Glitre Energi Erfaringer: Din nye leverandør?

Glitre Energi Strøm

Inneholder annonsørlenker

«Vi gjør morgendagen helt elektrisk» er et slagord som får oppmerksomhet selv om strømprisene allerede er det som opptar folk flest. Vi har sett en kampanje for å fortsette oljeutvinning, men med Glitre Energi kan det likevel være håp om et grønt skifte alle kan leve med. Men hvorfor velge akkurat Glitre Energi, og hva står selskapet for?

Glitre Energi – Kort Oppsummert

Glitre Energi Logo

Glitre Energi

Se strømavtalene hos Glitre Energi!

Glitre Energi er et kommunalt drevet strømselskap i Viken fylke. De har hovedkontor i Drammen, og drives av totalt 19 kommuner. Selskapet har over 120 års lang historie som går tilbake til Gravfoss Kraft, et lite kraftverk med oppstart rundt 1903. Kraftselskapet er et lokalt strømselskap som støtter lokale klubber og foreninger.

Over 100 år etter er fortsatt målet bærekraftig og billig strøm. 100% basert på vannkraft, kan kunder som i dag vil være med på det grønne skiftet bli en del av den nye satsningen. Selv om vannkraft i seg selv ikke er noe nytt, så er det viktigere enn noen sinne. Med 3 ulike strømavtaler til privatkunder, slik som webspot og forutsigbar pris, tilrettelegger Glitre Energi for at kundene skal få mer igjen for strømpengene. Det er blant annet gjennom samarbeid med Huseierne og Oss Norge.

Først og fremst er det likevel elementer som bidrar direkte til å hel-elektrifisere de norske hjem som Glitre Energi leverer på. Rimeligere varmepumpe, elbil-lader og ordninger for solcellepanel gjør at dette er en strømleverandør for framtiden.

Vi skal se nærmere på strømavtalene hos Glitre Energi for å gi deg som leser bedre innsikt i hva de leverer. Samtidig har vi også gjort et dypdykk for å finne ut av om kundene er fornøyde med Glitre Energi.

Glitre Energi strømavtaler for privatkunder

Vi går nå gjennom noen av de mest populære strømavtalene for privatkundene hos Glitre Energi.

Glitre Familie

Glitre Familie er en såkalt eSpot avtale. Det er tydelig at denne strømavtalen passer for etablerte familier med høyt forbruk. Når man velger spotpris så betaler man innkjøpspris, og denne avtalen gjør at strømmen varierer stort mellom årstidene. Månedsgebyret er på 19 kr, noe av det laveste vi har sett i alle våre omtaler.

Samtidig har dessverre avtalen har et påslag på 6,9 øre / kWh. Glitre Energi anbefaler denne avtalen for familier med stort forbruk.

Glitre Frihet

Glitre Energi har også en webspotavtale. Denne anbefales for single og de med mindre forbruk. Og her det handler om å bruke både eFaktura og mobilapp.

Selv om man får gratis faktura, er denne avtalen dyrere hva gjelder månedsgebyr. Samtidig er påslaget på 4,85 øre / kWh.

Glitre Forutsigbar

Glitre Energi sin forutsigbare avtale har en fast del og en variabel del. Det faste er 0 kr i fast kostnad, mens den altså låses til et nivå hver 14. dag. Med denne avtalen vet du på forhånd hva du skal betale, og strømavtalen gir et forutsigbart forbruk hele året.

Avtalen har ingen bindingstid!

Andre fordeler med Glitre Energi

Hos Glitre Energi kan man teste strømkalkulatoren for å finne ut hvilken strømavtale som passer best.

Glitre Energi har lyst at kundene skal bli eksperter på sitt eget forbruk, og med Glitre Smartbox (tilknyttet Oss-app), kan kundene overvåke strømforbruket døgnet rundt. Dette gir opplysninger som kan lede til redusert strømforbruk, og ikke minst – redusert faktura!

I tillegg har Glitre eksklusive avtaler for:

  • Elbillader (Wallbox)
  • Solcellepanel (nøkkelferdig montering)
  • Varmepumpe (montering med delbetaling)

Med disse avtalene kan man realisere drømmen om et hus som faktisk tjener penger på strøm, og ikke motsatt.

Glitre Energi gir deg samtidig strøm og nettleie i en og samme faktura. Dette gir deg bedre oversikt!

Glitre Energi Logo

Glitre Energi

Se strømavtalene hos Glitre Energi!

Hva sier Glitre Energi sine kunder?

Man kan skrive mye postivt om et selskap uten at det forteller hele sannheten. Derfor har vi søkt enda mer inngående om hva folk sier om Glitre Energi. Det gir deg en bedre oversikt, slik at du kan sammenligne med andre strømselskap vi har omtalt. Her er hva vi fant.

Bytt.no

Bytt.no logo

Hos Bytt.no finner vi bare 27 omtaler om selskapet og resultatene deres ligger midt på treet. Med 3,1 / 5 stjerner så viser det seg at 52% anbefaler strømleverandøren. Vi tror det kan ha med at Glitre Energi ikke er så kjent som mange andre selskaper.

En annen grunn kan være at kundene rett og slett er fornøyde som det er. Det er ikke alle som omtaler strømselskapet sitt på internett. Noe av det folk har skrevet er:

Gustav: Glitre er meget flinke med å informere sine kunder, men generelt er de blitt fjernere enn den gang det lokal strømselskapet hadde kontorer på Hadeland.

Truls: Forståelig faktura. God informasjon. Ok kundeservice. Men ikke billigst.

Helge: Glitre er det selskapet jeg har opplevd som ett av de mest ryddige strømselskap, ikke noe ekstra påslag utover det som er avtalt. Avtalen gjelder til jeg sier den opp. Avtalen går igjennom Huseierne.

Noen negative omtaler får de også, slik som Kate:

Dyrt selskap, dårlig kundeservice. De nekter å rette opp i faktura der jeg ble fakturert for mer enn det jeg skulle betalt.

Trustpilot

TrustPilot

Trustpilot bruker å være en aktør som leverer mange omtaler, men denne gangen fant vi bare 2 omtaler. De var begge negative, men vi klarer ikke å finne ut om kritikken medfører riktighet. Vi føler ikke tilbakemeldingene her gir oss noe godt inntrykk.

Vi finner ingen informasjon om selskapet hverken hos Epsi Norway eller Norsk Kundebarometer.

Oppsummering

Da vi bestemte oss for å gå Glitre Energi nærmere i sømmene, visste vi ikke mye om selskapet.

Strømprisene generelt er stive akkurat nå, men vi får inntrykk av at strømavtalene hos Glitre Energi så absolutt er fornuftige. Dessuten har de mange løsninger for dem som vil ta det grønne skiftet på alvor og ruste opp hjemmet med varmepumpe, solceller og ladebokser. Dette kan være en god løsning for både familier, enslige og bedrifter!

Glitre Energi Logo

Glitre Energi

Se strømavtalene hos Glitre Energi!

Kilder