- Når en skal pusse opp bad, er det viktig å bruke fagfolk. Rørleggere er dyktige på gjeldende våtromsnormer, og kan være behjelpelige med å finne riktig utstyr for ditt bad. Oppussing av badet er en stor og omfattende jobb, så her er det greit å investere i riktig kompetanse. Ta høyde for godt fagarbeid i budsjettet, og velg kvalitet du vet skal vare i mange år, anbefaler Linn B. Grønningen. Hun er markedssjef i baderomsprodusenten Linn Bad, som ble startet av Aril Grønningen i Vik i Sogn for over 40 år siden, og som er oppkalt etter Linn.

Gå gjennom dine behov

Mange ønsker seg kanskje litt for mye på en gang når de skal gjøre noe med badet, men du kan ikke alltid få til alt. Du kan for eksempel ha begrenset med budsjett eller liten plass.

- Når det gjelder innredning på bad, så bør du tenke praktisk. Hvor mange bruker badet? Skal du oppbevare klær der, og trenger du to servanter til travelt morgenstell? Badekar er kjekt å ha, men dusj er mer plassbesparende og gir rom for å bruke mer plass til oppbevaring, sier hun.

Dagen starter på badet

I tillegg til å tenke praktisk, kan du skape dine egne uttrykk.

- Flere og flere gjør badet sitt til noe spennende eller vakkert. Det er på badet du starter dagen. På badet skal du føle deg vel i vakre omgivelser. Noen søker derfor en større spafølelse når de pusser opp badet. Mitt tips er å velge nøytrale fliser, så kan man heller leke seg med tilbehør og bytte det ut når man trenger en fornying. Folk tør mer på badet i dag, og da ser jeg at de gjerne leker seg med kobberfargede armatur og håndtak, dette er veldig spennende, sier hun.

I Norge er det for tiden trendy med skandinavisk design som domineres av lyse tresorter, mykere uttrykk og matte farger og fronter, i tillegg til større oppbevaringsplass og praktiske innredninger i skuffer og skap.