Katerina Dima fra Athen, bosatt i Norge, er fotograf og stylist og driver interiørbloggen Only Deco Love, der hun viser frem det elegante, minimalistiske hjemmet sitt og interessen for interiør. Hennes forkjærlighet for skandinavisk design er tydelig.

– Jeg er minimalist med en forkjærlighet for likevekt og balanse, og for funksjon i alt som har med design å gjøre, sier hun.

En gjennomført stil

Dima har vært kreativ siden hun var liten, og tok designtimer allerede som barn. Etter ungdomsskolen gikk hun arkitektskole, og siden har interessen for arkitektur, interiør og gjenbruk bare økt – det samme har interessen for foto, og det er liten tvil om at fotostilen hennes gjenspeiler interiøret – elegant, mykt og enkelt.

– Siden jeg er arkitekt pleier jeg å se på prosjekter i helhet som trenger å formes. Når det kommer til det å skape et hjem så er det viktigste for meg at det ferdige designet og stilen er gjennomført. En følelse av mening bør flyte gjennom rommene. Jeg kan ikke se for meg noe uten mening. Det ville være som om det var sjelløst, og når det kommer til et hjem, stedet vi får bo, mener jeg at det bør finnes personlighet.

– Jeg ser på et hus som levende, og det bør ha muligheten til å formes etter din nåværende livsstil. Det er en forsiktig balansegang, men når det gjelder design prøver jeg alltid å tenke på fremtiden også, ikke bare her og nå.

Enkelhet

Dima er spesielt interessert i skandinavisk design, noe som kommer tydelig frem på bloggen. Den skandinaviske stilen gir mulighet til minimalisme gjennom form og farge, samtidig som sluttresultatet er rom med liv, og som inspirerer til kreativitet, mener hun. Mykt, flytende linjer, og monokrome paletter.

– Det går veldig godt sammen med min personlighet. Det er en misforståelse at skandinavisk design er hvite rom. Jeg mener det som er viktig er at det er balanse mellom farge og mønster. Enkelhet kan være så vakkert og beroligende og skandinavisk design illustrerer nettopp det.

 

Foto: Katerina Dima/onlydecolove.com


 

Hjemme hos Dima finner du mye grått, beige flater, dempet grønt og nude i en kombinasjon som gir en følelse av ro og eleganse.

– Jeg hadde aldri klart å bo et sted der designet, materialene og stilen blir for kaotisk. Det blir stressende for meg.

Som seg hør og bør hos en interiørfrelst forandrer rommene seg ofte hos Dima. I dag trives hun aller best på soverommet.

– Jeg har nettopp renovert det, så det er veldig gjennomført – fra malingen på veggene til de enkle elementene, sier hun om soverommet som deles hyppig på sosiale medier og på bloggen.

– Det har en ro som jeg elsker å dele med andre. Et favorittmøbel har hun også; nylige innkjøpte dansk-designede stoler; &Traditions In between chairs.

– De skulle egentlig rundt spisebordet, men blir ofte brukt både i stuen og på soverommet. Det tidløse designet har gjort dem til klassikere allerede. De er kunst samtidig som de er praktiske møbler.