Programlederen og møbeldesigneren er kjent fra Homsepatruljen og Norges styggeste rom på TV3, og er nå i gang med sesong fire av Eventyrlig oppussing. Halvor Bakke har sin egen interiørkolleksjon, og har designet både for Bohus og Magnor glassverk. Nå vil han inspirere oss til å hverdagsimponere litt mer.

– Jeg elsker det ordet. Det ligger så mye omsorg i det. Du kan imponere deg selv, den du bor med eller venner og familie, og det trenger ikke være så vanskelig. Ofte når folk skal gjøre det fint hjemme tenker de at det må være så voldsomt, men det er små grep som kan utgjøre en stor forskjell, sier han, og gir deg gjerne sine beste tips.

Gå ned på mørkhetsskalaen

Etter en lang periode med fargeløse hjem er vi nå på vei inn i en mer fargerik epoke, og Bakke vil gjerne at du maler rommene mørkere enn du egentlig tør.

– Mange har jo fortsatt helt hvite hjem uten personlighet, og det er jo så kjedelig. La deg inspirere av de mørke, luksuriøse fargene som ofte brukes på hoteller. Det er jo så flott og lunt, og veldig behagelig å være i. Jeg vil utfordre folk til å tørre å gå ned på mørkhetsskalaen. Det vil gi rommet en fantastisk dybde og karakter, sier Halvor Bakke, og legger til at det er en myte at små rom blir mindre med mørke farger.

– Ekstra fint blir det hvis du maler både vegger, tak, dører og vinduskarmer i samme farge. Det gir en utrolig ro.

Bærekraftig fornyelse

Folk har blitt mer bevisste på miljøet - også når de pusser opp. Heldigvis, mener Bakke, og synes ikke vi trenger å kjøpe nytt hver gang vi går lei.

– Det er jo helt galskap å bytte møbler annethvert år. Legg heller penger i kvalitetsmøbler som varer lenge, og er du lei av noe, så mal det. Bestemors gamle kommode kan bli god som ny med et strøk maling. Nå er for eksempel jordfarger veldig i tiden, og her bør du også gjøre det du tenker er litt gærent – resultatet blir som oftest utrolig smakfullt, forteller han, og fortsetter:

– Du kan også gjøre enkle grep som å male vinduskarmene i favorittfargen – det vil gi en skikkelig oppfriskning. Eller som jeg har gjort hjemme, malt to doble dører i dempet sort. Alle de andre dørene er hvite, men akkurat de to gir en fantastisk markering mellom to rom og gir karakter til rommet.

Gjør litt ekstra ut av hverdagene

Det med å hverdagsimponere trenger ikke bare dreie seg om oppussing. Det kan være alt fra å bake, servere kaffe på sengen, tenne levende lys eller sette frem en lykt.

– Inviter noen hjem, og vis litt omsorg ved å ønske dem velkommen med en tent lykt. Stå opp tidligere om morgenen, lag frokost og tenn levende lys en hverdag. Med sånne små ting viser du mye omsorg uten at det tar så mye tid. Vi har flest hverdager, så hvorfor ikke gjøre litt ekstra ut av de? Vi lever så hektiske liv, og av og til så klarer vi ikke å puste engang. Da føles det godt å gjøre det litt hyggelig for deg selv eller for andre, avslutter Bakke.

Bli inspirert av Halvor Bakkes hverdagsøyeblikk på instagram: @halvorbakke