- Med nye og forbedrede typer terrassebeis trenger du ikke lenger vente på sommerens beste dag for å beise ute. Nå finnes det terrassebeis som tåler regn allerede etter én time, avhengig av temperaturen, sier Anders Hvinden, Product Manager i Butinox.

Det finnes ikke dårlig vær

Når det tar så kort tid for moderne beis å tørke, blir unnskyldningene få igjen for ikke å beise. Mange har nemlig brukt som unnskyldning at det regner for mye her i landet - eller så er det kanskje for sterk sol.

- Nå trenger du bare et passe fint vær for å få unnagjort beisingen, og det har den norske sommeren mer enn nok av. Forarbeidet med terrassebeisfjerner og lysner kan du veldig gjerne gjøre mens det regner, så da forsvinner unnskyldningene om for dårlig vær, sier han.

Velg riktig

Med en terrassebeis av god kvalitet får du beskyttelse av treverket som varer i noen år. Terrassebeis trekker seg godt inn i treverket, i motsetning til maling som legger seg på overflaten, og anbefales for å beskytte treverket mot sprekkdannelser, og bare føtter mot fliser.

- Vi har Butinox Terrassebeis, som kan anbefales, fordi den gir en matt og elegant overflate som beskytter og bevarer impregnert treverk. Samtidig er den robust og fargebestandig med opptil tre års holdbarhet. På samme måte som du setter sammen farger og materialer innendørs, bør du gå frem på samme måte utendørs. Velg terrassebeis i en farge som står i stil med omgivelsene og huset. I årets fargeguide presenterer Butinox 14 av sine flotteste farger. Brunt er mye brukt, men vi ser at stadig flere velger lysere eller mørkere toner av grått, sier han.

Nye terrasser

Nytt terrassegulv trenger også oppmerksomhet.

- Nye, trykkimpregnerte materialer skal behandles umiddelbart etter opptørking. Det anbefales at du venter én til to måneder, avhengig av været. Bruk terrasselysner for å rense treverket for utslag av kobbersalter som grønne krystaller, og lysne overflaten. Da oppnår du en lys overflate med jevnt innsug i treverket, og ikke minst ender du opp med riktig og jevn farge, sier han.

Mange er usikre på hvordan rekkverket skal behandles best mulig.

- Å bruke terrassebeis også på toppen av rekkverket er den sikreste måten å unngå at toppbordet sprekker opp og flasser. Terrassebeis trekker ordentlig inn i treverket og danner ingen film, derfor vil den sjelden eller aldri flasse av, sier han.

Lykke til med behandlingen av terrassen i år, enten det blir ny beis, eller bare en lett vask!