Inspirasjon: Lamper til kjøkkenet!

Lamper til kjøkkenet

Det er ikke alle som har fokus på å pynte med lamper til kjøkkenet, men godt lys i dette viktige rommet er ganske undervurdert. Grunnen til at kjøkkenet ofte mangler nok lamper, er at det ikke regnes som et oppholdsrom.  Denne trenden er for øvrig i ferd med å snu. Flere og flere jobber på kjøkkenet, gjør lekser og har det som et flerbruks-alternativ.

Et relativt nytt element man ofte finner på kjøkkenet er kjøkkenøya. Dette er kombinerte bord og skuffeskap, og her er det kjekt med virkelig god belysning.

For å få inspirasjon for lamper til kjøkkenet anbefaler vi at du leser gjennom denne artikkelen. Vi tar for oss flere typer lamper, samt hvor de kan plasseres. Disse lampene passer enkelt og greit utmerket til kjøkkenet!

Flowerpot VP7 Matt White

Flower Pot VP7 Matt White

Flowerpot VP7 er en typisk hengende taklampe som gir godt lys mot en bordflate. Designet er tidløst og består av to deler som er formet som halvmåner. Den gir inspirasjon til det perfekte interiør med sine stilrene linjer. Lampen passer utmerket over kjøkkenøya eller kjøkkenbordet som møblenes samlingspunkt.

Les nye oppskrifter og bak dine beste surdeigsbrød under denne yndige lampen!

Lampen, som er 37 cm i diameter, består av lakkert metall i matte farger med E27 lyspærer.

Klikk her for å se gode tilbud på Flowerpot VP7 Matt White!

Ambit Rail Pendel Toupe fra Muuto

Ambit Rail Pendel Toupe Muutu
Ambit Rail Pendel Toupe Muutu

Den svevende pendel-lampen fra Ambit Rail-serien er et rørsystem med tre spotlamper. Lampen henges fra nøytrale tråder i taket, og kan dermed senkes til det nivået man selv vil. Lyskilden E14 gjør at lampene gir en dus lys-struktur som passer godt på kjøkkenet. Ambit Rail Pendel Toupe er enkel å montere og er en spennende, ny måte å belyse kjøkkenet på. Kablene skjules i vaiere og rør!

Lampene, som er laget i industriell aluminium, har en diameter på 24 cm.

Her kan du lese mer om Ambit Rail Pendel Toupe fra Muuto!

Sofian hengelampe fra Lindby

Lindby Sofian Hengelampe
Lindby Sofian Hengelampe

Lindby er en fabrikant av vakre lamper og stilig belysning. Med Sofian hengelampe har Lindby klart å inkludere de harde materialene fra messing og glass, uten at lampene skiller seg for mye ut i et ellers trivelig og behagelig rom.

Vil du kle kjøkkenet i dunkelt og behagelig lys så er lampene fra Lindby-serien et perfekt alternativ. Rørene henger fra vaiere i taket, og holder tre kupler av formgitt glass. De er røykgrå for å framheve lyskilden.

Lampen kombinerer nordisk design og gir et maskulint uttrykk over kjøkkenøya eller benken!

Lyspærer av E27 gir maksimalt 60W per lyskilde. Rørlengden er 1 m.

Les mer om Sofian-lampen her!

Eiklampen Terho fra Mater

Terho Lampe i Eik fra Mater
Terho Lampe i Eik fra Mater

Denne lampen er designet av den anerkjente kunstneren Maija Puoskari.

Eik er et lyst trevirke som passer spesielt godt til kjøkken med lys tapet. De nøtte-lignende lampene gir et nesten guddommelig bilde av kjøkkenet. Om man får assosiasjoner til Istid, så er det ikke så rart.

De opalblåste glassene gir lampene et nøtteaktig uttrykk, og vi i redaksjonen har rett og slett forelsket oss i dette designet. Lampene henger fra lange snorer i taket og gir momentant lys over bordet eller kjøkkenøyen. Her inspireres det til matlaging og naturlige smaksopplevelser!

Terho lampene fins i tre ulike størrelse og lyser med E14 kolber med maksimalt 8W.

Klikk her for å se gode tilbud på Terho fra Mater!

Asteria Mini Pendel Pearl White

Asteria Mini Pendel Pearl White fra Umage
Asteria Mini Pendel Pearl White fra Umage

Denne lampen er eksklusiv i både utforming og materialvalg. Det er designeren Søren R. Christensen som har designet denne slanke lampen som gir utsøkt lys over både kjøkkenbenken og kjøkkenøyen.

Lampen leveres med innebygd dimmer, slik at man enkelt kan velge lys for ulike anledninger. Dette liker vi!

Vi i redaksjonen setter også pris på at Asteria Mini er inspirert av et moderne industrielt uttrykk. Dette er som tatt rett ut ifra en sci-fi-buster eller et interiørmagasin!

Lampen er produsert i aluminium og akryl, samt ledningshylser i messing og stål. LED-lampen har 9000 lumen lysstyrke.

Klikk her for å lese mer om Asteria Mini Pendel Pearl White!

Kort oppsummert

Kjøkken-lamper er blitt rene kunstverk og har en stor betydning som lyskilde i rommet. Vi håper du har funnet god inspirasjon i denne artikkelen, og at du endelig har klart å velge en passende lampe til kjøkkenet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Avatar

Bård Fjeldavli

Bård Fjeldavli har solid teknisk innsikt omkring temaene bolig og oppussing. Han er dedikert til å veilede leserne mot de beste valgene, spesielt når det gjelder ulike tjenester som leveres til hjemmet. Her nevner vi både strømleverandører, boligalarmer og ulike eiendomsmeglere. Bård har bakgrunn fra logistikk, og skilter med en bachelorgrad fra 2013 hvor han dykket dypt inn i emner som lager, transport og salg.
facebook-social twitter-social webpage-social