Jørn Torstein Grini, Prosjektleder i Linstow. Foto: Linstow.

Vi ønsker i større og større grad å gjenskape den hyggelige, lune innestemningen ute. Vi er også opptatt av innredning, og bruker en god del tid hjemme. Dette gjør at vi bruker mer og mer tid og penger på uteplassene forteller eier og daglig leder av Bellas emne interiør, Meri Carina Hammer.
- Vi ser at flere og flere gjerne vil skape den stemningen på uteplassen som man har innendørs om vinteren. Folk er opptatt av å invitere til fest og middager, og dette er nok også mye av grunnen til at uteplassen blir mer og mer dekorert.
Vi liker kos og hygge, og nå vil vi nærmest ha en egen stue i hagen.
- Nå har det vært en trend at man nærmest gjenskaper stua ute på terrassen eller uteplassen, med store puter, vaser, tepper, lys og krukker med planter. Lyslenker er også veldig populært. Vi ser også at det blir mer og mer grønne planter.

Rustikt og vedlikeholdsfritt

Det har lenge vært veldig populært med rustikke møbler, og de vedlikeholdsfrie produktene er foretrukket.
-Polyrotting er veldig populært. De møblene er vedlikeholdsfrie, og veldig lettvinte å ha med å gjøre. De kan blant annet stå ute hele vinteren. Bambus- og rottingmøbler er dessuten stadig like aktuelt. Noe annet som er veldig smart og hyggelig er plasttepper. De tåler vær og vind, og er også veldig lette å vedlikeholde. En trend for året er å enten tenke sterke farger eller ganske svart-hvitt, mange grønne planter, myke tekstiler og lounge-stemning.
Et tips hvis man har en liten terrasse eller balkong er å bruke farger.
- Farger skaper liv, og det samme gjør planter. Man kan skape en veldig fin og hyggelig stemning på en liten balkong med noen planter. Man kan også gjøre mye med belysningen, nå er det veldig populært med store lanterner og små lykter, avslutter Hammer.