- Det kan godt hende det, smiler Vidar da vi spøkefullt spør om han er Norgesmester i spabad.

- Jeg bruker i hvert fall spabadet mitt hver eneste morgen for å løse opp muskulaturen slik at jeg kan starte dagen, forteller han.

Vidar har nesten alltid hatt problemer med ryggen, men hadde merket at varmt vann gjorde godt for muskulaturen i hele kroppen. Derfor besluttet han å gå til anskaffelse av et eget boblebad i 2003:

- Da gikk jeg en runde og så på mange forskjellige typer, og jeg endte opp med det aller dyreste, men det tror jeg nok også at var det aller beste. Det kom fra en norsk leverandør som heter Hurricane, og det skilte seg også ut på en veldig positiv måte i forhold til de andre karene jeg så på. Det var bare Hurricane som kunne tilby en garantert bakteriefri massasjeløsning uten bruk av hverken klor eller kjemikalier, og det var veldig viktig for meg. Jeg hadde ikke lyst til å sitte i et kar med kjemikalier, eller kjenne at jeg lukter klor etter at jeg er ferdig med å bade. Dessuten var dette karet veldig enkelt å gjøre rent og det har ingen  hulrom, kanaler eller rør hvor vann sirkulerer eller blir liggende og da er det heller ingen fare for at det kan danne seg legionellabakterier i det, sier han.

Brukte opp to motorer

Før Vidar fikk spabadet sitt hadde han noen ganger så vondt i ryggen at han måtte ligge på gulvet mens han underviste elevene sine i drama, og det var med list og lempe at han klarte å komme seg inn og ut av bilen.

- All badingen hjelper meg slik at jeg klarer å fungere i hverdagen. Jeg vet jo ikke hva som hadde skjedd hvis jeg ikke hadde anskaffet meg spabad, men da kunne det nok hende at jeg ikke hadde vært i jobb lenger, forteller han.

- Jeg har brukt opp to motorer i det gamle karet mitt, sist gang var nå i høst. Da var jeg uten spabad i noen dager, og det gjorde at alle de gamle ryggplagene kom tilbake i fullt monn, så da var det bare å få fortgang i reparasjonen, sier Vidar.

Han har besøkt fabrikken til Hurricane i Sandefjord et par ganger, og er veldig godt fornøyd med servicen de har gitt han:

- For det første syns jeg jo at det er veldig hyggelig at vi faktisk produserer slike produkter her hjemme og at ikke alt kommer fra Østen. Det føles også trygt å ha en norsk leverandør som du vet hvor holder til, og som er så løsningsorienterte. De smilte og sa at det ikke var så mange som hadde klart å slite ut to motorer, og å få en ny var helt uproblematisk.

Koser seg i badet

Den daglige rutinen til Vidar starter med et bad som vanligvis varer i 25-30 minutter.

- Da koser jeg meg ordentlig. Jeg begynner gjerne med bare litt bobler til å begynne med, også øker jeg til full guffe etterhvert. Så etterfyller jeg kanskje med litt mer varmt vann, og jeg bruker også alltid noen av oljene som Hurricane har, bare litt, for jeg er ikke så glad i skum, men når jeg bruker litt gir det en veldig god lukt og øker velværefølelsen, forklarer Vidar.  

- Spabadet har en skikkelig god massasjeeffekt, så dette har jeg nesten blitt avhengig av. Nå holder jeg på å pusse opp en ny leilighet som jeg skal flytte til, så da måtte jeg også ha et nytt spabad. Det er litt dypere enn det forrige, og kommer selvfølgelig også fra Hurricane. Jeg gruer meg til den dagen jeg kanskje blir så gammel, eller så syk, at jeg ikke klarer å komme meg opp i karet lenger. Da skal jeg reise til fabrikken i Sandefjord og be dem om å finne opp et nytt kar som jeg kan bruke allikevel, for bade skal jeg gjøre til jeg dør, avslutter Vidar.