bilen din.

Refinansiering via Lendo

Hvis du har flere dyre forbrukslån og kredittkort, kan det lønne seg å refinansiere disse. Det vil si at du samler alle smålånene inn i ett enkelt lån. Ikke bare kan du få lavere rente, men du slipper i tillegg å betale de andre gebyrene mer enn én gang per termin. Sitter du med mange smålån, kan du faktisk spare tusenlapper på å refinansiere.

Hvis du har boligglån, kan det lønne seg å sjekke om du også bør refinansiere dette. Ofte sitter vi bare og betaler og tenker ikke noe videre over det. Det kan likevel være lurt å fra tid til annen sjekke om du kan få bedre renter og vilkår, for her kan det virkelig være penger å spare.

Også her kan Lendo være behjelpelige, ved at du kan sammenligne tilbud på refinansiering fra flere banker. Her vil du også kun trenge å fylle ut ett eneste søknadsskjema!

Hvilke banker samarbeider Lendo med?

info

Lendo samarbeider med mange ulike banker for å sikre at du får et godt lånetilbud. Per dags dato har de et samarbeid med 24 banker.

Per dags dato (mars 2023) samarbeider Lendo med følgende lånetilbydere.

 • Sparebank1 Finans Midt-Norge.
 • Nordea.
 • Bank Norwegian.
 • Santander Consumer Bank.
 • Eika.
 • Sbanken.
 • Komplett Bank.
 • Resurs Bank.
 • Danske Bank.
 • Avida.
 • TFBank.
 • Express Bank.
 • Lea Bank.
 • Ikano Bank.
 • Instabank.
 • Nordax Bank.
 • Re:member.
 • Svea.
 • yA Bank.
 • Thorn Privat Finans.
 • BN Bank.
 • Northmill Bank.
 • SpareBank1 SMN.
 • AS Financiering.

Hva er ulempene med Lendo?

info

Selv om Lendo er en av sammenligningstjenestene som har flest samarbeidspartnere, vil det likevel være enkelte banker som ikke mottar søknaden din.

Man kan fort tenke at Lendo, med sine 24 samarbeidende banker, dekker hele det norske markedet for forbrukslån. Dessverre er det ikke slik.

Når søknaden er sendt inn, er det kun et utvalg av bankene i Norge som mottar søknaden din. Hvis du skal være sikret det beste tilbudet, kan det derfor være lurt å sende søknader til banker som ikke står på listen til Lendo.

Til tross for denne ene ulempen, er det viktig for oss å påpeke at Lendo i det fulle og hele er en god sammenligningstjeneste for lån og refinansiering. Sammenlignet med flere andre låneformidlere har de svært mange samarbeidspartnere, og du kan potensielt motta mange gode lånetilbud.

Mange kunder har funnet god hjelp i tjenesten deres og vi er sikre på at de kommer til å hjelpe mange også i fremtiden!

Erfaringer med Lendo: Dette mener kundene

info

Mer enn 3.000 kunder har lagt igjen en anmeldelse av Lendo på TrustPilot. I gjennomsnitt har de gitt Lendo 4,8 av 5 stjerner. Dette gir Lendo en enestående vurdering hos Trustpilot. Vi kan nesten ikke forvente mye bedre enn det!

I det fulle og hele fremstår Lendo som en solid låneagent, som viser profesjonalitet hele veien. Vi har tatt en grundigere sjekk på kundenes erfaringer med Lendo.

Kundenes erfaringer

Man kan ikke skrive en omtale av Lendo uten å se hvilke tilbakemeldinger de har fått fra kundene sine. Anmeldelsene er nesten utelukkende positive.

TrustPilot er en svært god side å bruke når man skal sjekke kundeanmeldelser. Av de over 3.000 kundeanmeldelsene ligger Lendo med et gjennomsnitt på hele 4,8 av 5 stjerner (2023). Her er noen av tilbakemeldingene:

Monica:

«Det var enkelt, og spesielt deilig var det at man slapp og skrive inn så mye av økonomien for dere hentet inn det meste. Og veldig raskt svar med flere tilbud. Kan anbefales!»

Renate: 

«Var enkel søknad, fikk fort svar. Alt var ryddig, full oversikt og kunne følge med på søknadsbehandlingen. Veldig bra.»

Henning: 

«Det er første gang jeg prøver dette og jeg sitter igjen med en grei følelse. Ting skjedde veldig fort. Jeg fikk 5 tilbud og det beste var bedre enn det min hovedbank kunne tilby. Anbefaler å prøve dette, men regn med en drøss av kredittvurderinger, også fra de som ikke gir tilbud.»

Emil: 

«Hjalp meg med å refinansiere gjeld til en gjennomsnittsrente som er mye bedre enn det jeg har hatt tidligere. Meget fornøyd.»

Vi sjekket også anmeldelsene gitt via Nettavisen. Her var det registrert 122 anmeldelser, med et gjennomsnitt på 4,9 av 5 stjerner. Dette gjenspeiler vurderinger hos TrustPilot, og gjør Lendo til en av de aller beste låneformidlerne på markedet.

Via forbrukerportalen Bytt.no er snittet på 4 av 5 stjerner, men her lå det til gjengjeld kun 30 anmeldelser- men resultatet er jo likevel bra!

Søknad om lån via Lendo: Slik går du frem

info

For å søke om lån via Lendo må du ha fylt 20 år og ha en inntekt på minimum 120000 kroner. Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker.

Når du skal søke om lån via Lendo, må du fylle ut søknadsskjema på nettsiden til Lendo. Som med alle lån stilles det visse krav til deg som søker.

Du må oppfylle disse kravene

For å få godkjent en søknad via Lendo, må du ha fylt 20 år og være norsk statsborger. Årsinntekten din på være på minimum 120000 kroner. Søknaden din vil ikke godkjennes om du har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker mot deg.

Det er viktig å merke seg at de ulike samarbeidspartnerne til Lendo kan ha egne krav til den som søker. Disse kravene har Lendo kontroll på, så de vil kun sende søknaden til lånetilbydere som godtar situasjonen din.

Hvordan søker man om lån?

Du fyller ut og sender inn søknaden om forbrukslån eller refinansieringslån via nettsiden til Lendo.

Når du fyller ut søknaden er det viktig å få med all relevant informasjon. Dette inkluderer blant annet persondata, inntekt og informasjon om nåværende gjeld. Prøv å få med så mange detaljer som mulig, for å få en raskest mulig prosess.

Når søknaden er sendt inn vil Lendo videresende den til de ulike lånetilbyderne som passer din søknad og situasjon. Deretter vil disse kontakte deg med et eventuelt tilbud eller for å få ytterligere informasjon.

Så snart du har mottatt tilbudene kan du sette deg ned og sammenligne de ulike lånetilbudene. Hvis du ønsker å gå for ett av dem, må du akseptere det aktuelle lånetilbudet.

Når et eventuelt lånetilbud er akseptert, vil du etter hvert få pengene utbetalt til oppgitt kontonummer. Søknadsprosessen kan noen ganger ta litt tid, da bankene ønsker at du skal få et lån som passer deg og din situasjon.

Lendo Erfaringer: Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Lendo?

Lendo er en låneformidler som har lang og bred erfaring på det norske markedet.

Lendo er altså ikke en bank, men en sammenligningstjeneste for forbrukslån og refinansiering. Ved å sende inn én enkelt søknad vil du få svar fra opptil 24 ulike banker som gir deg et lånetilbud.

Hvilke erfaringer har vi med Lendo?

Vi har erfart at kundetilbakemeldingene til Lendo er svært gode. De tilbyr en profesjonell tjeneste og har et bredt spekter av samarbeidspartnere.

Totalt sett er vi svært fornøyde med Lendo.

Hvorfor bør jeg bruke en låneagent?

Når du skal søke om lån er det lurt å sjekke flere banker. I stedet for å sende inn én søknad per bank, kan du hos Lendo sende inn én enkelt søknad som da sendes videre til opptil 24 banker. Dette sparer deg for tid.

I tillegg vil bankene da konkurrere om å få deg som kunde, noe som kan være en fordel for deg.

Kan lån via Lendo brukes til oppusssing?

Når du tar opp et forbrukslån via Lendo er det ingen krav til hvordan du bruker pengene.

Om du ønsker å pusse opp boligen eller hytta, er dette fullt og helt opp til deg!

Kontaktinformasjon til Lendo

Juridisk navnLendo part of Schibsted AS
Org. nummer999 232 639
BesøksadresseHagegata 22 0653 Oslo
PostadresseHagegata 22 0653 Oslo
Telefon22 00 70 70
E-postkundeservice@lendo.no

Kilder