Ferratum Logo
Gå til søknad Annonsørlenke

Ferratum Forbrukslån: Erfaringer & lånekalkulator

Ferratum Erfaringer

Inneholder annonsørlenker

Er du fristet til å ta opp et forbrukslån hos Ferratum? Vi ser nærmere på kundenes erfaringer med Ferratum, og hva du kan forvente av Ferratum som lånetilbyder!

info

Denne artikkelen inngår i vår serie om beste forbrukslån til oppussing. Det stilles for øvrig ingen krav til hva lånet skal brukes til hos Ferratum. Du står derfor fritt til å bruke midlene på andre prosjekter!

Ferratum Erfaringer: Nøkkelinformasjon

Ferratum Logo

Nøkkelinformasjon om Ferratum

Representativt låneeksempel Ferratum Fleksikreditt: 48,17% eff. rente, 30.000,-, o/12 mnd,39,97% nom. rente, kost. 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr.

Søk her Annonsørlenke
Beløp 1000 - 30000 NOK
Eff. rente 48.17 - 48.17%
Aldersgrense 20 år
Nedbetalingstid 0 - 60 mnd

Renter og gebyrer

 • Beløp: 1000 - 30000 NOK
 • Rente: 39.97 - 39.97%
 • Effektiv rente: 48.17 - 48.17%
 • Nedbetalingstid: 0 - 60 mnd
 • Etableringskostnad: 0 NOK
 • Administrasjonsavgift: 0 NOK
 • Rentefritt for nye kunder: Nei

Fordeler

 • Ingen krav til sikkerhet.
 • Pengene disponeres fritt.
 • Du velger selv hvor mye av lånet du vil bruke.

Betingelser

 • Aldersgrense: 20 år
 • Inntektskrav: 0 NOK
 • Godtar betalingsanmerkninger: Nei
 • Krever norsk statsborgerskap: Ja
Søk her Annonsørlenke

Lånekalkulator for Ferratum Bank

Lurer du på hva et forbrukslån vil komme til å koste deg i måneden? Med vår lånekalkulator får du et godt estimat!

Ferratum Bank: Lånekalkulator forbrukslån

kr
1000 kr 30000 kr
mnd
0 mnd 60 mnd
%
39.97% 39.97%

Verdiene i kalkulatoren kan avvike fra ditt lånetilbud.

Etableringskostnad
0 kroner
Administrasjonsavgift
0 kroner
Du må betale
Total lånekostnad blir
Gå til søknad Annonsørlenke

Representativt låneeksempel Ferratum Fleksikreditt: 48,17% eff. rente, 30.000,-, o/12 mnd,39,97% nom. rente, kost. 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr.

Hva er Ferratum Bank?

info

Ferratum bank er en heldigital tilbyder av smålån, med en låneramme på 1000 til 30000 kroner. Selskapet er registrert på Malta og drives på konsesjon fra Malta Financial Services Authority.

Ferratum Bank eies av FinTech-konsernet Multitude SE, et konsern med hovedkontor i Helsinki. De opererer i Europa, Afrika, Asia, Nord- og Sør-Amerika, og har mer enn 2 millioner kunder i 15 ulike land.

I Europa driver Ferratum Bank på konsesjon fra Malta Financial Service Authority, men er naturligvis også underlagt Finanstilsynets retningslinjer.

En heldigital lånetilbyder

Ferratum Bank har ingen adresse i Norge. Alt skjer digitalt, noe som ikke er så uvanlig i dag. De oppgir at de har som mål å skape høykvalitets brukervennlige bankopplevelser for alle.

Hvis man innvilges en kreditt, vil man kunne logge inn i  nettbanken via Ferratum. Der kan man ta ut penger eller gjøre en innbetaling.

Samtidig hevder de å være en ansvarlig lånetilbyder, som gjør en grundig sjekk av lånesøknadene de får inn. Det vil blant annet innebære at de utfører en kredittsjekk.

Tilbyr «fleksibelt lån»

Lånet som Ferratum Bank tilbyr har de valgt å kalle Flexikreditt. Det skiller seg litt ut fra tradisjonelle forbrukslån, der du får hele lånesummen utbetalt. Flexikreditt kan minne litt om et kredittkort, der du får innvilget en viss sum i kreditt som blir stående på en personlig konto hos Ferratum Bank. Deretter kan du velge overføre fra denne kreditten når du trenger det.

I likhet med kredittkort, vil kreditten fylles opp igjen etter hvert som du betaler tilbake det du har utestående. Hver måned må du innbetale minimum 8% av det utestående beløpet.

Hva er fordelene med Ferratum Bank?

info

Hos Ferratum Bank kan du søke om Flexikreditt fra 1000 til 30000 kroner. Dette er et kredittlån, der du kun tar ut penger etter hvert som du trenger det. Du betaler kun tilbake på den utestående summen. Det stilles ingen krav til sikkerhet.

Når du får innvilget et kredittlån hos Ferratum Bank, blir dette satt inn på en personlig konto hos Ferratum. Du kan velge å la pengene stå der, og eventuelt ta ut en del av kreditten når du skulle ha behov for det. Du betaler kun for summen du har utestående. Det koster ingenting om kontoen står urørt.

Etter hvert som du betaler det du eventuelt har utestående, vil kontoen igjen fylles opp. Man kan vel nesten si at det er et lån du kan bruke flere ganger.

Ferratum Bank stiller ingen krav til sikkerhet og du disponerer pengene som du selv ønsker.

Vi kan også nevne at Ferratum Bank oppgir at de verken krever etableringsgebyr eller administrasjonsavgift.

Hva er ulempene med Ferratum Bank?

info

Et kredittlån fra Ferratum Bank kan potensielt bli svært dyrt, da den effektive renten er på 48.17%. Den lave maksimale lånesummen på 30000 kroner gir liten fleksibilitet.

Hvis du tar opp et lån hos Ferratum Bank, må du også belage deg på en skyhøy rentekostnad og et uttaksgebyr. Vi forsøkte å finne hva uttaksgebyret er, men fant ikke noen konkret svar på dette.

Den effektive renten er på svimlende 48.17%. Hvis du da kun betaler inn minstesummen hver måned, vil kostnadene virkelig begynne å løpe løpsk.

Betaler du inn alt utestående ved førstkommende innbetaling, vil det naturligvis ikke bli like dyrt, men likevel er ikke Flexikreditt noe vi ser på som et rimelig forbrukslån.

Kan et lån fra Ferratum Bank brukes til oppussing?

Et innvilget lån fra Ferratum Bank kan brukes til oppussing eller andre ting du trenger å finansiere. Det lave lånerammen setter derimot begrensninger for hvor mye oppussing du kan utføre.

I tillegg bør du ha den ekstremt høye renten i baktankene, før du velger å gå løs på en kreditt fra Ferratum Bank.

Hva er våre erfaringer med Ferratum Bank?

info

Hos TrustPilot har nærmere 600 kunder lagt igjen en anmeldelse på Ferratum Bank, som har gitt et gjennomsnitt på 3,6/5 stjerner. Hos Nettavisen har de derimot fått 5/5 stjerner.

Vi har naturligvis sett nærmere på kundenes erfaringer med Ferratum Bank.

Hva mener kundene?

Først tok vi turen innom anerkjente Trustpilot.com. Der hadde nesten 600 kunder lagt igjen en anmeldelse. Basert på disse anmeldelsene havnet Ferratum på 3,6/5 stjerner. Ikke helt på topp, men samtidig på langt nær det verste vi har sett.

Hos Nettavisen lå gjennomsnittet på 5/5 stjerner, men her var det til gjengjeld kun 31 anmeldelser. Via forbrukerportalen Bytt.no var det ingen registrerte anmeldelser.

Dette er noen av kundeanmeldelsene vi fant.

Gerd:

«Skyhøye renter. I tillegg kjempehøyt engangsbeløp bare for å foreta et uttak!»

Raza: 

«Veldig lett å forstå bra veiledning veldig raskt penger inn på konto»

Milla:

«Fikk tilbud om 30 000 i lån, til 200% rente. Unngå dette selskapet, har du betalingsproblemer fra før så vil de bli mye mye mye værre.»

Gjengangeren på de negative tilbakemeldingene er de høye rentene. Dette kan vi godt forstå, da de per dags dato opplyser en effektiv rente på 48.17%.

Hvordan få lån hos Ferratum Bank?

info

For å få lån hos Ferratum må du være 20 år og ha norsk statsborgerskap. Du kan ikke være registrert med betalingsanmerkninger.

Det er visse krav du må oppfylle før du kan få innvilget et lån hos Ferratum Bank.

Disse kravene må du oppfylle

Ferratum opplyser om at det er et absolutt krav at du er 20 år, er norsk statsborger og ikke har registrerte betalingsanmerkninger.

Det settes ingen spesifikke krav til inntekt hos Ferratum Bank.

Hvordan søker jeg om lån hos Ferratum Bank?

Hvis du skal søke om lån hos Ferratum Bank, må dette gjøres på nettsiden deres. Du fyller inn søknadsskjemaet og sender inn påkrevd dokumentasjon.

Når du eventuelt får et lånetilbud, må du velge om du ønsker å takke ja til dette. Deretter vil du få nærmere beskjed fra Ferratum om hvordan ting fungerer.

Ferratum Bank: Ofte stilte spørsmål

Hvem er Ferratum Bank?

Ferratum Bank er en lånetilbyder med hovedkontor i Malta. De tilbyr kredittlån fra 1000 til 30000 kroner.

Kan et lån fra Ferratum Bank brukes til oppussing?

Ja, det valgfritt hva du velger å bruke pengene til. Du kan derfor bruke dem til oppussing, om du ønsker det.

Kontaktinformasjon til Ferratum

Juridisk navnMultitude Bank p.l.c
Org. nummer (Malta)C56251
BesøksadresseST Business Centre 120, The Strand, Gzira, GZR 1027, Malta
PostadresseST Business Centre 120, The Strand, Gzira, GZR 1027, Malta
TelefonIkke oppgitt
E-postIkke oppgitt