Dagens boligbyggere ønsker seg miljøvennlige boliger med godt inneklima, og ved å bygge hus i Termowood får de nettopp det. Siden starten har selskapet ikke bare levert eneboliger, men også flermannsboliger, barnehager, omsorgsboliger, sjøboder, garasjer og tilbygg.

– Vi har utviklet et produkt som er raskt å sette sammen. Produktet består av elementer med innersjikt og yttersjikt av massivtre som er koblet sammen ved hjelp av treplugger eller dybler. Elementene er maks tre meter høye og 20 centimeter brede. Disse er fylt med isolasjon i ulike tykkelser og kan leveres med trefiber eller steinull. Konstruksjonen er godkjent for bruk uten dampsperre og inneholder derfor ikke plast. Dette gir veldig godt inneklima, og er et miljøvennlig og bærekraftig produkt, sier daglig leder i Termowood AS, Henning Thorsen.

Termowood tilbyr et nytt patentert massivtrekonsept som er svært konkurransedyktig både med hensyn til pris, byggetid og miljø. De bruker opp til fire ganger mer treverk enn tradisjonelt bindingsverk, og leverer produkter både for bærende vegger, lettvegger og tak.

Til alle typer bygg

Produktet er godkjent av SINTEF og kan brukes uansett hvilken boligtype man ønsker å bygge.

– Vi blir ofte kontaktet av privatkunder som ønsker en bestemt boligtype, men vil at huset skal bygges med Termowood. Vi kontakter da boligleverandøreren for videre avtaler. Når du skal bygge hus, er det jo du som kunde som har makt til å avgjøre hvordan arbeidet skal gjøres, sier Thorsen.

Termowood leverer som oftest sine elementer via byggmestre, utbyggere eller entreprenører for bolighus eller større bygg.

– Våre løsninger selges også via hele forhandlernettet til Norges hus, tilføyer Thorsen.

I tillegg er det flere som velger å bruke elementene ved mindre prosjekter som bygging av boder, småhus, hytter og annekser.

– Det at produktet er miljøvennlig har gjort at interessen har vært stor også blant private. Det er mange som ønsker å bytte ut plast og gips med tre når de kan få dette til like gode priser, sier han.

Konkurransedyktig på mange måter

Termowood har utviklet et miljøvennlig produkt som effektivt kan produseres industrielt, og dermed også leveres til konkurransedyktige priser. Produktet tilfredsstiller også fremtidens miljø- og energikrav, og mange ønsker å bygge miljøvennlig når det ikke gjør prosjektet dyrere.

– Det at det finnes et norsk produkt som kan konkurrere både på pris og andre områder med importerte produkter, har vekket interesse, mener Thorsen.

Han forteller at bruk av Termowoods elementer kan kutte opp til 60-80 prosent av monteringstiden og 10-30 prosent av bygningskostnadene, sammenlignet med tradisjonelt bindingsverk.